Взривове в метрото в Санкт Петербург, има жертви*

Станали са експлозии на две метростанции
Обновена: 3 апр 2017 15:53 | 3 апр 2017 15:12, Елка Василева
349

  Снимка: Twitter

 

Експлозии станаха в метрото в руския град Санкт Петербург.

Първоначално беше съобщено за взрив на метростанция „Сенная площад“.

Междувременно беше съобщено, че са станали две експлозии на две метростанции - "Сенная площад" и "Технологически институт".

При експлозиите има жертви и ранени. Сред пострадалите има деца.

По предварителни данни при взрив във влак в метрото на Санкт Петербург има най-малко 10 загинали. Съобщава се за най-малко 50 пострадали, предават руските агенции.

На снимка от мястото на инцидента се виждат изтърбушен вагон и лежащи на перона хора.

Метростанцията "Сенная площад" е силно задимена. Първоначално седем, а по-късно всички метростанции са били затворени.

Според източници на Интерфакс взривовете са били два, с малка мощност - по 200-300 г тротилов еквивалент. Взривните устройства в метрото са били пълни с поразяващи елементи. Те са били самоделни.

Президентът Владимир Путин е информиран за взрива в метрото в Петербург, самият той работи в Стрелна (административен район край града), заяви говорителят на Кремъл Песков.

Разглеждат се всички варианти за причините за взривотете, включително терористичен акт, битова и криминална версия, заяви Путин.

Путин е обсъдил с директора на ФСБ ситуацията в метрото.

Над 80 спасители с 16 единици техника работят на мястото на взривовете.

Информацията е актуализирана в 15.53 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
1
 
1
 
! Отговори
къса памет преди 7 години
При атентата в черквата Света Неделя загиват 134 души, ранените са 500; повечето от които умират от раните си. # Следователно: ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ТЕРОРИСТИ са в БКП (БСП) и са ОБУЧЕНИ и ФИНАНСИРАНИ от МОСКВА . . . а СТАНИЩЕВ СЕ ИЗВИНИ САМО на МЕСТАН и любовно ГО целуна в устата . . .
263
3
 
1
 
! Отговори
активно мероприятие преди 7 години
Снимката е на някакъв измислен със залепена брада,злощастен цирк!И забележете само лицето му е зацапано(умишлено) на снимката. Това си е постановка на късокракия за да витае страх у руснаците. Е как се улучиха протестите против Путин..ха.ха
262
1
 
1
 
! Отговори
поробеният етнос преди 7 години
До Фронто, който пише: "...За мен е загадка,че чак сега се случват такива неща. Колко поробени държави,народи и етноси има във "великата" Колко са, Фронто? Можеш ли да ги изброиш , кои са тези "поробени държави, народи и етноси"? Не те ли боли главата от много мислене?)))478
261
2
 
3
 
! Отговори
Тони преди 7 години
До АнонименТеб е трябвало да те цъвнат на плочките още преди да те заченат.
260
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За хората ме е жал , но ако цъфнат Путин ще е празник всеки ден ... на джуджето от КГБ , скоро ЦРУ ще му видят сметката :)
259
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
заблуда на врага, сега ще има страх за протести срещу ПУТИН!!! КГБ практика
258
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко, което ни показват е част от изпълнението на плановете за нов свтовен ред и преразпределение на сферите на влияние. Когато атовете се ритат магаретата страдат. Колкото и да си пълним чатовете с коментари нищо не зависи от нас, ами от задкулисни игри и споразумения. Совите не са това, което са. Казвам първо да си погледнем нашата си кочинка и тогава да обсъждаме конспирациите на "силните на деня". Сега и извънземните ще се включат в играта и ще стане мацано дупе с тиква.
257
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идват избори. Трабва да се потяга дисциплината. През 2012 взривяваха жилищни блокове за да убедят хората че искат силна ръка. Сега трябва нещо друго защото иначе някой може да се усъмни.
256
1
 
0
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Кфото да съм рекъл не е за тебе ***.
255
1
 
1
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Трябва да си изключително грозно животно.
254
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ODESSAКфо рече? :))))))))))))))))
253
2
 
0
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
*** некадърно, взрихме лопатата и я закопахме.
252
1
 
9
 
! Отговори
до 292 преди 7 години
Не знам кои народи трябва да умрат и кои не, обаче такива откачени *** като теб определено заслужават това, с което кълнат останалите. Такива изтрещели фанатици като теб бъркат всичките *** по света. Скоро и на Господ ще опротивеете. Мизерници.
251
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименГосподи... и тоя 292 не си е пил хапчетата...Здравната каса да вземе да пусне повечко лекарства за такива...И без пари може - гледайте ги колко са ... странни!
250
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен292Ти неграмотен ли си БЕ? Нямаш ли и ГОЛЕМИ, и малки букви.Да оставим настрана простотиите, дето копираш тук, но поне пиши грамотно - да не си дразнещ за четене. Така не мога да ти дочета и първия ред. Остава да почнеш да пишеш и с 4-ки и 6-ци като бавноразвиващите се, (дето сега им викат "проблемни").Айде да си купиш една читанка и една граматика. и след няколко години пак ела да пишеш.
249
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РУСКОТО НАСЕЛЕНИЕ Е НАПЪЛНО ОТГОВОРНО ЗА МАСОВИТЕ УБИЙСТВА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ СИ АНТИХРИСТКИ ДИКТАТОР *** В СИРИЯ И УКРАЙНА!!!ИСЛЯМИСТИТЕ СА МИ ПРОТИВНИ!!! НО РУСКОТО НАСЕЛЕНИЕ Е НАПЪЛНО ГНУСНО ЗА ТОВА, ЧЕ ДЪРЖИ *** НА ВЛАСТ И ЗАСЛУЖАВА НАПЪЛНО *** ПОВЕЧЕТО !!!ЧУМАТА ХОЛЕРАТА И МЕЧИЯ ГРИП ДАНО ГО ТРЪШНАТ РУСКОТО НАСЕЛЕНИЕ И ВСЯКАКВИ БЕДСТВИЯ И ДА ИЗМРАТ ПОВЕЧЕТО!!-------ВСЕКИ КОЙТО ПРОЯВИ СЪЧУВСТВИЕ КЪМ РУСНАЦИТЕ СЕГА Е АБСОЛЮТЕН АНТИХРИСТ!
248
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 285 КГБ постановкаКакво има да го смущава другарят, че съвпадало с престоят на Путин в Москва. Ако са искали действително да го убият така ли профански ще се организира покушението??!! Същото като с Ердоган. Убиха 37 човека на летище Анкара, за да си спретне лична държава Пашиат и да разбунва турците из Европата.
247
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Тъкмо НАТО наслага още поделения около Русия и гледай какво стана - ИД омаца пейзажа.
246
3
 
3
 
! Отговори
Чичко Доктор преди 7 години
До КГБ постановкаПитак гласовете дали си си пил хапчетата, че май си забравил.
245
4
 
4
 
! Отговори
Малиййййй преди 7 години
Те ся на ИД й се такова онаковото.....И т.н. мигранти ша им са испънат жилите да бегат къде песъците...Къ мислите? Шъ убегнат ли?