Кървавият камион в Стокхолм – атентат, има задържан

Потвърдена е информацията за двама загинали и много ранени
Обновена: 7 апр 2017 18:45 | 7 апр 2017 17:31,
133

Снимка: БТА

Министър-председателят на Швеция Стефан Льовен нарече инцидента с врязалия се в пешеходци камион в Стокхолм терористичен акт, предава Интерфакс, позовавайки се на местни медии.

"Швеция беше подложена на нападение. Всички обстоятелства сочат, че това е терористична атака", заяви премиерът по време на пресконференция.

Още по темата

Льовен съобщи още, че заподозреният по случая е задържан. По негови думи на този етап се потвърждава информацията за двама загинали след инцидента, пише "Фокус".

Шведските служби за сигурност също потвърдиха, че инцидентът е умишлена атака.

"Има загинали и много ранени", заяви говорителят на службите за сигурност Нина Одермалм.

Припомняме, че камион се вряза с голяма скорост в пешеходци в центъра на шведската столица. Камионът спрял, след като се блъснал във витрина на магазин.

По информация на радио Швеция са загинали трима души.

След инцидента е спряно движението на метрото. Издадено е предупреждение да се избягва центърът на Стокхолм.

Шведската полиция извърши евакуация на хората от централната гара, предаде ТАСС. Тя се намира в района, където по-рано днес бе извършено нападение с камион, допълва БТА.

Пътниците, които трябваше да потеглят с влак за Гьотеборг, бяха принудени да останат във вагоните.

Депутатите, намиращи се в сградата на парламента, която също е в района, нямат право да я напускат.

Ученици, които са били в киносалон на пешеходната улица "Дротнинггатан", не могат да го напускат до второ нареждане. Тези дни в Стокхолм се провежда детски кинофестивал.

Полицаите в големите норвежки градове и на летището на столицата Осло ще носят оръжия до следващо нареждане, предаде Ройтерс. Досега полицаите в Норвегия не носеха оръжие.

След нападението в Стокхолм полицията в друга съседна на Швеция страна, Финландия, пък реши да увеличи патрулите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
11
 
! Отговори
Атака победа преди 7 години
И да напомня - да не забравите да драската по форумите, че ПУТИН е виновн! Даааа, лично Путин е зомбирал мирния бежанец.
28
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега шведите няма ли да попитат пак Тръм какво се е случило в Швеция?
27
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до : бързия Кога книга прочете,кога акъл използва,че и становища даваш?Прочети за Исляма не от "уличните"издания,а от лицензираните.Исляма е религия на мира и колкото и да се опитват да ви промиват мозъците в обратното,факта си е факт.
26
0
 
21
 
! Отговори
Товяа е само начало преди 7 години
Тепърва ще има мда си пати ЕС от мултикултурализма. Ще имам много и много атентати от самотни, неорганизирани и организирани пришълци. На края ще се появи някой с мъжко сърце от майка юнашка роден ще нарами калавник ще загърми по мюслитата и джурасик парка е готов.
25
8
 
12
 
! Отговори
Ростимир преди 7 години
И все пак засега вероятността да умреш в България заради някой некадърник( я доктор , я чиновник и т.н.) е по-голяма от тази в западна европа да те пречука терорист.
24
1
 
31
 
! Отговори
Атака победа преди 7 години
Айде, либерасти! Слагайте шведското знаме по профилите. Всички ставаме стоклхомчета, нъл тъй? А тоя е от мирните и интегрираните. Сигурно е посрещнат с меченце, цветя и голо бело дупе на някоя стокхолма. Нищо, че в болницата едва са я зашили, но това си е културна особеност, даже мултикултурна особеност. Шведката требе да слага кърпа на главата, а по-младите момиченца да не излизат с къси поли, за да не дразнят. Това са официални инструкции на властите.
23
2
 
20
 
! Отговори
ИСЛЯМ = ТЕРОРИЗЪМ преди 7 години
ЕТОКАКВО СТАВА КАТО СЕ ПУСНАТ МИГРАНТИ В УРЕДЕНИТЕ СИ ДЪРЖАВИ. ДА СА ИМ ЧЕСТИТИ И МИГРАНТИТЕ И ТЯХНАТА "МИРНА" РЕЛИГИЯ. АЗ ТУК В БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКАМ ТАКИВА МИГРАНТИ И ТЯХНАТА РЕЛИГИЯ.
22
1
 
20
 
! Отговори
Умник преди 7 години
Европейската Комисия да излезе с декларация и да осъди Швеция за това, че не се справя с интеграцията.
21
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решението е просто:1. всички "бежанци" в затворени лагери2. депортация
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно пак Асад е виновен. Тръмп ще бомбардира ли Стокхолм?ИДИЛ се възползва от помощта на американците и настъпва по всички фронтове, вкл. и в Швеция.
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бойте се терористи, вашият приятел Доналд Тръмп ще ви помогне. Асад и руснаците са виновни за всичко! Ал Кайда са приятелите на САЩ, няма страшно.
18
0
 
15
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Брей,американците току бомбардираха противника на ИД Асад и "Черните" тръгнаха в настъпление по всички фронтове,включая и европейския!Каква координация!
17
0
 
30
 
! Отговори
Georgiev преди 7 години
При толко много евро-толерантност...това се получава.
16
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще има малко сополки, цветенца, плюшени мечета и песнички за мир. След това отново наведени и с отворени дупета за поемане на още европейски ценности.
15
0
 
26
 
! Отговори
Евротлантик преди 7 години
Изкарайте че че Башар Асад е виновен и пуснете пак една ракета към Сирия.Трябва евро атлантическите ценности за смиреност и толерантност спрямо ислямистите да се спазват.
14
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европо, няма проблем, докарай още талибани.
13
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да продължават да си ги хрантутят, да си ги приемат, да ги настаняват и превъзпитават. А камиларите ще си ги бият, газят, колят, стрелят и взривяват. Къде са нашите меки китки на чичко Шорош, които толкова защитават муслиманската отврат, които плакаха за акбаровците в Белене и Елин Пелин. И когато това стане и в България, искам да попитам плачещите платени журналисти, кой ще понесе вината, какво ще се обясни на семействата на загиналите, какво? Забрана на тази гнъсна религия, връщане на всички к
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, че Господ пази България, че като знам какви некадърници, роднини и любовници бачкат у родното ФБР - ДАНС мани
11
37
 
2
 
! Отговори
три преди 7 години
Русия си отмъщава за Сирия,но ще има още томахавки.Тръмп няма да ги трае.
10
5
 
25
 
! Отговори
НАТО преди 7 години
Сега Тръмп да бомбардира шофьорската школа, която е подготвила този терорист. Също и гаража, в който държат тоя камион-ракета!