Задържани са съучастници на атентатора от Петербург

Тримата души от Средна Азия са изведени с белезници от апартамент
6 апр 2017 13:37, Елка Василева
12
Задържани са съучастници на атентатора от Петербург
Снимка: Reuters

Рано тази сутрин в Санкт Петербург са задържани трима предполагаеми съучастници на Акбаржон Джалилов, заподозрян като извършител на атентата в метрото на града, където на 3 април загинаха 14 души и над 50 бяха ранени. Това съобщи Интерфакс, като се позова на източник от органите на реда.

Още по темата

Жители на сграда, разположена на петербургския булевард "Товаришческий", номер 22, потвърдиха, че тази нощ бойци от силовите структури са извели от един апартамент трима души от Средна Азия, оковани с белезници.

Според източника на агенцията в апартамента са открити елементи от взривно устройство, идентично с бомбата, избухнала в метрото.

Същевременно говорителката на федералното следствие Светлана Петренко, цитирана от Интерфакс и ТАСС, съобщи, че са установени неколцина помагачи на Джалилов - граждани на средноазиатски страни, и при обиски в жилището им "са открити предмети от значение за разследването".

По-рано местните власти в града съобщиха, че тази сутрин хората от блока на булевард "Товаришческий" са били евакуирани за кратко време, докато бъде обезвредено взривно устройство, открито в сградата.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Санкт Петербург
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, след като руските женщини се женят масово за китайци и мюсулмани, защото им писнало от *** пияници които изобщо не се грижат за семейството, чакайте много скоро атентаторки-етнически рускини. Путин е много добре запознат с тая работа и затова строи джамии, като щурав.
8
0
 
2
 
! Отговори
MEGADETH преди 7 години
Ще има ...КАЖИ ,ПРИЗНАЙ...КАЖИ ,ПРИЗНАЙ....
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ей, тия от държавите завършващи на "-стан" са като ***..."==============Имаш право, но сред всички тях се открояват краварите от Пиндостан.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ОняТам може и да не предат, но днес ЕП прие декларация, призоваваща руските власти да освободят Льоха Навални и всичките му помагачи. Съболезнования и съчувствие към руснаците във връзка с сполетялата ги трагедия Йок - само призиви за спазване на евр0гейските ценности.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тези милост няма да има! Путин и руснаците ще изчистят цялото котило да последния муслиман. Убиват съвсем невинни гора, разстрелват полицаи без повод. На втория ден избиха убийците до един. Какъв съд, каква присъда! Дивашкият ислям трябва да се забрани в Европа!! Те ще продължават да избиват, няма да се спрат. И така до кога? Русия първа ще ги измете или засели в Сибир, място има, на минус 50, да си се гъзят там колкото искат.
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там нямат ли си БХК, който да защитава престъпниците?!
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БХК да не спи, ами веднага да вземе мерки!
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дупе да им е яко на иззродите сега.
1
0
 
24
 
! Отговори
Оня преди 7 години
самоубиец в метрото е лесен,замина,но на тия жална им майка!Там разни правозащитни организацийки не предат!