Взривове в метрото в Санкт Петербург, има жертви*

Станали са експлозии на две метростанции
Обновена: 3 апр 2017 15:53 | 3 апр 2017 15:12, Елка Василева
349

 Снимка: Twitter

 

Експлозии станаха в метрото в руския град Санкт Петербург.

Първоначално беше съобщено за взрив на метростанция „Сенная площад“.

Междувременно беше съобщено, че са станали две експлозии на две метростанции - "Сенная площад" и "Технологически институт".

При експлозиите има жертви и ранени. Сред пострадалите има деца.

По предварителни данни при взрив във влак в метрото на Санкт Петербург има най-малко 10 загинали. Съобщава се за най-малко 50 пострадали, предават руските агенции.

На снимка от мястото на инцидента се виждат изтърбушен вагон и лежащи на перона хора.

Метростанцията "Сенная площад" е силно задимена. Първоначално седем, а по-късно всички метростанции са били затворени.

Според източници на Интерфакс взривовете са били два, с малка мощност - по 200-300 г тротилов еквивалент. Взривните устройства в метрото са били пълни с поразяващи елементи. Те са били самоделни.

Президентът Владимир Путин е информиран за взрива в метрото в Петербург, самият той работи в Стрелна (административен район край града), заяви говорителят на Кремъл Песков.

Разглеждат се всички варианти за причините за взривотете, включително терористичен акт, битова и криминална версия, заяви Путин.

Путин е обсъдил с директора на ФСБ ситуацията в метрото.

Над 80 спасители с 16 единици техника работят на мястото на взривовете.

Информацията е актуализирана в 15.53 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
3
 
7
 
! Отговори
Галин преди 7 години
то пък за сметка на това вас Ф Есовете не ви харесва целият свят....но какво да правим...има ви...
183
2
 
5
 
! Отговори
l преди 7 години
bozhe kolko zloba i negramotnost
182
32
 
5
 
! Отговори
Горд Турчин преди 7 години
Нищо им на руснаците за дето се дървят на Турция! Не са ми много присърце руснаците от край време не ги обичам.
181
10
 
11
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
ИМА И НЕЩО ДРУГО ,КОГАТО ЕДНА ДЪРЖАВА НЕ ПОЗВОЛЯВА НА МЕЖДУНАРОДНИ ЕКСПЕРТИ ДА РАЗСЛЕДВАТ СЛУЧАЯ ,ЗНАЧИ ТАЗИ ДЪРЖАВА Е ГУЗНА И Е МНОГО ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТТА ТЯ САМАТА ДА Е ИЗВЪРШИЛА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ! ЗАЩО РУСИЯ ПРЕЧЕШЕ НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ЕКСПЕРТИ КОГАТО ИСКАХА ДА РАЗСЛЕДВАТ СЛУЧАЯ СЪС СВАЛЕНИЯТ САМОЛЕТ ?! ЗАЩО ТУРЦИЯ НЕ ПОЗВОЛЯВА НА МЕЖДУНАРОДНИ ЕКСПЕРТИ ДА РАЗСЛЕДВАТ ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ ,ДА РАЗПИТАТ ОБВИНЕНИТЕ И ПРОЧИЕ ?!
180
2
 
6
 
! Отговори
до 206 преди 7 години
Ама мерките за сигурност в руското метро са сериозни. Навсякъде се минава през рамки с металдетектори, полиция има на всички перони. Така че не е възможно да вкараш обемист багаж. И не само метрото. Така е във всички музеи, театри, циркове и др. мета, където се събират много хора.
179
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше станало в америка веднага се почва ау горките хора, това е атентат. А когато стане на въпрос за Русия се почва еми просто инцедент бе.
178
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен........Или ИД или украинските терористи на Поришенко. Други няма....Има и още как. Психопата Путин вече е взривявал руснаци за да оправдае агресията си в чечня и да започне Втрората Чеченска война. сега прави същото, за да пресече протестите против корумпираната върхушка.
177
1
 
6
 
! Отговори
Тц....до 202 преди 7 години
....дегестанци. чеченци. ....стига с украинците. ..иначе жалко 9 убити над 20 ранени:(Съболезнования
176
8
 
7
 
! Отговори
упс... преди 7 години
Вроятноста укро-питеците да стоят зад терористичния акт е много висока!Убиството на цивилното гражданско население за укро-питецитесе е превърнало в рутина!ПСПутин доста се заигра с понятието "братски" украински народ!А, и руските олигарси са в доста тесни бизнес контакти с украинските!Време е за "развод", понятието "братски украински народ" се изчерпи напълно!Искренни съболезнование на близките на загиналите!
175
11
 
6
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
КРИВО ДА СЕДИМ, ПРАВО ДА ГОВОРИМ ! ПО ПОРАЖЕНИЯТА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ДАЛИ ЕДНО ДЕЛО Е ИСТИНСКО ИЛИ ИНСЦЕНИРОВКА ! КОГАТО ОРГАНИЗИРАНА ГРУПА ТЕРОРИСТИ ПРАВЯТ ТЕРОР ВЪВ ВЪЗДУХА ХВЪРЧАТ ЦЕЛИ ВЛАКОВИ КОМПОЗИЦИИ И ЗАГИНАЛИТЕ СА СТОТИЦИ ! ЩЕ КАЖЕТЕ ,ДА АМА И В БЕРЛИН ОНЯ АРАБИН С КАМИОНА УБИ САМО 12 ЧОВЕКА ! ДА АМА ЗА НЕГО ИМА НЕОСПОРИМИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ,ЧЕ ОТ ЛИЧНИЯТ СИ КОМПЮТЪР СЕ Е СВЪРЗВАЛ С ИД И Е ПРЕДЛАГАЛ УСЛУГИТЕ СИ ! А КЪДЕ СА ДОКАЗАТЕЛСТВАТА НА ЕРДОГАН ,ЗА ХОРАТА КОИТО ОБВИНЯВА ЧЕ ПО ЗАПОВЕД НА ГЮЛЕ
174
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До евроатлантист............Време е Украйна да плати сметката за тези безумни атентати. Д.............Обикновените руснаци плащат светката дза безумията на джуджето, бе путрерасте! И такива като теб ще почнат да ги плащат след време!
173
15
 
11
 
! Отговори
номер2 преди 7 години
Прилича ми на взривените от Путин и неговото ФСБ,жилищни сгради през 1999г! 100% сигурно е, че това пак е работа на ФСБ! След като Русия , руският народ се надига срещу диктатора Путин, изведнъж взривове и....никакви митинги, демонстрации...
172
15
 
5
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
За мен е загадка,че чак сега се случват такива неща. Колко поробени държави,народи и етноси има във "великата"?! Като падне първата плочка от доминото адът ще се изсипе върху Москва.
171
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да видим кой ще поеме отговорност за атентата? Че да си подпише смъртната присъда. Или ИД или украинските терористи на Поришенко. Други няма.
170
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До справедливостИди се прегледай руско мекеренце!
169
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще дойде реда и на джуджагин!!!
168
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам мypзилaжа е предварително мобилизиран. Опорките са спуснати предварително още преди официално да се съобщи за "атентата"!!!!!
167
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Кадафи такива послания отправяше,Саркози ръка му целуна нооо всички знаем как свърши в канавката.Цирковете на Реджеп са по скоро подгряващи публиката в Турция,за пореден път се дава пример на не можещите да мислят ,че национализма не може по никакъв начин да опонира на неолиберализъма. Национализма води до войни а държавите със подобен тип поведения се опръвляват от ДИКТАТУРИ,справка Русия,Северна Корея,Турция,С Арабия,Катар и още и още
166
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аркадашлар Ердоган, изпратил съболезнования на товариш Путин. Дали тази дандания не е отговор на многобройните атентати в Турция?
165
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По поръчка му идват "атентатите". Тъкмо ще има повод да забрани всякакви масови прояви. Абе нямаше ли едни протести в рассията? МаймнДжуджелъците му нямат край.