Доналд Тръмп посрещна Си Цзинпин в Мар а Лаго

Разговорите за търговията и външната политика предстоят
7 апр 2017 07:12, Елка Василева
7
Доналд Тръмп посрещна Си Цзинпин в Мар а Лаго
Доналд Тръмп и Си Цзинпин. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и китайският държавен глава Си Цзинпин се срещнаха снощи за пръв път, като първо прекараха известно време в социални контакти заедно със своите съпруги, предаде Ройтерс.

Си и съпругата му Пън Лиюан преминаха с автомобил по алеята към резиденцията Мар а Лаго във Флорида и преди да влязат, бяха приветствани от Тръмп и съпругата му Мелания. Двете двойки позираха за снимка, седнали на дивани в дневната на постройката в испански стил. След това беше предвидена вечеря в тесен кръг с около 30 присъстващи. Очаква се двамата президенти да пристъпят в петък към по-подробни дискусии за търговията и външната политика.

Още по темата

По време на предизборната си кампания Тръмп обеща да спре, по думите му, кражбата на американски работни места, която върши Китай, и да възроди производствената мощ на САЩ.

Докато пътуваше към Флорида с президентския самолет, Тръмп каза пред репортери: "Към нас се отнасяха нечестно и с Китай имахме от много, много години ужасни търговски отношения. Това е едно от нещата, за които ще говоря", припомни Ройтерс.

Агенцията отбеляза, че най-спешният проблем пред Тръмп и Си е как да бъде убедена Северна Корея да се откаже от непредвидимото си поведение с ракетни изпитания и ядрени оръжейни разработки, които повишават напрежението в Южна Корея и Япония, пише БТА.

Президентът Доналд Тръмп лично е уведомил лично гостуващия в САЩ китайски държавен глава Си Цзинпин за ракетната атака срещу Сирия, предаде АФП, като се позова на източник от американската администрация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Доналд ТръмпСи Цзинпин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
клоун *** лицемерен
5
0
 
2
 
! Отговори
европа преди 7 години
Си на кефе във Флорида с Тръмпи,а за Путин Томахоук в Сирия.Путин пък щял да покани аятоласите от Иран в резиденцията си в Сибир да възхваляват Алах.
4
0
 
1
 
! Отговори
Спомени от ДСБ преди 7 години
Да прати една ракета и по Иван Иванов и КЕВР
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Путин кога? Не е честно от страна на американците да канят първо китайския лидер, а да не канят руския! Русия да не е по-малко силна от Китай?! Русия има хиляди атомни бомби и най-съвременна авиация!
2
4
 
3
 
! Отговори
Тц.... преди 7 години
..каубойът кърти...;)среща с Кингпин...един телефон сКремал..и след това. ....59 томахавки по дървото Насад...;)
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двете най-богати и най-силни държави в света трябва да се рзбират. Иначе всички ще го закъсаме.