Взривове в метрото в Санкт Петербург, има жертви*

Станали са експлозии на две метростанции
Обновена: 3 апр 2017 15:53 | 3 апр 2017 15:12, Елка Василева
349

 Снимка: Twitter

 

Експлозии станаха в метрото в руския град Санкт Петербург.

Първоначално беше съобщено за взрив на метростанция „Сенная площад“.

Междувременно беше съобщено, че са станали две експлозии на две метростанции - "Сенная площад" и "Технологически институт".

При експлозиите има жертви и ранени. Сред пострадалите има деца.

По предварителни данни при взрив във влак в метрото на Санкт Петербург има най-малко 10 загинали. Съобщава се за най-малко 50 пострадали, предават руските агенции.

На снимка от мястото на инцидента се виждат изтърбушен вагон и лежащи на перона хора.

Метростанцията "Сенная площад" е силно задимена. Първоначално седем, а по-късно всички метростанции са били затворени.

Според източници на Интерфакс взривовете са били два, с малка мощност - по 200-300 г тротилов еквивалент. Взривните устройства в метрото са били пълни с поразяващи елементи. Те са били самоделни.

Президентът Владимир Путин е информиран за взрива в метрото в Петербург, самият той работи в Стрелна (административен район край града), заяви говорителят на Кремъл Песков.

Разглеждат се всички варианти за причините за взривотете, включително терористичен акт, битова и криминална версия, заяви Путин.

Путин е обсъдил с директора на ФСБ ситуацията в метрото.

Над 80 спасители с 16 единици техника работят на мястото на взривовете.

Информацията е актуализирана в 15.53 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
2
 
5
 
! Отговори
КГБ постановка преди 7 години
Гласовете ми казват какво да пиша.
243
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо ново!В театъра в Дубровка КГБ изтрови стотици руснаци без да им мигне окото.
242
8
 
8
 
! Отговори
КГБ постановка преди 7 години
Единственото, което ме смущава, е че взривът в метрото съвпадна с престоя на Путин в Санкт Петербург. Или трябва да се съгласим, че това е случайност, или подобно съвпадение не може да не наведе на мисълта: терористичният акт - по някакви съображения - може да е подготвен от руските специални служби.Това заяви пред онлайн изданието "Гордон" известният историк Юрий Фельштинский.Освен това, ние, за съжаление, знаем: специалните служби на Руската федерация имат богат опит в извършването на терористични атаки в правилния политически момент, подчертава историкът.В конкретния случай, ако
241
3
 
6
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Джон Маккейн не е руски агент. Джон Маккейн е приятел на шефа на Ислямската държава Абу Бакр Ал-Багдади и е враг на Доналд Тръмп. Което означава, че Джон Маккейн е агент на ИДИЛ!
240
3
 
4
 
! Отговори
До КГБ постановка преди 7 години
Виетнамците не трябваше да освобождават от затвора Джон Маккейн. Трябваше да изгние там! А не да другарува с Абу Бакр Ал-Багдади, шефа на Ислямската държава. (Има снимки на двамцата от 27.05.2013).
239
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То пъл Вас кой ви брои за човеци като народ ? хаха
238
0
 
1
 
! Отговори
до 223 преди 7 години
Тези въпроси ги задавай на Баба или пра баба си мобе и на Майка си те ще ти покажат колко обич са им дали
237
2
 
2
 
! Отговори
КГБ постановка преди 7 години
<html><body><!--StartFragment-->ТОВА СИ Е РАБОТА НА ПУТЛЕРИСТИТЕ ТЕ ТАКА ДЕЙСТВАТ ......*** АКО НЕ СЕ ОПИТВА ДА РАЗПАЛИ НОВА ВОЙНА И ТОВА ЩЕ Е ПОВОДА.....ДА ПРИПОМНИМ:"30 г. продължават да бродят съмнения, че някои от терористичните акции са дело на самата Държавна сигурност,......"На 13 август 1987 г. са задържани Елин Маджаров (Емин Мехмедали), Алцек Чакъров (Абдула Чакър) и Сава Георгиев (Саафет Реджеб), заподозрени като атентатори, извършили серия бомбени атентати в периода 1984-1985 г. срещу така наречения Възродителен процес, сменил имената на турците.
236
7
 
5
 
! Отговори
КГБ постановка преди 7 години
"Владимир Путин е убиец, бандит и продукт на КГБ, който се опитва да използва всяка ситуация в своя полза.Това заяви сенаторът от Републиканската партия Джон Маккейн в интервю за Жана Немцова - дъщерята на убития руски опозиционер Борис Немцов."-ПОСТАНОВКИТЕ НА БИВШИТЕ ОТ КГБ СА ИЗВЕСТНИ НА ВСИЧКИ,ЩЕ ВИДИМ В СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ КАКВО ПЛАНИРА *** ТА ИЗБИВА СВОИТЕ.....
235
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИСТИНСКОТО МУ ИМЕ Е ГОШО ИЛИ *** НЕЩО ТАКОС
234
1
 
1
 
! Отговори
до 271 преди 7 години
Абе ти пък с този фейк ник за къде се набутваш върху х.. на Ердоган тос пък
233
2
 
15
 
! Отговори
българин преди 7 години
Предлагам тази вечер да забравим злобата и да запалим свещи за загиналите, и да се помолим за близките им и за оздравяването на пострадалите!
232
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 265Ако е организация ще поеме отговорност и ще заяви с каква цел е извършено. По всичко личи, че са самодейци, като тия дето участват в социални мрежи и туитър. Нали уж 2 часа преди събитието някой писал за това в Туитър. Некадърници.
231
3
 
3
 
! Отговори
Реджеп преди 7 години
ИДИЛ се контролира от Турция, така че атентата си е ясен като отмъщение за Сирия. Въпросът е след 16 април турските националисти(като ИДИЛ) с какво око ще гледат в правителството на България на Валери, Волен и Джамбазки?! Що ми се струва, че някой вдига топката на Ердоган срещу България или пък не той Ердоган е един миролюбив, не иска война и бивши османски територии. Бойко наивен си, наивен!
230
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Следващия път у Масква
229
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде ще е другият път ще научим много скоро..
228
1
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До байхейсРазбира се, това се отнася и за американските политици. Хитлер показа как се поема отговорност.
227
5
 
4
 
! Отговори
кой? преди 7 години
Кой е сложил бомбите в метрото в Санкт Петербург? ИДИЛ или Правый сектор?
226
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бомба самоделка. Жертвите (Бог да ги прости и успокои!) са по-малобройни от всеки друг теросистичен акт, даже и от случаите с психопати, които разстрелват хора в Западна Европа и Америка. Съвпаденията може да са случайни. Случва се по пътя към спирката на Унивреситетите. Според мен е някой много недоволен , та чак до психопатски изблици от политиката на Путин и сие, който умее да прави бомби самоделки.
225
12
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Терористичния акт е в отговор на политиката на Путин в Сирия. Не случайно е в родния му град. Нека сега Путин поеме отговорност за атентата пред своите съграждани по начина по който навремето Хитлер пое отговорността пред немския народ - чрез самоубийство.