Най-лошият баща: Дали Асад се срамува, когато гушка децата си?

На неговата съвест лежат десетки хиляди. Кой е Башар Асад?
6 апр 2017 21:00,
219
Най-лошият баща: Дали Асад се срамува, когато гушка децата си?
Башар Асад с децата си Снимка: Facebook

Какво мисли един мъж, на чиято съвест лежат 10 000 убити деца, когато вечер завива собствените си деца? Дали се срамува? Едва ли!

51-годишният офталмолог Башар Асад е президент на Сирия от 2000 година. За тази му страна в живота знаем много.

Президентът, чиято страна е вече 6-та година разкъсана от конфликт обича суши и американския сериал "Homeland". Преди Башар Асад се бореше за реформи, пише "Bild". Днес обаче се бори с ада на земята.

В добрите дни на Сирия семейство Асад поддържа имидж на съвсем нормална фамилия. Детски рождени дни и запалени свещи. Разходки в Дамаск.

Съпругата на Башар, Асма е финансов експерт. 10-години по-млада от съпруга си, някога е описвана като "Лейди Даяна на Ориента". Тя не е религиозна, облича се модерно и обича да прекарва повечето време с децата си.

Най-лошият баща: Дали Асад се срамува, когато гушка децата си?
Aсма Асад с двете си по-малки деца Снимка: Camera Press

Семейство Асад има три деца - 15-годишният Хафис, 13-годишната Зейн и 12-годишният Карим.

Никой обаче вече не вярва, че Асма може да повлияе на съпруга си, за да спре политиката, водеща до убийства и насилие в Сирия.

Но пък преди време нейни имейли се оказаха публично достояние. Когато хиляди сирийци бяха излезли по улиците на градовете в страната, семейство Асад си е поръчвало мебели от Париж. В сливов цвят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
25
 
! Отговори
до SpaceX преди 7 години
Гражданската война, както сам каза, започна през 2011 г., преди ИД да започне да се разширява. Но ИД е създадена през 2006 г., точно след екзекуцията на Саддам Хюсеин, на среща на лидери на различни терористични фракции в Ирак. И какво щеше да стане, ако Русия не беше подкрепила Асад и той падне? По-добро място ли стана Ирак след падането на Хюсеин? Или Либия след падането на Кадафи? Или след американската война в Афганистан? Какво по-добро се случи в тези държави след падането на диктаторите?
93
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до SpaceX Русия деиства с ИД ,а Бойко Борисов продава оръжие за ИДИЛ . Издъхваш като спукан мях .
92
1
 
19
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 7 години
Имате пионерско поръчение да плескате по 2 неолиберални "новини" на ден.и понеже от дойчевеле свърши феед-а изсмукахте една от пръстите си.Този може да е диктатор (не е много сигурно) но сирия беше единствената светска държава в близкия изток.
91
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците отчаяно се нуждаят от нова война, за да може да им върви икономиката. Аз съм учуден как продължават да ни пробутват същия сюжен отново и отново без никакво въображение. Простата логика сочи, че Асад няма нужда от химически оръжия
90
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Използването на отровен газ във войната в Сирия не устройва Башар Асад.Няма логика.Едва ли е толкова ***.Друг е въпроса тогава кой е използвал отровен газ за да злепостави Асад.
89
1
 
8
 
! Отговори
до SpaceX преди 7 години
Спейсе, Спейсе, пак с твоите конспиративни теории и глупости. Какво се опитваш да кажеш, че Русия и ИД действат заедно? И това при положение, че Русия подпомага Сирия в борбата с ИД?Само не започвай пак да местиш пластове, че ще взема аз да го преместя в другия крачол.
88
1
 
9
 
! Отговори
До 75 преди 7 години
Май ти си гладкомозъчния. Явно нямаш нито една гънка, която да съхрани информацията, че ИД доста дълго воюва с всички на територията на Сирия. Достатъчно е да споменем само един град, който беше изцяло сринат от ИД - Палмира. Преди да наричаш някого гладкомозъчен, вземи разтършувай собствения си мозък, ако изобщо имаш такъв.
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото Оланд най-малкото, дето е с 12 процента одобрение :)
86
3
 
29
 
! Отговори
упс... преди 7 години
Най-лошият баща: Дали Асад се срамува, когато гушка децата си?--------Ами, задайте същия въпрос на Обама и Килъри Клинтън!На Саркози, и особенно на Тони Блеър като многодетен баща за това което сториха в Либия
85
3
 
26
 
! Отговори
Я стига преди 7 години
Я стига глупости - Асад си е законно избран в Сирия!НЯМА ДА СТАНЕ ДА ГО ПРЕВЪРНЕТЕ В ЧУДОВИЩЕ КАКТО С ДРУГИ ПРЕДИ ВРЕМЕ!и хилари клинтън има дъщеря а е чудовище......
84
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Америка е хибридна държава.Гражданите и са статистическа извадка от най-себичните хора в света.Те имат самочувствие на по-качествени хора от бившите си сънародници, в същото време искат да притежават и новия, и стария свят.Определено американците имат качества, но те действат деструктивно на традиционните държави, действат като ***.
83
3
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
До SpaceXДалеч от къде. Ти имаш ли представа къде живееш и колко велик и изстрадал е българския народ?Ако те мързи това не означава, че другите не работят.
82
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялата работа е, че армията на Сирия и руснаците се приближават към пореден голям успех - Дейер ез-Зор и трябва да бъде принизена победата им! Същият вой беше преди превземането на Алепо, а след това демократичните медии замълчаха за месеци! Сега пак се сетили за Сирия!
81
2
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
До SpaceXВсяка война си има своите корени и това се опитах да ти кажа, но явно не ти е по силилите.Няма случайни конфликти и всеки търси някаква изгода, мисли ако можеш.......
80
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SpaceXКоментарите ти са тенденциозни а логиката детинска. Айде лека!
79
5
 
15
 
! Отговори
Йоана преди 7 години
Много глупава и невярна статия плод на западната медийна пропаганда.
78
3
 
8
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
До SpaceXТова, което си мислят и това от което се ръководят е: Повече власт, повече пари, повече влияние, повече величие.Америка гледа на света, а също и на тебе умнико като на нещо, което и принадлежи по право.
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това им е най-големият грях, че не искат да се обличат според Шериата!
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мишо, хората се превърнаха в бездушни консуматори.Аз също си мисля, че граждани на страна, която произвежда боеприпасите на ИДИЛ трябва да са по-ниски от тревата.
75
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не забравяйте и тези Буш, Блеър, Саркози Хилъри, Обама, Ердоган, на тяхната съвест са не хиляди, а милиони унищожени човешки съдби,това,че едните били избрани демократично в собствените си страни не ги прави по-малко престъпници от диктаторите....