Взривът в Санкт Петербург – тероризъм. Жертвите вече 10

Европа изказа съпричастност за случилото се в града
Обновена: 3 апр 2017 19:47 | 3 апр 2017 19:17, Красимир Ангелов
76
Взривът в Санкт Петербург – тероризъм. Жертвите вече 10
Снимка: Reuters

Следственият комитет на Русия определи взрива в метрото в Санкт Петербург като терористичен акт, съобщи ТАСС. Заради случилото се в града е обявен тридневен траур.

Седем души са загинали на място при днешния взрив в метрото на Санкт Петербург, един е починал в линейка, а двама - в приемните отделения на болници, съобщи пред журналисти министърката на здравеопазването на Русия Вероника Скворцова.

Още по темата
По официална информация пострадалите са 47. "Тридесет и девет души са хоспитализирани, двама от които са починали в приемното отделение, а шест от пострадалите са в тежко състояние. Състоянието на останалите е средно тежко", каза Скворцова, цитирана от БТА.

Взривът в Санкт Петербург – тероризъм. Жертвите вече 10

Същевременно руският новинарски сайт "Фонтанка" публикува снимка на мъж, за когото твърди, че е издирван от полицията във връзка с експлозията, предаде Ройтерс. На неясната фотография се вижда мъж на средна възраст с брада и черна шапка.

"Фонтанка" каза, че той е влязъл в метрото на станция "Петроградсгая" 20 минути преди експлозията да стане във влакче, движещо се между станции "Сенная плошчад" и "Технически институт". По-рано днес агенция Интерфакс съобщи, че камери за видеонаблюдение са заснели заподозрян за взрива.

Случилото се срещна сериозни отзиви в Европа. Германският министър на външните работи Зигмар Габриел заяви, че изпитва дълбока тъга, след като е научил за днешната смъртоносна експлозия в метрото на Санкт Петербург, предаде Асошиейтед прес.

"Доста неща точно сега показват, че това е коварна атака срещу невинни хора, които просто са пътували с метрото, за да вършат ежедневната си работа", посочи Габриел и допълни, че в мислите си е "с нашите приятели в Русия, с жертвите и техните семейства в тези мрачни часове".

Сирия изрази солидарност с Русия и осъди експлозията в метрото на Санкт Петербург, предаде ТАСС, като се позова на изявление на сирийското министерство на външните работи, разпространено от държавната информационна агенция САНА.

Европейският съюз също е поднесъл съболезнования на целия народ на Русия и продължава да следи новините, свързани със Санкт Петербург, каза върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини. Тя заяви, че е изразила съболезнования пред руския външен министър Сергей Лавров.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също поднесе съболезнования на народа на Русия във връзка с взрива в Санкт Петербург.

Украинският министър на външните работи Павло Климкин изрази съболезнования във връзка с взрива в метрото на Санкт Петербург, Русия, предаде ТАСС. "Проверяваме дали има пострадали украинци в Санкт Петербург. Изразяваме съболезнования към семействата на загиналите и на пострадалите", написа той в Туитър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НИЩОЖЕН БРОЙ ХОРА УБИТИ НА ФОНА НА МАСОВИТЕ УБИЙСТВА НА ХОРА В УКРАЙНА ДЕЛО НА ПУТЛЬОР И РУСКАТА АРМИЯ!!!!ДОКАТО АНТИХРИСТА МАСОВ УБИЕЦ *** Е ЖИВ МИР В РУСИЯ НЯМА КАК ДА ИМА НИКОГА !!!---------РУСНАЦИТЕ ИЗБИХА ТОЛКОВА МНОГО ХРИСТИЯНИ В УКРАЙНА!!!!!!!! само антихристи може да съчувстват на руснаците в момента!!!
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РикиджияЩе спрат доматите ли .. пак ?
36
5
 
14
 
! Отговори
Рикиджия преди 7 години
АЙДЕ ВОЙНАТА ЗАПОЧНА РУСНАЦИТЕ НЯМА ДА ПРОСТЯТ
35
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 42:))) Срам ли те е ? Русия е едно голямо гето. Даже не е гето а гетото на гето. Мизерия, мизерия и лосиони. да *** там ! ако може по тихо! На никой не му дреме за тия подобия на плъхове !
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 40Че си запознат отвътре с гетата в БГ това го разбрахме.Нещо друго да изпъшкаш по въпроса?
33
4
 
10
 
! Отговори
процедурно питане преди 7 години
Атентатора си е с брада,черен,с раница....ама липсва нещо. Не си е сложил табела на врата "Аз съм терорист"?!?!?
32
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
потърсете Страшная Астрахань, или до чего Путин довел города РФ.И ще видите реалната картинка в руско. По зле е от всяко гето в БГ!
31
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСЕКИ КОЙТО ПРОЯВИ И ГРАМ СЪЧУВСТВИЕ КЪМ АНТИХРИСТКОТО КОМУНИСТИЧЕСКО НАСЕЛЕНИЕ НА РУСИЯ КОЕТО ДЪРЖИ МАСОВИЯ УБИЕЦ ПУТЛЬОР НА ВЛАСТ Е АБСОЛЮТЕН АНТИХРИСТ!!!ОТВРАТЕН СЪМ ОТ ИСЛЯМИСТИТЕ НО СЪМ НАПЪЛНО ПОГНУСЕН ОТ РУСКОТО НАСЕЛЕНИЕ КОЕТО ДЪРЖИ МАСОВИЯ УБИЕЦ НА ВЛАСТ ***
30
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПУТЛЪР ИЗБИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ХОРА В СИРИЯ И ЗАГРАБИ ТЕРИТОРИЯТА И С РУСКАТА АРМИЯ!!! изби един куп хора и в украйна и заграби територията на донбас и луганск!!!КАКВОТО И ДА ИМ СЕ СЛУЧИ НА РУСНАЦИТЕ КОИТО ГО ДЪРЖАТ НА ВЛАСТ ОЩЕ ЩЕ ИМ Е МАЛКО!!!И НЯКОЛКО МИЛИОНА РУСНАЦИ ДА УМРАТ ЩЕ Е МНОГО МНОГО МНОГО МАЛКО ЗА ТОВА , ЧЕ ГО ДЪРЖАТ ТОЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПСЕВДО ДИКТАТОР МАСОВ УБИЕЦ ПУТЛЬОР!
29
3
 
13
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
В последно време зябелязвам,че прозападните *** вземат превес над проруските и ги надминават по цинизъм
28
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПСЕВДО АТЕНТАТИТЕ НА ЕРДОГЬОН!!!! ВСИЧКИ КОИТО ПОДКРЕПЯТ ПУТЛЬОР СА ЖАЛКИ ГНУСНИ СЪЗДАНИЯ И СИ ГО ЗНАЯТ!
27
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПУТЛЪР ОТКЛОНЯВА ВНИМАНИЕТО ОТ СЕБЕ СИ И Е НАПЪЛНО ГОТОВ ДА ИЗБИЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА ЦЯЛА РУСИЯ САМО И САМО ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ СЪС СИЛА!!!!
26
5
 
18
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Не съм фен на Путин....даже напротив...но "умниците", които му "приписват" атентата - да спрат лепилото...или каквото там смъркат!Гнус*ните тарамбуки - заслугават да бъдат изтрити от лицето на света!Само се питам - колко търпение имат още "старите...и по-нови демокрации"
25
2
 
5
 
! Отговори
до 28 преди 7 години
Да бе, точно той ще да е- само дето не си е сложил надпис, вищаш.Тия, дето ги правят такива работи, или е крият, или ги правят съвсем показно.
24
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очевидно, както се случи след атентата в Беслан, Путин ще наложи нови мерки смазващи всяка идея за опозиция. Единственият който има полза от този 'атентат' е джуджето диктатор.
23
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом руснаците му имат снимката на тоя работата му е спукана. Ще го овесят него и целия му род.
22
13
 
8
 
! Отговори
Путин преди 7 години
"Не можем да обвиним ИДИЛ за атентата в Петербург , ние всички щабове им унищожихме ! "
21
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факт е че този 'атентат' е 'перфектен' за Путин. Не в Москва, няма много жертви .. иедално !Нека си припомни, че дори по време на войната в Чечня атентати в руско нямаше!Случайност ?! Едва ли !
20
7
 
8
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Сега войната в Сирия сигурно ще приключи по-бързо...
19
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До RussiaС ток ли ще ги смаже ? То джуджето друго няма подръка. Няма как да им спре доматите, нали ?