Взривове в метрото в Санкт Петербург, има жертви*

Станали са експлозии на две метростанции
Обновена: 3 апр 2017 15:53 | 3 апр 2017 15:12, Елка Василева
349

 Снимка: Twitter

 

Експлозии станаха в метрото в руския град Санкт Петербург.

Първоначално беше съобщено за взрив на метростанция „Сенная площад“.

Междувременно беше съобщено, че са станали две експлозии на две метростанции - "Сенная площад" и "Технологически институт".

При експлозиите има жертви и ранени. Сред пострадалите има деца.

По предварителни данни при взрив във влак в метрото на Санкт Петербург има най-малко 10 загинали. Съобщава се за най-малко 50 пострадали, предават руските агенции.

На снимка от мястото на инцидента се виждат изтърбушен вагон и лежащи на перона хора.

Метростанцията "Сенная площад" е силно задимена. Първоначално седем, а по-късно всички метростанции са били затворени.

Според източници на Интерфакс взривовете са били два, с малка мощност - по 200-300 г тротилов еквивалент. Взривните устройства в метрото са били пълни с поразяващи елементи. Те са били самоделни.

Президентът Владимир Путин е информиран за взрива в метрото в Петербург, самият той работи в Стрелна (административен район край града), заяви говорителят на Кремъл Песков.

Разглеждат се всички варианти за причините за взривотете, включително терористичен акт, битова и криминална версия, заяви Путин.

Путин е обсъдил с директора на ФСБ ситуацията в метрото.

Над 80 спасители с 16 единици техника работят на мястото на взривовете.

Информацията е актуализирана в 15.53 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факта, че по същото време Путин е бил в Санкт Петербург, много прилича на КГБ инсинуация.
223
2
 
14
 
! Отговори
тя преди 7 години
Това може да го извършли или луд , или много жесток човек! Много жалко за загиналите !
222
3
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: Боби ( номер 253)Боби, много ми е интересно, как хората могат да помогнат на убитите?
221
6
 
14
 
! Отговори
Георги Цветанов преди 7 години
Поредния атентат организиран от ЦРУ след тези в Европа. Целта е да се разпространи страха и в Русия защото си мислят, че след като владеят Европа със страх от терор ще го постигнат и там.
220
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всякакви протести ще бъдат забранени, нали?
219
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин да обяви военно положение и да пита Ердоган да прави ли и той някакъв преврат за предотвратяване на наближаващата Октомврийската революция.Жалко, че това носи невинни жертви всред мизерстващия руски народ.
218
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще падне едно търсене на телето под вола...
217
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не помня коя година беше скандалното излъчване с Милена Милотинова, когато дадоха как чеченци обезглавяват руски наемник в емисията в 20ч вечерта, но помня, че пак беше 3.4. Синхроничността в датите ми подсказва, че пак чеченците имат общо с този атентат, или поне някой иска така да си помислим...
216
8
 
6
 
! Отговори
BOBBY BOLIVIA преди 7 години
ПУТИН БЕШЕ ШЕФ НА ВЪТРЕШНОТО МИНИСТЕРСТВО НА РОССИЯ, ЗА ЕДНА ГОДИНА, СЛЕД РАБОТАТА МУ ЗА КГБ / ФСБ В ПИТЕРБУРГ И СТАРОТО ГДР...ТА ПУТИН НЕ Е ТАКА СЛУЧАЙНО ИЗБРАН ОТ ЕЛЦИН НА НОВА ГОДИНА 1999 ГОД.ПУТИН ИМАШЕ КОНТРОЛ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА РОССИЯ, ПО ВРЕМЕТО КОГАТО ПАДНАХА 3 ОГРОМНИ БЛОКА -- БЕХА ВЗРИВЕНИ ОТ ФСБ ВЪВ НОВГОРОД, АСТРАХАН И ПИТЕРБУРГ -- ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ И ОКТОМВРИ 1999 ГОД.ПОСЛЕ ЗНАЕМ КАК ЕЛЦИН ГО ''НАЗНАЧИ'' !! ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА 31 ДЕК 1999 Г.ПОСЛЕ ПАК В ЧЕЧЕНИЯ ВКАРА ТЕЖКА ТЕХНИКА.
215
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато сееш ветрове ще жънеш бури, на каквото си постелеш на това ще легнеш, търкулна ли се гърнето и си намерило похлупака....И още и още пословици и поговорки подходящи за случая.
214
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилчета, вместо да злобеете напишете "Разянский сахар" и прочетете как вашия любим вожд взривяваше с чували хексоген жилищни блокове в Москва и други градове за да има повод да поднови войната в Чечня. И сега отново търси пивод джудженцето за да спре в зародиш народното недовоство.
213
2
 
2
 
! Отговори
КУХА ЛЕЙКА преди 7 години
До ГеоргиеваЕ ТИ СЕГА КАТО СИ СИ НАПИСАЛА ФАМИЛИЯТА КВО МИСЛИШ ЧЕ ДАДЕ ЯСНОТА КОЯ СИ ?! ЩОМ ИСКАШ ХОРАТА ДА НЕ СА АНОНИМНИ И ТИ НЕ БЪДИ АНОНИМНА ! ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ФАМИЛИИ ИМА - ГЕОРГИЕВА ! НАПИШИ СИ И АДРЕСА ЗА ДА ДАДЕШ КУРАЖ И НА ДРУГИТЕ ДА НЕ БЪДАТ АНОНИМНИ ЩОМ СИ ТОЛКОВА ПРОТИВ АНОНИМНОСТТА
212
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тихо! Сега бубек ще сведе новите опорки!!!
211
6
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 7 години
ша ми протестират те... дальнобойщики, навальники...
210
2
 
6
 
! Отговори
нагъзен мюсли преди 7 години
Дали атентаторите са били фанатизирани християни взривяващи се на пърчета в името на Исус?
209
2
 
2
 
! Отговори
Георгиева преди 7 години
До 101анонимен (Киро кофражиста-ама кифло.. Кухар, не ти стига кураж да си застанеш зад името,***!Няма други *** освен тях -в името на нещо, измислено от тях,убиват! Дори корана им не проповядва убийство! И научи правописа, на Запад, където живея, няма да се харчиш -нито с ум, нито със знания!Да те светна -тук арогантно поведение не върви качват го на самолета и обратно,ако не спазва законите и добрия тон! Айде пий си хапчетата със здраве или се дави в злобата си
208
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крепостните вярват на такива разработки.
207
9
 
4
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Нашият народ казва * Насила хубост не става*. Хубост! А при тези крайно насилие; преселение и изстребление на цели народи! И хоп"дружба м/у народите"!? Хоп - федерация! Апокалипсис ще настане ако на онази земя етническото избухне. Кошмар непознат в историята при толкова потиснати народи. Москва като как си ги е представяла тези " съюзи" и " федерации"?
206
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това дело на Путин с цел запазване на кремълската власт,проблема е ,че Кремъл има във България заложена терористична клетка наречена обединени патриоти,каква е гаранцията ,че тази клетка няма да бъде задействана и във България?
205
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може да има такива хора които пишат със злорадство нали ?Просто не може да има такива същества, освен да са психично болни .Моля *** да си свършат работата , че да разчистят психопатите които се радват на смъртта на невинни .