Кървавият камион в Стокхолм – атентат, има задържан

Потвърдена е информацията за двама загинали и много ранени
Обновена: 7 апр 2017 18:45 | 7 апр 2017 17:31,
133

Снимка: БТА

Министър-председателят на Швеция Стефан Льовен нарече инцидента с врязалия се в пешеходци камион в Стокхолм терористичен акт, предава Интерфакс, позовавайки се на местни медии.

"Швеция беше подложена на нападение. Всички обстоятелства сочат, че това е терористична атака", заяви премиерът по време на пресконференция.

Още по темата

Льовен съобщи още, че заподозреният по случая е задържан. По негови думи на този етап се потвърждава информацията за двама загинали след инцидента, пише "Фокус".

Шведските служби за сигурност също потвърдиха, че инцидентът е умишлена атака.

"Има загинали и много ранени", заяви говорителят на службите за сигурност Нина Одермалм.

Припомняме, че камион се вряза с голяма скорост в пешеходци в центъра на шведската столица. Камионът спрял, след като се блъснал във витрина на магазин.

По информация на радио Швеция са загинали трима души.

След инцидента е спряно движението на метрото. Издадено е предупреждение да се избягва центърът на Стокхолм.

Шведската полиция извърши евакуация на хората от централната гара, предаде ТАСС. Тя се намира в района, където по-рано днес бе извършено нападение с камион, допълва БТА.

Пътниците, които трябваше да потеглят с влак за Гьотеборг, бяха принудени да останат във вагоните.

Депутатите, намиращи се в сградата на парламента, която също е в района, нямат право да я напускат.

Ученици, които са били в киносалон на пешеходната улица "Дротнинггатан", не могат да го напускат до второ нареждане. Тези дни в Стокхолм се провежда детски кинофестивал.

Полицаите в големите норвежки градове и на летището на столицата Осло ще носят оръжия до следващо нареждане, предаде Ройтерс. Досега полицаите в Норвегия не носеха оръжие.

След нападението в Стокхолм полицията в друга съседна на Швеция страна, Финландия, пък реши да увеличи патрулите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
3
 
! Отговори
seks преди 7 години
До skandinavia sa ia nalazili iako musolmanite to ne samo tam i ziala evropa aqko prodaljava taka sami se zatrivame
88
1
 
4
 
! Отговори
ebem преди 7 години
swezia e musolmanska darjava ve4e az sam bil tam i znam i sam vidial sas o4ite si niama miasto kadeto da mine6 i da ne vidi6 na grupi musolmani tova e v ziala swezia v xranitelen magazin vlizam i prodava4kata e s zabradka musolmanka v taksi se ka4vam i 6ofiora takav na kadeto da se obarne6 samo musolmani gledam tova e swezia 4estito im integrirane na bejanzi
87
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Уви, след Азия и Африка започна преследването и избиването на християните в Европа. Засега все още представителите на мирната религия са около 5% за ЕС. Представете си какъв ще е терора като станат 10, 20, 30%. Не съм видял до сега протестиращи мюсюлмани в ЕС срещу събратята си, убиващи християни.
86
0
 
7
 
! Отговори
Хахо преди 7 години
сега не ви е смешен Доналд Тръмп dnes.bg/world/2017/02/19/terorizym-za-koito-samo-toi-znae-trymp-ozadachi-shveciia.332419
85
0
 
10
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Преди месец Тръмп на пресконференция каза че Швеция има проблем с мигрантите. Американските либерастки медии подкрепени от водещи като Джон Оливър, Тревър Ноа, Стивън Колбер и пр. не спряха да говорят глупости че Тръмп казал че в Швеция имало терористична атака. Което си беше откровена лъжа. Няколко дни след това се оказа че в Швеция имало сблъсъци с участието на мигрантите там. Сега се случи и терористична атака с най-малко четирима убити. Продължавайте да се смеете на Тръмп.
84
0
 
18
 
! Отговори
Хееей преди 7 години
Силата на Европа е в гей парадите и плюшените меченца! От това треперят всички врагове!
83
0
 
24
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Поредния единичен случай - на страдащ от психични проблеми!Апропо - колко дни минаха от атентата в Петербург?Дали в бюрата по залаганията има облози - кой ще е следващият град...и в коя европейска държава?
82
2
 
0
 
! Отговори
video teror ima преди 7 години
Има видим video teror на мястото жертвите се облъчват и сканират вкл с търсене на микро и нано чипове в телата на униформени.\За такъв род полицейски терор спец службите са уведомени от преди годинитова по повод зомбиране на водачи с цел снимане с нагло престъпни незаконни полицейски камери и налагане на разоряващи глоби.зомбираните през холограмни оръжия вградени в талони се контролираха с точност до 10 сантиметра
81
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А вие, уважаеми турци не се правете на много знаещи. Е, за такива като вас, дето за всичките беди, които е преживял народът ни едно извинявай не могат да изрекат. После да не се чудят защо ги мразим.
80
1
 
6
 
! Отговори
Владимир Соса преди 7 години
Бай Дончо, шведите химническо оръжие ли използваха, че сега ги бият ИД като тъпани?Бай Дончо, никога не ме прецаквай! Чу ли Тони Монтана..никога не се еббавай с мен!
79
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел (прод.): Настоявам и ще прокарам закон всяко германско семейство да приеме в дома си поне по 10 мигранти мюсюлмани. Аз и колегите от парламента не можем, защото имаме да чистим вкъщи. Но Мелания Тръмп обеща да приеме 10 17-годишни деца-мюсюлманчета и да се грижи за ВСИЧКИ техни нужди. Сега отивам да полегна и да скимтя от удоволствие в краката на съпруга й с изплезен език и да махам с опашка!
78
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел (прод.): НАЙ-ТВЪРДО И СТРОГО умолявам извършителите на актове на културно различие да положат всички усилия да не пострадат последователи на религията на мира - от тях можем да научим много! Освен това ще ме направи много тъжна и ще плача, а приятелите ни и съюзници от ИДИЛ, Саудитска Арабия и Катар ще изпаднат в депресия.
77
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел: Скъпи европейци, в отговор на акта на културно различие, ние, европейските лидери решихме да организираме мощна вълна от гей-паради във всички европейски столици. Моля, малцинството хетеросексуалните бели мъже да носят дълги бради, очна линия, руж и лак за нокти, за да не накърняват чувствата на останалите. Кола-маската е абсолютно задължителна!
76
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Четете, уважаеми българи,защо е нужно да вярвате на една скалъпена История.Турско робство НЕ Е ИМАЛО!Всичко свързано с робството е художествена измислица.
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чай си налея една водка московская за хубавата новина
74
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е ся вече клоуна Тръмп може да каже че у шведите е имало терористичен инцидент, дет са обърка преди два месеца, глупа ка
73
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Тръп,трябва да се избиват манговците,така трябва бъде и ЕС всички вън от европа иначе те ще избиват нас гадовете ги хранят лекуват помощи от хиляди евро получават ..тая меркъл ги доведе и сега шокирани били ами шута в *** и кой от де е дошъл
72
0
 
7
 
! Отговори
Новини преди 7 години
Трима убити, много ранени, издирват един по снимка
71
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много се дразня от тия турски претенции за какво ли не. Като стане въпрос за смяната на имената ореваха света, а ние мълчим. Като става въпрос за геноцида към българите пак оревават света, че нямало такова нещо. Ами трайте си и това е.
70
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Саудитска арабия няма толкова атентати колкото Европа ! Май ще се преместя там.