След възхищението... признанието на Тръмп: Русия е проблем!

Посланичката на САЩ в ООН: Те се опитват да разпънат чадър над Асад
6 апр 2017 11:00, Елка Василева
199
След възхищението... признанието на Тръмп: Русия е проблем!
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп гледа на Русия като на проблем. Това става ясно от изявления на посланичката на САЩ в ООН Ники Хейли, предаде Франс прес.

"Критикувала съм Русия повече пъти, отколкото мога да преброя, защото ако те правят нещо, което не ни харесва, ще им го казваме", каза четирийсетгодишната консерваторка на международен женски форум в Ню Йорк.

Още по темата

"Те направиха разни неща с Крим и Украйна... а сега се опитват да разпънат чадър над Башар Асад. Това са неща, които няма как да подминем", заяви тя.

"Имах разговори с президента, по време на които той каза, че смята, че Русия е проблем", добави Хейли.

При все че президентът на САЩ неведнъж е изразявал възхищение и "уважение" към своя руски колега Владимир Путин, Ники Хейли е критикувала Москва и преди. През последния уикенд например тя увери, че действията на Москва срещу Киев и евентуалната руска намеса в американската изборна кампания може при нужда да бъдат наказани, посочва АФП.

"Смятаме, че е време руснаците да помислят наистина добре дали да продължат подкрепата си за режима на (сирийския президент Башар) Асад", каза държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън след предполагаемата химическа атака в Сирия във вторник. Според него "няма никакво съмнение", че "сирийският режим под ръководството на Башар Асад е отговорен за тази жестока атака".

На 11 и 12 април Тилърсън ще разговаря в Москва с руския министър на външните работи Сергей Лавров.

Доналд Тръмп нарече нападението, приписвано на режима в Дамаск, публично оскърбление към човечеството и заплаши да премине към действия в Сирия, добавя АФП.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: САЩРусияДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
10
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 128,Дали при условие, че американците 1945 бяха хвърлили бомбите над Москва и Петербург, днес щеше да има ЕС! Дали при това положение рснаците щяха да си тръгнат от Германия, Полша и да не изброявам още колко страни? Дали нямаше да стигнат и до любимия ви Париж?
95
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТКАКТО АРМИЯТА НА АСАД СВАЛИ 2 ИЗРАЕЛСКИ ИЗТРЕБИТЕЛЯ НАРУШИЛИ ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО НАД СИРИЯ ,ГОЛЯМ ЗАПАДЕН ВОЙ СЕ ЗАПОЧНА ,И С ТОВА ЗАПОЧНАХА И МРЪСНИТЕ ЖИДОВСКИ НОМЕРА ,КАТО ТОЗИ С ХИМИЧЕСКАТА АТАКА В СИРИЯ ,КОЯТО Я СПРЕТНАХА ГЪРБОНОСИТЕ СЪС ЦЕЛ ДА Я ПРЕДПИШАТ НА БАШАР АСАД.
94
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо Асад би искал да използва химическо оръжие - за да си създава проблеми ли? А виж на бунтовниците им идва точно на време когато американците казаха че не им е необходимо да свалят Асад. Ето че веднага се появи причина да се върнат към предишното си мнение тоест че Асад трябва да се свали.
93
38
 
19
 
! Отговори
анти вата преди 7 години
русия е злокачествен тумор върху тялото на планетата....
92
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен.............след 1945 г проблем номер 1.............През 1945 САЩ сбърка целите. Вместо Хирошима и Нагазаки трябваше да бъдат Москва и Ленинград. Сега нямаше да има подобни проблеми породени от руските ***!
91
7
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
след 1945 г проблем номер 1 е сащ и неините силови структури 2 бомби над японияиндокитаи сваляне на правителства убииства на дьржавници та до днес изтеглетеси ам воиски от балканите и черно море аз искам мир а не воина с русия на мен русияне ми е враг и тя си пати сега заради сащ и европеиската политика
90
3
 
7
 
! Отговори
124 преди 7 години
до армагедон : тая опорна точка е ***! И това не е пазар, а изнудване! Ама дълго още ще има санкции...
89
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чадъра С-400, ли се нарича???
88
25
 
16
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
За Путин Сирия си беше един полигон за изпробване на оръжията. Резултата -пълно фиаско.Докараха С-400. Израелците се изгавриха с тях с Ф-35.Докараха пушещия Кузя за да "докажат" на индийците , че палубните МиГ стават за нещо. Тц! Крах пълен-издавиха се.Изстреляха крилати ракети. И там гаф-половината изпопадаха в Иран. А народа на препарат за вана и кортошки. Жалка картинка.
87
7
 
26
 
! Отговори
иво преди 7 години
Тръмп няма нужда от клакьорки , които да го перефразират , ако е искал да каже това САМ да го е казал , тия няма да се уморят да правят интриги за да скарат двамата големи !!!!
86
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилопумпалите пак се изпумпалиха. Сега опорките са да се плюе по Тръмп.
85
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе защо никой не хвали Доналд? Къде отидоха русофилите фенове на Тръмп?
84
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Те направиха разни неща с Крим и Украйна..."===А я да видим какви ги свършиха САЩ:1. Хирошима и Нагасаки2. Войната в Корея3. Войната във Виетнам4. Войната в Залива5. Войната в Ирак6. Войната в Афганистан7. Пролетни революции в Либия, Египет... изгубих им брояНе знам дали да продължавам. Американската политика на намеса по целия свят просто обърка тая планета до неузнаваемост. Но, разбира се, те не виждат гредата в своето око, само сламката в окото на другия.
83
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая Хейли има фантазия.Тръм и бил казал.Русия била правила неща в Крим и Украйна.***, сигурен съм, че Тръмп не е на твоето мнение и освен това Украйна и Русия са едно !!! Не могат да бъдат разделени отвън, въпреки че се опитват! Те са един народ!Ще наказвате Русия! Пожелавам ви тя да не реши да ви накаже! Аз, след толкова лъжи и плюене по мой адрес, до сега да съм натиснал червеното копче.
82
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиДавай Боби!! Давай за нещо " безаналогово"!! Стига с този газ! Айде уплаши ни с некое руско желязо!
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Ирак още търсят...
80
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми точно това е, ресурсите им трябват. Да не мислиш, че са приритали за боярищника, пиещите го и културата им, или някакви си разработки. Ония си имат свои изделия, при това доста добри. Ресурсите им трябват и засега добре се справят.
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борба с ,,корупцията''или химически ,,оръжия'' е любимата краварска тактика...
78
5
 
5
 
! Отговори
cazzo duro преди 7 години
И ко стана ся??? Вдигаха наздравици за Тръмп а пък той е ги нарита по-зле и от Обама........
77
11
 
9
 
! Отговори
дано преди 7 години
тъпкано да им се връща на руснаците повишението на цените! Да поискаме от ЕС завишаване на санкциите и увелич1аване на контингента на НАТО, да ги сецне говедата пиянски!