В коя държава харчат най-много на първа среща?

Влюбените британци наливат в икономиката 6 млрд. лири
5 апр 2017 17:30, Екип на Bloomberg
3
В коя държава харчат най-много на първа среща?
Снимка: Pixabay

Насред вихрените сътресения на Brexit британците очевидно далеч не са пренебрегнали любовния си живот през 2016. Статистическите данни сочат, че те са харчили двойно повече от конкурентите си в континентална Европа. Приносът на влюбените към икономиката само през 2016 се изчислява на почти на 6 млрд. лири.

Без съмнение, накрая именно любовта ще спаси света, но за сега Купидон е решил да започне с малки стъпки, спасявайки първо британската икономика, като подкрепя потреблението в гръмотевичната реалност на Brexit. Потреблението е ключов икономически фактор за Великобритания, отговорен за голяма част от БВП. Той дръпна напред през миналата година и това отчасти се дължи на средните разходи, харчени по срещи на Мъгливия Албион. Оказва се, че британците (и британките) не се колебаят да бръкнат по-дълбоко в джобовете си "в името на любовта" (не за да стимулират потреблението, разбира се).

Спадът в цената на лирата на валутните пазари, ускоряването на инфлацията във Великобритания и ерозията на потребителското доверие очевидно далеч не са били достатъчни, за да охладят мераците на романтично настроените британци и да обуздаят харчовете им.

Според скорошен доклад на Центъра за икономика и бизнес изследвания (CEBR), средните разходи за среща във Великобритания през 2016 възлизат на £129. Това е почти два пъти повече от Франция, Италия и Германия. В същото време общите разходи за срещи във Великобритания за изминалата година са се увеличили до £5,89 млрд., като за сравнение през 2013 британците са похарчили за романтични преживявания общо £3,6 млрд. или £103 на среща. През 2014 общата сума остава почти същата - £4 млрд.

Изследователите посочват, че става дума за средната сума, изразходвана и от двете страни в търсене на романтични преживявания. В сумата се включват разходи като транспорт до мястото на романтичната среща, дрехи, козметика, храни и напитки, както и развлечения. Всичко това допринася за разширяването на икономиката на Обединеното кралство, отбелязват анализаторите.

Повече по темата може да видите тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Много са нахални преди 7 години
Грую:- Че те водим на купон. Имаш ли кинти за една бутилка водка?Не уточнява, че е предвидил преспиване в дома, в който ще има купон, нито това, че ако тя държи да си тръгне, не бива да разчита, че някой ще я изпрати. Нито ще я пита дали има пари за такси.Иначе българките са много меркантилни, да знаете! Като ги поканиш на първа среща, все поглеждат очаквателно, когато минаваш с тях покрай заведение. И ако сглупиш да ги поканиш в кварталната сладкарница, чакат ти да платиш кафето!!!