По-близки САЩ и Турция, по-добре за България!?

Експерт: Терористичната заплаха се пренася на Изток
5 апр 2017 18:42, Екип на Bloomberg
53
По-близки САЩ и Турция, по-добре за България!?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Жалко е, че географията на тероризма достига вече толкова далечни граници, като Санкт Петербург. Това каза по Bloomberg TV Bulgaria доц. Румен Кънчев, бивш заместник-министър на отбраната в България.

Другото неприятно е, че терористът, който е идентифициран, идва от Централна Азия, където има много мюсюлмански общности, каза още Кънчев.

"В самата Русия неруското население с мюсюлмански произход е около 30% и очевидно заплахата се пренася на Изток и има много по-големи мащаби, отколкото можем да си представим". 

"Във връзка с визитата на американския държавен секретар в Турция е много важно, че Турция се оказва приоритетен партньор за САЩ в региона, а това означава следното: Колкото по-близки са отношенията между Турция и САЩ, толкова по-спокойна може да бъде България, относно своята сигурност и страховете, които се генерират във връзка с нашата съседка, Турция".

Какво се случва в пост социалистическите пространства от бившия СССР? Повече от разговора може да видите тук!


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глу-по-сти!!
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия неруското население е 30%. И от него примерно 30% са мюсюлмани.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По - близки САЩ и Турция - по - голяма опастност за България.
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"В самата Русия неруското население с мюсюлмански произход е около 30% и.."

Егати експерта, произхода може да е само на етническа основа но не и религиозна, все едно да кажеш: религия - българин
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 34 - Споко, за сега с анексиране се занимава само Раша. Докато стигне до нас и докара градовете, танковете и пр. трябва да мине поне 2 държави. Нема да се плашиш!
20
1
 
4
 
! Отговори
един там преди 1 година
Този "експерт" доста експертна оценка е дал! Неруското население в Русия да е около 30%, това може би е вярно, даже може и да е повече, ама с твърдението, че неруското население с мюсюлмански произход в Русия е около 30%- не мога да се съглася!
То не че е лесно да се определи колко точно е "неруското" население в Русия, но това, че 30% от населението на тази държава е с мюсулмански произход, ми се струва доста пресилено твърдение!
19
1
 
8
 
! Отговори
luckyman преди 1 година
Това твърдение е от дежурните соро соидни уйдурми за мало умници!
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, хайде сега! Рано е да ни оплакваш. Аз пък изпитвам надежда, че само 10% от българите са се подвели по лъжепатриотите. Турците са ясни.
17
0
 
5
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Англия на изток ли е?За Русия няма спор , но Германия и Англия?Просто тоя "експерт" дрънка глупости , изказва на глас мечтите си!
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато е било време да избираме,ние си избрахме и влязохме в ЕС.Турците да си гледат тяхната държава,а не да посягат към чуждите и съседите си.Къде спят европейските политици и нашите политици?По-близки с щатите - да,но не и с този психически нестабилен ръководител на Тур.ция.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЕРДОГАН - Ердо, знаем че си неграмотник и дипломата ти е фалшива, ама като не знаеш турси, поне научи български. Или направо си пиши на руски. Ние панимаем!
14
4
 
3
 
! Отговори
? преди 1 година
Този експерт е възрастен като мен и си спомня соца: ВИНАГИ са съществували противоречия мецду ИЗКУСТВ>присъединениет републ. към СССР ( и сега НИЩО не се изменило, са мо уж е федерация.Вечно боеве, засади, атентати, заложници.Не искат Путин.И защо ли не ги пусне? Сега със Сирия- съвсвм: 3000 руснаци има в Идил. Нищо не се мeсти; само ние трябва да внимаваме с "РУСКИТЕ ТУРИСТИ' стига с тези лигавения; "братушки"?>!
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами при Тръмп, явно разпадът на Турция се отлага за известно време. Ще има бум на тероризъм към Русия, тя няма да се справи на 3 фронта и понеже регеонът е в ареала на китайските интереси (хеле пък Байкал), ще се наложи Китай да реши мюсулманския проблем в Азия. Ако Китай се концентрира само на север, та до океана, то отношенията му със САЩ отново стават блестящи и заплахата на САЩ към Китай да приключи с глобализма се отстранява.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
STRAXOTNA ZABLUDA BIX KAZAL SMYRTNO ZABLUJDENIE KATO ONQ FILM
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна простотия!По-близки САЩ и Турция,означава,по-далеч на Турция от руското сдържащо влияние върху нея,по отношение на нееднократно декларираните апетити към целите Балкани и особено,към нас!

Помните ли,как сближаването на САЩ с Турция, въобще не попречи на същата,да окупира Сев.Кипър,как същото ни докара до унищожаването на нашата армия и особено на опасните за Турция ракети!!!

Още едно такова сближаване и държавата ни,макар и безгласен протекторат на Брюксел,ще се превърне в турски вилает!
10
4
 
19
 
! Отговори
до турчина преди 1 година
Ердоган не се съобразява с никого, защото се е САМОЗАБРАВИЛ.
9
7
 
12
 
! Отговори
турчина преди 1 година
Не го обожествявам Ердоган. Просто казвам истината. Изобщо не се интересуват от "големи началници" турските управляващи. Това казвам. Не се интересуват. Не питат. Преди няколко години същия Ердоган се съобразяваше с ЕС например. Днес ги нарича "нацисти". Стана като Ахмединеджат.
8
6
 
8
 
! Отговори
турчина преди 1 година
до 14

Никой не се бори с тероризма. Те си създават терористи и се борят с тях. Отнася се за Русия, Турция, Сащ, Германия и т.нт.

Знаете ли какъв е бил кюрдския лидер Абдулах Йоджалан преди 1980? Агент на МИТ във Франция. Защо не го обесят?

По същия начин Осама Бин Ладен, Ал Кайда и т.нт.
7
2
 
20
 
! Отговори
Русофил преди 1 година
Що за идиотска логика?
Как може да се радваме на американо-турската близост?
Нали очакваме НАТО (разбирай САЩ) да застане на наша страна при евентуална турска агресия към нас?
Или пак ще чакаме "вражеска" Русия да ни защити?
6
13
 
5
 
! Отговори
турчина преди 1 година
Изобщо не се интересуват какво мислят в САЩ, Русия или ЕС. Турските управници правят каквото си искат. Влизат турски военни в Сирия и само информират американците, че влизат. Не питат. Преди питаха. Не се съобразяват. Нямат големи "началници". Ердоган открито нарича ЕС "нацисти".

Снощи по НТВ пак повтори същото:
"Аз съм избран чрез избори. 52% гласуваха за мен. Те ме наричат "диктатор". За да бъдеш диктатор трябва да дойдеш на власт със сила. Нека ме наричат диктатор. Аз пък ги наричам нацисти"