22-годишният Джалилов – той окървави Санкт Петербург

Роденият в Киргизстан гражданин на Русия най-вероятно е етнически узбек
4 апр 2017 12:30, Елка Василева
153

Последни снимки на предполагаемия терорист-самоубиец, който извърши атентата в метрото в Санкт Петербург, бяха открити в социалните мрежи. Източник от руските правоохранителни органи потвърди за Газета.Ru, че на снимките е 22-годишният Акбаржон Джалилов, роден в град Ош, Киргизстан.

Още по темата

Източникът на изданието разказа, че заподозреният по думите на негови познати е работил през 2015 г. като готвач в суши бар в Санкт Петербург, а след това изчезнал от полезрението на органите на реда. Един от тях "чул, че Акбаржон е заминал за Корея".

Според източника на изданието, макар че Джалилов е роден в Киргизстан, той е най-вероятно етнически узбек. В град Ош живее компактна маса узбеки.

По-рано Комитетът за държавна сигурност на Киргизстан потвърди личността на терориста-самоубиец, заподозрян за взрива в метрото в Санкт Петербург – това е роденият в град Ош, Киргизстан гражданин на Русия Акбаржон Джалилов, роден през 1995 г.

14 души загинаха при атентата в метрото в Санкт Петербург, ранените са близо 50. Засега никой не е поел отговорност за терористичния акт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
10
 
12
 
! Отговори
бони м преди 7 години
А сирийците които бягат от ИД и много обичат Русия,що не бягат към Русия,ами към Европа която ги нападала,или не са много умни или са шизофреници.
96
18
 
4
 
! Отговори
до 98 преди 7 години
''в настоящите мюсулмански републики в Русия'',*** чакай,в Русия има мюсулмански републики и мюсулмани,аз пък си мислех че в християнска Русия няма такива хора а само в Европа.Киргистан,Узбекистан,а да те са мюсулмански държави то християнския Евроазийски съюз на Путин.А да,и Меркел е виновна за този атентат,тя напълни Русия с мюсулмани,тя накара Путин да създаде Евроазийския съюз с мюсулмански държави,тя накара Русия да е в съюз с ислямски Иран.
95
24
 
9
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
Според мен това е дело на Путин! той е най - опасният човек на планетат в момента, с негово нареждане руските самолети в Сирия са убили до момента 50 000 невинни деца и жени. У нас има близо един милион мюсюлмани и никой от тях не е терорист и у нас всеки изповядва религията си свободно. Някои наши политици опитват да нарушат етническия мир с фашистки лозунги и насаждане на омраза между етностите. Именно етническия мир пази България от конфликти, а не е достатъчна само работота на службите.
94
3
 
8
 
! Отговори
Do Dimitar преди 7 години
Tapo parche si
93
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 111 Не пради така сравнение. Защото тово е руска страна от федерацията. Както Армения, Беларус, ......
92
1
 
8
 
! Отговори
Башка Луд преди 7 години
Димитре, *** ***!Поне си прави труда да гледаш какво пействаш!
91
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДимитърСпоред мен ,ти Димитре си за болница или си максипелтек , че повтаряш направо изречения.
90
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега гледайте как се мачка за отмъщение.За един пилот в Сирия на потурнаците им запалиха по.сраните за.дници .Следващите и през ум няма да им мине да се гърмят.Роднините им сами ще ги гръмнат.
89
3
 
14
 
! Отговори
До 101 преди 7 години
Разбирам че много ти се иска да е работа на КГБ,но тази теория издиша.Просто защото сега много от хората ще си казват че властта не е в състояние да гарантира сигурността и живота им.Което Путин не го устройва по никакъв начин.Това разбира се не ти пречи да разправяш че е работа на КГБ,щом толкова ти харесва!
88
24
 
10
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
Според мен това дело на Путин! той е най-опасният човек на планетат в момента, с негово нареждане руските самолети в Сирия са убили до момента 50 000 невини деца и жени. У нас има близо един милион мюсюлмани и никой от тях не е терорист и у нас всеки изповядва религията си свободно. Някои наши политици опитват да нарушат етническия мир с фишистки лузонги и насаждане на омраза между етностите. Именно етническия мир пази България от конфиликти, а не е достатъчна само работота на службите.
87
17
 
6
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
Според мен това дело на Путин! той е най-опасният човек на планетат в момента, с негово нареждане руските самолети в Сирия са убили до момента 50 000 невини деца и жени. У нас има близо един милион мюсюлмани и никой от тях не е терорист и в България всеки иСпоред мен това дело на Путин! той е най-опасният човек на планетат в момента, с негово нареждане руските самолети в Сирия са убили до момента 50 000 невини деца и жени. У нас има близо един милион мюсюлмани и никой от тях не е терорист и в България всеки изповядва неговата религия свободно, но някои политици си позволяват фашистки лузонги и
86
1
 
15
 
! Отговори
Башка Луд преди 7 години
До 101Как си представяш организирането на атентата от ФСБ?-Другарю Чалмаев, трябва да се взривите в метрото, по заповед на другаря Мохамед!-Слушам!Не звучи ли малко нелогично?Или пак руснаците са виновни по дифолт?Аман от тая болезнена русофобия!
85
2
 
13
 
! Отговори
До Горан преди 7 години
Ти си атеист,аз съм християнин,ок?Абсолютно си вярвам в собствените сили,но вярвам и в една велика висша сила,която все пак бди над света и България.Всеки има своето право и своите възгледи.За мене ценностната система на християнството е велика,и ако човечеството я спазваше, светът щеше да е още по-хубаво място за живеене.Докато атеизмът който ти изповядваш,без християнските добродетели,често води до егоизъм, и мачкането на всички други, в името на собствения успех!
84
13
 
6
 
! Отговори
Мдааааа.... преди 7 години
Истински православен мюсюлманин, носител на путлераските ценности от широката и необятна колхозническа шир
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 101-струва ми се, че бъркаш държавата, в която се случват тези сценарии
82
1
 
17
 
! Отговори
хайван преди 7 години
В Русия има държава - идентифицираха го за часове -представям си ако беше у нас
81
16
 
5
 
! Отговори
... преди 7 години
Все си мисля че е работа на КГБ.. така де ФСБ. Тъкмо почнаха митинги срещу Путин и видиш ли атентат и хората се покриха от публичните места. Сега Путин ще събере 20-30 човека за виновни, ще изпрати още войници в Сирия, ще наградят 2-*** 3-*** с медали и рейтинга пак ще му се качи, а за осъдения опозиционер никой вече не говори а беше преди 4 дни. Малко ми се струва като много голямо съвпадение, как има проблем има терористичен акт, след това рейтинга се качва.
80
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да гори в Ада.
79
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
думата чaлмa била забранена в този продажен либер***стки сайт. До къде е докараме само българските медии (не,че това е медия дре) да толерират чужди култури, като цензурират напълно безобидни думи, като думата чaлмa. С такива Киряк Стефчовци не мисля, че ще стигнем далеч. Срам за България. Пълни пУмиЯри сте !!!
78
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам странното усещане, че този атентат е подготвен и реализиран от някоя западна служба или Турция! тУРЦИТЕ И мит ИМАТ ГОЛЯМО ВЛИЯНИЕ В БИшите и настоящи мусюлмански републики на Русия. Може би си правят сметка, че с този атентат ще предупредят руснаците да не подкрепят кюрдите в Сирия. И не е никак случаен атентата и присъствието на Путин в града. За мен това е послание към него. Не вярвам да се огъне обаче. Ще си затрае дипломатично, както за сваления самолет и после ще им го набие на ***