Българите с турско гражданство гласуват на референдума

Имат три дена да гласуват в София, Пловдив или Бургас
Обновена: 7 апр 2017 08:46 | 7 апр 2017 08:30,
46
Българите с турско гражданство гласуват на референдума
Снимка: Reuters

От днес българите с двойно гражданство – българско и турско, могат да гласуват за националния референдум за конституционни промени в Турция.

Открити са три секции – в посолството София и двете консулства в Пловдив и Бургас. Датите за гласуване са 7, 8 и 9 април. Това е поискано от турската страна девет дни преди референдума на 16-и в южната ни съседка, предаде БНТ.

Турският закон позволява турските граждани да гласуват в урни и в митническите зони. По своите граници Турция има 74 гранични пункта. Три от тях са с България. Изборният ден започва в 9 ч.

Промените, предложени на гласуване от турския парламент, са 18 и предвиждат премахване на премиерския пост, прехвърляне на изпълнителната власт в ръцете на президента, който ще може да предлага държавен бюджет и да обнародва закони, както и увеличаване броя на депутатите до 600.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
2
 
! Отговори
туризъм преди 7 години
в торбичките какво ще раздават да цъфнат за Цветница - боб, леща, халва, после разходка с автобусите до Капълъчарши за дубъл "да"
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До р....язания османлияТова ми звучи като ''Deutschland ü...ber alles'', дано знаеш как е свършило всичко тогава защото и сега така ще
30
2
 
11
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Само как звучи!"Българите" с турско гражданство!?
29
3
 
10
 
! Отговори
айде сега преди 7 години
доган да ги качва на автобусите и - в Бурса да гласуват с НЕ на референдума!
28
0
 
8
 
! Отговори
xaxa.......... преди 7 години
Боряна Павлова ромка ли е , щото се крие и няма снимка
27
15
 
10
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
Всеки човек, който има поне няколко турски гена в кръвта си трябва да гласуват с "EVET" на този реферандум! Тюркийе над всичко! "Mesele memleket meselesi olunca, gerisi teferuattir!" Bu referandum hayirli ugurlu olsun vatanimiza ve milletimize!
26
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като му гледам на Ердоган "спонтанните" митинги разбирам, ще имаме муслиманска Северна Корея на Южната граница. И с този халифат ли ще стане водеща държава, с 200 000 интелектуалци вкарани в затворите, или избитите съвсем невинни войничета? Щял да направи държавата велика, как бе и//диоте, с исляма и джамиите ли? Ако не са Америкснските и западните технологии, Турция още щеше да е в 12 век. И да ми се хвали един сатрап, болен психически, че ще се налага на прогреса е смешно. Но турчина е при/мат
25
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен за да обсъждаш чужда Култура първо трябва да познаваш собствения си Произход , аз примерно не съм наясно за ромските Племена на Хан Аспарух така наречените Сиви гълаби(роми железари) , тоест сега как да знам кой е ром и кой е българин
24
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези безмозъчни които върнаха Тиквара трябваше да знаят, той регистрира гаДОСТ, надупи се на Ердо Шантавия от страх, предаде България. Като дойдат след 2 седмици, предателството ще продължи. Страхлив е гОркия, много страхлив, но не заради българите а заради себе си. Важни са му парите, нищо друго. И ако онзи лудият закъса много, а това ще стане, за да отклони вниманието ще посегне на нас. Определил е дори територията, до над Варна. И кво правим тогава? Рапона ще избяга първи.
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз също не не разбирам слaвянизираните(насила християнизираните) от Византия , ние въобще не може да се реазберем
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ти прочете ли книгата на писателя Стоян Динков долу коментар 22 ти е написал нешо
21
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера т.н. турчеещи се българи! Добре, искате да сте турци, говорите само на турски, тогава отидете в Майка Турция и останете там. Но на границата си оставете българските паспорти. Да, ама не ги оставяте. България не е добре за живеене заради Мутрагена и корупцията му. Но поне засега не ни е започнал с Цецо Цървула да ни вкарва по затворите, защото не сме съгласни с кражбите, лъжите и коеупцията му. А перкото Ердоган скоро ще ги направи халифат, ще се изолира от цял свят.
20
7
 
17
 
! Отговори
Византия преди 7 години
Когато се приема християнството, са избити над 100 000 българи. Тази религия е наложена насила от Византия.По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език. И така всички започват да говорят на славянски. По това време хората не са могли да пишат.Повече инфо в книгата Османо-Римска империя, българи и тюрки на Стоян Динков.
19
3
 
13
 
! Отговори
999 преди 7 години
Едни и същи ли ги возят насам-натам?
18
10
 
18
 
! Отговори
Тт преди 7 години
До какво доживяхме! Кога е било в България от 1878 до 1989 български граждани да гласуват за турските избори? Още един от приносите на демокрацията.
17
12
 
15
 
! Отговори
Мехмед преди 7 години
Мисля да гласувам и аз днес с ДА .
16
2
 
10
 
! Отговори
Сори преди 7 години
До ТурчинаСмисълът е да се заменят реформаторите с патриотичния блок. Много сори, ако това не ви допада.
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И при нас депутатите трябва да са 600.
14
15
 
13
 
! Отговори
ББ преди 7 години
До ТурчинаВ Турция се избиха помежду си съвсем наскоро и още не са приключили. Не могат турци с турци да се разберат за политиката на страната си, та им се налага да се убиват със стотици. Ай първо да се оправят, после акъл на другите да дават.
13
17
 
20
 
! Отговори
До Турчина преди 7 години
Ние поне сваляме правителства. Тръгни към Азия,след Лесово и почни да говориш за сваляне на кумира си Ердо. Тук си много силен. Май ви заболя повече от очакваното като Дост не мина и 3%. Да не забравя: Остави си бг паспорта при напускане на страната България. Пътувай си с турския. Друго е усещането