Москва: Само 23 от 59 ракети "Томахоук" са ударили базата

Като крайно ниска оцени Русия ефективността на американския удар
7 апр 2017 15:15, Елка Василева
448
Москва: Само 23 от 59 ракети "Томахоук" са ударили базата
Снимка: Reuters

Ефективността на масирания ракетен удар, нанесен от САЩ по авиобаза в сирийската провинция Хомс, се оказа крайно ниска, заяви пред журналисти в Москва говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Той уточни, че при удара са били унищожени 6 самолета Миг-23, намирали се в ремонтни хангари, радиолокационна станция, склад с материално-техническо имущество, учебен корпус и столова. Пистите за излитане и рулиране, както и паркираните самолети, не са повредени, добави Конашенков.

Още по темата

По думите на говорителя руските средства за контрол са установили, че само 23 от изстреляните 59 крилати ракети "Томахоук" са ударили базата "Шайрат". Не се знае къде са паднали останалите 36 ракети.

Конашенко заяви също, че американският ракетен удар е бил подготвен предварително, а "инцидентът с химическо оръжие" е бил само предлог.

"За всеки специалист е ясно, че решението за нанасяне на ракетен удар по Сирия е било взето във Вашингтон дълго преди събитията в град Хан Шейхун, послужили само като формален повод, а демонстрацията на военна сила е продиктувана изключително от вътрешнополитически причини", добави руският генерал.

Той отбеляза, че бойци на "Ислямска държава" и "Джебхат ан Нусра" са започнали мощно настъпление срещу позиции на сирийската армия веднага след американския удар по базата. "Надяваме се, че тези действия не са били съгласувани с американската страна", посочи Конашенков.

Говорителят на руското министерство на отбраната каза също, че системата за противовъздушна отбрана на сирийската армия в най-скоро време ще бъде засилена, за да защити най-важните инфраструктурни обекти.

Русия очаква от САЩ доказателства за използването на химическо оръжие от сирийската армия, заяви Конашенков. "Очакваме от САЩ пояснения за наличието у тях на безспорни, по думите им, доказателства, че химическо оръжие в Хан Шейхун е било използвано от сирийската армия", добави той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мишко, извинявай че се намесвам, ама това за което говориш е железница. Пътувам понякога с нея.
317
3
 
3
 
! Отговори
до 351 преди 7 години
Да така беше дори помня как една американска ракета удари къща в Горна Баня което е на 40 км от границата със Сърбия. Ненапразно народът казва,че когато господ раздавал разум на хората на средата на моста военните правели учение и преминали под моста!От моето поколение военни станаха такива дето едва завършиха гимназия или техникум и никъде на друго място не ги приеха.Лошото е,че такъв даже и за президент си избрахме!
316
4
 
1
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
До мазепа 864 км. магистрали в Русия? Защо като сте глупави правите коментари? Третата по дължина магистрала в света е Санкт Петербург-Владивасток с дължина 11 000 км., тоест само една магистрала в Русия е повече от 11 пъти по-голяма от цитираната цифра от теб. Айде ходи отново на училище поне цифрите да научиш.
315
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските самовари съвсем изпушиха!
314
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Името на играта е ИЗМАМА.Дами и господа,Третата световна война започна официално вчера,това р война на сатаната против Бог,но по-конкретно лагерите са разделени на два,този,който се бие за излизане на избранника на сатаната-антихриста на сцената ОФИЦИАЛНО и този,който се противопоставя.И в двата лагера има хора,които не разбират добре голямата картина,но по върховете всеки знае какво става.
313
1
 
11
 
! Отговори
факти преди 7 години
А помните ли как в бивша Югославия САЩ използваха 31000 снаряда с обеднен уран и след това в района няколко пъти скочиха злкоачествените болести.Помните ли как бомбардираха китайското посолство и имаше убити китайски дипломати?Помните ли как изстреляна управляема ракета улучи международен влак и имаше 346 убити чужденци?Помните ли как след това САЩ сключи споразумение с някои страни да не съдят военните им за ужасиите причинени от тях?В цял свят военни стават младежите дето в друг ВУЗ не влизат!
312
0
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До SpaceX: Радев сигурно не се е сетил, че ти очакваш той да каже нещо за ракетната атака на САЩ. Защо не му подскажеш какво точно трябва да каже?
311
3
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
За Асад такава химическа атака е напълно безмислена, докато на Ислямска държава тя се оказва много полезна. Кой я е направил, това сигурно никога няма да се разбере. И при толкова много участници във войната в Сирия няма изгледи тя скоро да свърши.
310
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С-400 е безсилна срещу Томахоук. Ракетите летят много ниско, под 50м., и са извън обхвата на руската система.
309
4
 
6
 
! Отговори
маилс преди 7 години
Абе няма колкова смешна атака ,друг въпрос е че е без никакви доказателства.4 милиона за брои ракета и ефекта е пръдня с боя.Няма информация за тактиката на руските пво комплекси,няма реални мишени,няма нищо.Егати и провала
308
0
 
1
 
! Отговори
Педер Федерер преди 7 години
УРА !!!
307
1
 
4
 
! Отговори
ЕРДОГАН преди 7 години
ОЦЕЛЕЛИТЕ ЖЕРТВИ СА ТРАНСПОРТИРАНИ В ТУРСКИ БОЛНИЦИ, ВСИЧКИ СА ОБГАЗЕНИ СЪС ГАЗ ЗАРИН
306
1
 
3
 
! Отговори
ЕРДОГАН преди 7 години
САЩ СА СИ УТИЛИЗИРАЛИ БАЗПЛАТНО 59 РАКЕТИ С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ :)БРАВО НА САЩ :)
305
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде са паднали другите ракети никой не знае !Базата не е повредена а руснаците чакат доказателства иначе свалят статуята на свободата с ракетен залп от подводниците като предупреждение ...
304
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво голямо фукане на Путин до вчера и какво мънкане и кършене на пръстите на ръцете днес.
303
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Дончо заби мощен шут в гъзъ на креммммлинското жуже.
302
0
 
13
 
! Отговори
упс... преди 7 години
Само 23 от 59 ракети "Томахоук" са ударили базата!-------36 ракети не са могли да се ориентират "морално" кои са добрите и кои лошите!И поради нравствено-моралното противоречие заложено в програмата им са се самовзривили.Останалите 23 ракети, които се взривиха са били програмирани с високи либерални ценоости и са унищожили Тоалетните и Кухнята на военно въздушната база!псНа сирийските тоалетни не са били поставени табелки "Трети пол"!
301
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде са доказателствата, че Асад е използвал химическо оръжие, или пак,,химическото оръжие на Садам", ,,клането в Сребреница", или коя да е друга от многобройните им полуистини?
300
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 326 А бай Дончо ше свърши като Кенеди!
299
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има хора, които немогат да приемат факта, че някой държави е най-добре да са диктатури. Или са много напред с мисленето или обратното. Немога да преценя.