Меркел и Оланд: Асад е отговорен за американските удари!

Двамата са били информирани предварително от Вашингтон
7 апр 2017 12:37, Елка Василева
127
Меркел и Оланд: Асад е отговорен за американските удари!
Снимка: Reuters

Сирийският президент Башар Асад носи цялата отговорност за американските ракетни удари срещу базата на сирийските ВВС след вероятното нападение с химическо оръжие, заявиха президентът на Франция Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел.

Още по темата

"Военен обект на сирийския режим, използван за бомбардировки с химическо оръжие, бе разрушен тази нощ от американските удари. Асад носи цялата отговорност за този развой", гласи обща декларация на Меркел и Оланд, цитирана от Франс прес и ДПА.

"Той трябваше да бъде санкциониран за нееднократната употреба на химически оръжия от неговия режим и престъпленията срещу собственото му население", се посочва в декларацията им.

Президентът и канцлерът изразяват подкрепа за ракетните удари на САЩ и посочват, че са били информирани предварително от Вашингтон за плана за нанасянето им, добавя АФП. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
3
 
! Отговори
Й преди 7 години
РАДЕВ,ТВОЙ РЕД Е ДА ВЗЕМЕШ ОТНОШЕНИЕ ПО УДАРА НА САЩ-ГОЛЕМИТЕ СЕ ЪПРОИЗНЕСОХА,СЕГА ТИ СИ НА РЕД И НЕ СЕ БАВИ!!!
84
0
 
4
 
! Отговори
КАКВО ДРУГО преди 7 години
Могат да кажат Меркел и Оланд? За тях това е добре дошло колкото повече се съсипва Сирия толкова повече ще бъдат така желаните от тях бежанци.Има ли още някой да мисли че Германия,Франция и САЩ се борят против ислямска държава?Питам и отговор не чакам!
83
1
 
11
 
! Отговори
Лисан преди 7 години
Баба Меркел обича банкянски тикви да и скимтят като пудели.
82
0
 
16
 
! Отговори
баба преди 7 години
САЩ нападнаха Ирак и Садам Хюсеин, че имал много химически оръжия.После се оказа че не намериха химически оръжия, ама разбъркаха кашата в Арабския свят и сеге сърбаме попарата
81
1
 
21
 
! Отговори
Христо преди 7 години
Първо ги пуснахме на летище Сарафово, като използваха като база почивната станция на МНО. После им дадохме Ново село за база. По време на войната в Югославия използваха България като плацдарм/ Крумово/, откъдето излитаха самолетите им с бомби за братска Сърбия. Дадохме си небето за да ни "пазят"/ интересно от кого/, естествено срещу заплащане.Сега влязоха вече и в нашите териториални води на Черно море. И управниците ни уверяват, че всичко е нормално. Докога ?
80
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Верните пудели на САЩ Меркел и Оланд скимтят щастливо в обятията на Тръмп и лаят в защита на ИДИЛ. Браво, демократи! Важното е да се харчи американското оръжие и военно-промишленият комплекс на САЩ да прибира милиардите печалби от американската и саудитската армии.
79
0
 
13
 
! Отговори
cui bono преди 7 години
Господа, в криминалистика има едно правило при разследване на извършителя и то е ...cui bono?? или кому е изгодно?? чакам логичен отговор от подкрепящите тези ракетни удари.
78
0
 
8
 
! Отговори
Момиче преди 7 години
До 104: Именно. Какво би спечелил Асад или правителството му от всичко това? Сега си задай същия въпрос, но се запитай кой би спечелил нещо от случващото се в Сирия? Елементарно, Уотсън.
77
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На времето жените в Сирия ходеха с къси поли.Сега ги дават забулени от главата до петите.
76
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма логика точно Асад да използва хим.оръжие.Нищо не печели от това, само губи.
75
0
 
22
 
! Отговори
вероятното .. ??? преди 7 години
ама още ли не е доказано, че е използвано химическо оръжие от Асадчо ???? Ами ако се докаже, че не е бил той или русняците ... ко праим ...??? викаме сорри ... имахме стари ракети за махане ...
74
1
 
20
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 7 години
НЕ ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ ЗА УДАРИТЕ В СИРИЯ, КАКТО И ХАМЕРИКАНСКИТЕ ПОЛИТИЦИ,,,, НЕ РУСИЯ И АСАД.
73
0
 
9
 
! Отговори
жалко преди 7 години
Двамата *** на Европа си вземат глътка въздух. Най-желани от народите си.
72
2
 
25
 
! Отговори
Момиче преди 7 години
Само махнете Асад и получавате Ирак, Либия и Афганистан. Кажете ми, какво биха спечелили Асад и неговото правителство от всичко това? Нищо. Абсолютно нищо. Писна ми от тази медийна пропаганда. Трябва да си много *** за да повярваш на тези глупости. Асад е използвал отровен газ толкова, доколкото Садам Хюсеин е имал химически оръжия. Просто се търси извинение да се нахлуе в Сирия, но този сценарий сме го виждали вече и то на няколко пъти. А доказателства -- никакви! Ура, да жувее демокрацията!
71
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
една дума - ОЛИГОФР3НИ
70
2
 
35
 
! Отговори
логика преди 7 години
Джихадистите трепят наред - Асад виновен ?????САЩ бомбардират суверенна държава - Асад виновен ???ЦРУ пише фалшиви и измислени доклади за химическата атака - Асад виновен ?????
69
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
AMERIKA E SIMVOL NA VOINA,RAZRU6ENIE,MIZERIA,GENOCID,OPUSTO6ENIE,GRABITELSTVO. VOINATA E NUJNA NA AMERIKA KATO SLANCETO I VAZDUHA ZA VSIAKO JIVO SA6TESTVO. VOINATA E OSNOVNOTO SREDSTVO ZA POSTIGANE NA VSETOVNO GOSPODSTVO NAD 4OVE4ESTVOTO. AMERIKA NIKOGA NIAMA DA SE PROMENI ,BEZ VOINA I RAZRU6ENIA AMERIKA E OBRE4ENA NA KRAH I PROVAL. JALKO,4E NEVINNI HORA PLA6TAT S JIVOTA SI ZA TAZI ANTI4OVE6KA HEGEMONIA I GOSPOD NIKOGA NIAMA DA ZABRAVI TOVA !
68
0
 
30
 
! Отговори
о преди 7 години
Лицемерието на хората, които ни управляват е крайно обезпокоително.
67
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как може такива бок.ци да управляват Европа ум не го побира.
66
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хамерикански лакеи, ха-ха-ха! За жалост европейските лидери са точно това.