След възхищението... признанието на Тръмп: Русия е проблем!

Посланичката на САЩ в ООН: Те се опитват да разпънат чадър над Асад
6 апр 2017 11:00, Елка Василева
199
След възхищението... признанието на Тръмп: Русия е проблем!
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп гледа на Русия като на проблем. Това става ясно от изявления на посланичката на САЩ в ООН Ники Хейли, предаде Франс прес.

"Критикувала съм Русия повече пъти, отколкото мога да преброя, защото ако те правят нещо, което не ни харесва, ще им го казваме", каза четирийсетгодишната консерваторка на международен женски форум в Ню Йорк.

Още по темата

"Те направиха разни неща с Крим и Украйна... а сега се опитват да разпънат чадър над Башар Асад. Това са неща, които няма как да подминем", заяви тя.

"Имах разговори с президента, по време на които той каза, че смята, че Русия е проблем", добави Хейли.

При все че президентът на САЩ неведнъж е изразявал възхищение и "уважение" към своя руски колега Владимир Путин, Ники Хейли е критикувала Москва и преди. През последния уикенд например тя увери, че действията на Москва срещу Киев и евентуалната руска намеса в американската изборна кампания може при нужда да бъдат наказани, посочва АФП.

"Смятаме, че е време руснаците да помислят наистина добре дали да продължат подкрепата си за режима на (сирийския президент Башар) Асад", каза държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън след предполагаемата химическа атака в Сирия във вторник. Според него "няма никакво съмнение", че "сирийският режим под ръководството на Башар Асад е отговорен за тази жестока атака".

На 11 и 12 април Тилърсън ще разговаря в Москва с руския министър на външните работи Сергей Лавров.

Доналд Тръмп нарече нападението, приписвано на режима в Дамаск, публично оскърбление към човечеството и заплаши да премине към действия в Сирия, добавя АФП.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: САЩРусияДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атакиста пита кое е руското в България,ами партията ти е руска ве атакисте.
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До руския гащникАма никой не ги мисли спокойно дори гледаме да сме по далеч от тях
74
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един българин Уважаеми българино, руската държава наистина не е от най-богатите, но ресурсите на Русия....има ли нужда да обяснявам какви щения има към ресурсите на тази огромна страна?
73
11
 
11
 
! Отговори
rusnak преди 7 години
Руснаците са си много добре, не ги мисли. А пък на вашия фон са направо перфектно!
72
2
 
9
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Тези хамериканци продължават с измишльотините си, явно имат проблем със слуха си или с мозъчната дейност ... руснаците им го казаха в прав текст без дипломатически шикалкавения .... авиобомбата е попаднала в склад с хим. оръжия на т.н. "опозиционни групировки" след което изтича най-вероятно иприт... за никакво използване на хим оръжие от страна на Асад не става дума ... обаче едно си баба/дедо/ знае, едно си бае ....
71
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 98Не повече от руската *** дет една кола не може да събере като хората а уж много велика била аре чупка гащник
70
2
 
5
 
! Отговори
rusnak преди 7 години
Влизам през големи интервали тук, чета ви вицовете и разбирам защо сте толкова изостанали!!:))))
69
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колото и да пискате против ес и нато на изборите ви видяхме колкл сте :D николко хаха
68
2
 
11
 
! Отговори
Во Нгуен Зиап преди 7 години
От какво ги е страх Сащ в Сирия? Страх ги е, че ще ги подуят от бой, както във Виетнам!
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боби и ти си един "химик"Хлорът уврежда само при вдишване.С влагата в белият дроб се образува солна киселина която разяжда дроба.Ако си се надишал с хлор къпането не помага.Впрочем и другите ти "познания" са като химическите ти.
66
5
 
8
 
! Отговори
ПЛЕВЕНЧАНИН преди 7 години
въобще не ми ги защитавайте русите - вдигнаха ми парното с 40% Да ***! Славянските православни братя... дрън дрън... Майната им!
65
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се признае на американците, европейците и китайците, че този път подхождат доста внимателно.Да, Хитлер доста прибърза с нападението и направи куп щуротии, но сега е доста по-бавно и подмолно. Китайците полека наводняват Далечния изток, ония полека късат я Прибалтика, в Украйна, а скоро може и Беларус. Средноазиатците си строят джамиите и така, полека-полека...
64
3
 
8
 
! Отговори
rusnak преди 7 години
Тия бастни за газта отдавна не вървят. Измислете нещо ново.
63
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 82Ти си руснак колкото и съм аз. Ако не им газта са живи умрели. Една кола модерна не можаха да направят сами че викаха нисан ама като гледам и те не можаха им помогнат.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TAKA I NE CHUH NESHO DA SE GOVORI SRESHU FED BANK OF AMERIKA CITYGRUP JP MORGAN CHESE........DOKOGA AMERIKA SHE BADE UPRAVLIAVANA OT ZIONISTI DOKOGA?
61
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно според Болен, 80% от хората да русофили, а пък странни как все гласуват дясно... И що така трите партии дет се имат за големите патрЕоти и русофили едвам заедно събраха 9%... Ако бяха сами щяха да гледа парламент само по новоните.
60
2
 
8
 
! Отговори
До 75 преди 7 години
Проблемът е че Ако някой нападне Русия Земята ще престане да съществува вероятно.А западният *** от това го е страх Само ядреното оръжие спира Западните бактерии да нападнат Русия....... Затова всяка дърва която иска да се предпази от "демеократизация" трябва да притежава ядрено оръжие.
59
3
 
7
 
! Отговори
rusnak преди 7 години
Пази сляпо и т*по да прогледне. Русия не била мръднала икономически 30 години:))))На теб мозъка не ти е мръднал от рождение..!
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Доналд Тръмп нарече нападението, приписвано на режима в Дамаск, публично оскърбление към човечеството и заплаши да премине към действия в Сирия"====================Обърнете внимание, че от една страна "нападението е приписвано на режима в Дамаск" и на тази основа той "заплаши да премине към действия в Сирия".Има сведения, че вече е преминал към действия в Сирия, целящи парцелирането на Сирия и създаването на Независим Курдистан по образа и подобието на Косово.
57
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 73Ми то и Русия не е мръднала икономически от 30 години.... Не знам за какъв план говориш ама вие батакистите по принцип живеете в ваш си измислен свят.