Взривът в Санкт Петербург – тероризъм. Жертвите вече 10

Европа изказа съпричастност за случилото се в града
Обновена: 3 апр 2017 19:47 | 3 апр 2017 19:17, Красимир Ангелов
76
Взривът в Санкт Петербург – тероризъм. Жертвите вече 10
Снимка: Reuters

Следственият комитет на Русия определи взрива в метрото в Санкт Петербург като терористичен акт, съобщи ТАСС. Заради случилото се в града е обявен тридневен траур.

Седем души са загинали на място при днешния взрив в метрото на Санкт Петербург, един е починал в линейка, а двама - в приемните отделения на болници, съобщи пред журналисти министърката на здравеопазването на Русия Вероника Скворцова.

Още по темата
По официална информация пострадалите са 47. "Тридесет и девет души са хоспитализирани, двама от които са починали в приемното отделение, а шест от пострадалите са в тежко състояние. Състоянието на останалите е средно тежко", каза Скворцова, цитирана от БТА.

Взривът в Санкт Петербург – тероризъм. Жертвите вече 10

Същевременно руският новинарски сайт "Фонтанка" публикува снимка на мъж, за когото твърди, че е издирван от полицията във връзка с експлозията, предаде Ройтерс. На неясната фотография се вижда мъж на средна възраст с брада и черна шапка.

"Фонтанка" каза, че той е влязъл в метрото на станция "Петроградсгая" 20 минути преди експлозията да стане във влакче, движещо се между станции "Сенная плошчад" и "Технически институт". По-рано днес агенция Интерфакс съобщи, че камери за видеонаблюдение са заснели заподозрян за взрива.

Случилото се срещна сериозни отзиви в Европа. Германският министър на външните работи Зигмар Габриел заяви, че изпитва дълбока тъга, след като е научил за днешната смъртоносна експлозия в метрото на Санкт Петербург, предаде Асошиейтед прес.

"Доста неща точно сега показват, че това е коварна атака срещу невинни хора, които просто са пътували с метрото, за да вършат ежедневната си работа", посочи Габриел и допълни, че в мислите си е "с нашите приятели в Русия, с жертвите и техните семейства в тези мрачни часове".

Сирия изрази солидарност с Русия и осъди експлозията в метрото на Санкт Петербург, предаде ТАСС, като се позова на изявление на сирийското министерство на външните работи, разпространено от държавната информационна агенция САНА.

Европейският съюз също е поднесъл съболезнования на целия народ на Русия и продължава да следи новините, свързани със Санкт Петербург, каза върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини. Тя заяви, че е изразила съболезнования пред руския външен министър Сергей Лавров.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също поднесе съболезнования на народа на Русия във връзка с взрива в Санкт Петербург.

Украинският министър на външните работи Павло Климкин изрази съболезнования във връзка с взрива в метрото на Санкт Петербург, Русия, предаде ТАСС. "Проверяваме дали има пострадали украинци в Санкт Петербург. Изразяваме съболезнования към семействата на загиналите и на пострадалите", написа той в Туитър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
някой трябва да плаща за наглия Путин
57
3
 
4
 
! Отговори
Дон Корлеоне преди 7 години
Съболезнования.Едно знам:Сирия е вече освободена от терористите на ислямска държава....Вече летят руските самолети натоварени с тежка бронетехника към Сирия .Добрината се наказва, жалост вече няма да има за терористите, цели градове ще бъдат сринати с термобарични бомби .
56
2
 
0
 
! Отговори
До 71 До до 36 - св. преди 7 години
По това време пишат замаяните от идеята за западна пенсия, не че бегето ги касае чак толкова, нали миличък?
55
1
 
2
 
! Отговори
до 36 - св. преди 7 години
Не, не, не ги надминават, учат се от тях.
54
2
 
8
 
! Отговори
? преди 7 години
На фона на цялата трагедия е маловажно, но ми стана интереснов я статията не се споменава ориенталският ни комшия да е изразил съболезнования? Или той е над нещата, за него сега референдума е фиксидея?
53
16
 
10
 
! Отговори
гдр преди 7 години
Питали шеф на руските служби -" Какво са 11 жертви, взривени в метрото за да спечели Путин изборите?? Отг. : Статистика
52
4
 
2
 
! Отговори
Уотсън преди 7 години
Човека е късоглед - държи телефона на около 20 см от очите си и застанал в стойка ес - трудно му е с взирането, тъй като не е свикнал ( свикнала) без очилата си. По начина на държане може да се определи и диоптъра.
51
3
 
7
 
! Отговори
Шерлок преди 7 години
Ако изгледате видеото ще видите, че е дегизиран и всъщност това не е мъж, а жена преоблечена. Краищата на палтото се веят както обикновено става с малко по дълго и не по мярка, а доста по голямо палто в раменете. А на снимките си личи изкуствената брада. Може и да е много млад светъл мъж. Походкатае женска ( въртенето в ханша ), гледането на смартфона с две ръце са типично женски навици и то на фдвадесет и няколко годишна жена най-много.
50
7
 
12
 
! Отговори
Момиче преди 7 години
Много, много жалко за загиналите. Такива неща не трябва да се случват никъде, на никого. Подобни актове просто трябва да се изкоренят, а за това е необходима тежка ръка. Едно е сигурно, този акт няма да се окаже дело на някой, който има психично заболяване -- едно от най-използваните извинения на драгата ни Европа. Друг е въпросът, че ми е интересно до каква степен ще изкажат европейци своята солидарност спрямо жертвите, ще изключат ли светлините на айфоловата кула. Ама нали не е САЩ или Европа.
49
4
 
29
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Пределно ясно е,че ислямът трябва да бъде изкоренен от Европа,ама из дъно!Всичко друго е ала-бала Тая религия няма място на Стария континент!Толерантните умират-резистентните оцеляват!
48
17
 
13
 
! Отговори
изпитан метод преди 7 години
Предните избори взривяваха жилищни блокове.Сега популярността на Путин ще стигне 99,8%
47
18
 
11
 
! Отговори
Тома преди 7 години
Какво значат тук някакви си 10 жертви в сравнение с едни избори?
46
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
48, az opredeleno moga da mrazia i poveche rusnacite. Druga tema. Vaprosat sega e kak shte reagirat te. Otdavna pisha che za vseki atentat edin arabelski grad sledva da bade zalichavan ot liceto na zemuata komplekt s naselenieto. Da vidim koi shte izdarji po dalgo. Rusnaci no sa beli hora. Arabelite na sapun.
45
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОЧЕРКА Е НА УКРАИНСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ,АКО БЯХА МЮСЮЛМАНИ НЯМАШЕ ДА СА ОБЛЕЧЕНИ ТАКА. 100% Е ДЕЛО НА ХОХЛИТЕ-НАЦИСТИ,МНОГО СА ГНУСНИ И СА СПОСОБНИ НА ТАКАВА ГАДОСТ
44
7
 
2
 
! Отговори
Путин супермен преди 7 години
Атентатора направил една основна грешка: в момента на взрива Алексѐй Анатолиевич Навалнине се появил.
43
12
 
9
 
! Отговори
МОСКВА И ТЕРОРИЗМА преди 7 години
ЕТО ВИ ЕДИН --ГЕНИАЛЕН НАЧИН , ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ОБРАЗА НА ВРАГА ОТ ОРГАНИТЕ НА КГБ , ЗА ДА СЕ СПЛОТИ РУСКИЯ НАРОД ОКОЛО ПУТИН И КГБ , ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ!ЖЕРТВИТЕ ОТ КГБ----ВИНАГИ СА ОПРАВДАНИ ЗА ВИСШАТА ЦЕЛ в РУСИЯ!ОБРАЗА НА ВРАГА ---ТРЯБВА ГРИЖЛИВО ДА СЕ ПОДДЪРЖА И ТО РЕДОВНО!ТОВА ДАВА ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ В РУСИЯ!!!
42
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 48Бъркаш презрението с насмешка.
41
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В МОСКВА ОПРЕДЕЛЕНО СЕ ГОВОРИ , ЧЕ АТЕНТАТА Е ДЕЛО НА ХОРАТА НА КАДИРОВ , ЗА ДА СЕ УКРЕПИ ВЛАСТТА НА ПУТИН ЗА ИЗБОРИТЕ!ЗА КГБ--НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!ВСШАТА ЦЕЛ НА РУСИЯ И ПУТИН--ОПРАВДАВАТ ЖЕРТВИТЕ!!!
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 46(Тоя, който пише само с главни букви, защото е неграмотен)Момък, *** си изпий лекарствата и не се излагай повече тук. Ако са ти платили да го правиш - значи си голям ***.
39
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тука в сайта има някакъв миризлив хахол и пише ли пише через 5 минути , българин не може да мрази така руснаците