Москва: Само 23 от 59 ракети "Томахоук" са ударили базата

Като крайно ниска оцени Русия ефективността на американския удар
7 апр 2017 15:15, Елка Василева
448
Москва: Само 23 от 59 ракети "Томахоук" са ударили базата
Снимка: Reuters

Ефективността на масирания ракетен удар, нанесен от САЩ по авиобаза в сирийската провинция Хомс, се оказа крайно ниска, заяви пред журналисти в Москва говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Той уточни, че при удара са били унищожени 6 самолета Миг-23, намирали се в ремонтни хангари, радиолокационна станция, склад с материално-техническо имущество, учебен корпус и столова. Пистите за излитане и рулиране, както и паркираните самолети, не са повредени, добави Конашенков.

Още по темата

По думите на говорителя руските средства за контрол са установили, че само 23 от изстреляните 59 крилати ракети "Томахоук" са ударили базата "Шайрат". Не се знае къде са паднали останалите 36 ракети.

Конашенко заяви също, че американският ракетен удар е бил подготвен предварително, а "инцидентът с химическо оръжие" е бил само предлог.

"За всеки специалист е ясно, че решението за нанасяне на ракетен удар по Сирия е било взето във Вашингтон дълго преди събитията в град Хан Шейхун, послужили само като формален повод, а демонстрацията на военна сила е продиктувана изключително от вътрешнополитически причини", добави руският генерал.

Той отбеляза, че бойци на "Ислямска държава" и "Джебхат ан Нусра" са започнали мощно настъпление срещу позиции на сирийската армия веднага след американския удар по базата. "Надяваме се, че тези действия не са били съгласувани с американската страна", посочи Конашенков.

Говорителят на руското министерство на отбраната каза също, че системата за противовъздушна отбрана на сирийската армия в най-скоро време ще бъде засилена, за да защити най-важните инфраструктурни обекти.

Русия очаква от САЩ доказателства за използването на химическо оръжие от сирийската армия, заяви Конашенков. "Очакваме от САЩ пояснения за наличието у тях на безспорни, по думите им, доказателства, че химическо оръжие в Хан Шейхун е било използвано от сирийската армия", добави той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
видеото излезе 58 в целта руснаците явно пак са се напукали с боряшник
337
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Сирийская обсерватория по правам человека отметила, что в результате ракетного удара авиабаза Шайрат "почти полностью разрушена".Това да го четат путинофилите с опорните точки, а "загубените" ракети вероятно са поразили задните ви части.
336
4
 
4
 
! Отговори
bigpick преди 7 години
Тия каубои ако нямат толкова пари ще са пълен въздух. Много са зле, но имат добра реклама
335
4
 
3
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Другите 36 са кацнали успешно в базите на ИД. Сега ги презареждат с гориво
334
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле тук всички получавате пари за това ,което пишете!!!!Продажници.
333
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 370 в дирника на Вова
332
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A EDNI 36 BROQ KYDE SA?
331
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ооо уникални сте, седнали българи с "най-добре въоръжената, най-тренирана и надеждна армията" да обсъждат две жалки във военно отношение държави САЩ И ТУСИЯ. :) Още по странно е колко пламенно желаете Трета Световна Война. Ама за смях сте честно, нито на Путин, нито на Тръмп им пука за вас. Още по-забавно е, как ако ви връчат Зелена Карта ще припкате за Щатите. Лицемери!
330
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руското министерство на отбраната са същите балъци дето нацелили 2000000000 щаба и дето вси4ките им хеликоптери в базата
329
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
23 томахока ударили базата не е зле руските калибар дори държавата по която се целят пропускат DDD
328
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свалените самолети са два, като вторият е паднал на тяхната територия. Свалени са със система C 200. Самолетите са F 35.
327
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Започна войната за Велик"Израел",наскоро Сирийската армия свали ционистки самолет,който навлезе в Сирия с цел тероризъм,Либерман обеща ,че ще бъде разрушена военовъздушната отбрана на суверенна Сирия,лагерите са два,тези,които насъскват за война за излизане на антихриста и тези,които са против избранника на сатаната-антихриста,много от покрепящите и от двете старни не са наясно с голямата картина,но по върховете всиччко се знае.
326
2
 
3
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Да уточним последно -Тръмпнаш??? Ако е наш защо ни го начуква около кръста??? Ако не е наш защо пихме шампанско???За Ердоган вече разбрах-Ердонаш ама само на нечетни дати...На четните и той...около кръста.
325
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 360 Не вярвам курса на рублата да се промени много следващите 5-6 месеца. Там "Елвира отчаяно лавира". След това вероятно ще минат на твърд курс и ще махнат конвертируемостта.
324
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците остроумничат, ама след ударите рублата тръгна рязко надолу спрямо долара. Въпреки поскъпването на петрола.
323
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двете американски гемийки, са избягали с *** газ.
322
2
 
8
 
! Отговори
ЕРДОГАН преди 7 години
РУСИЯ ДНЕС Е ИЗПРАТИЛА ФРЕГАТАТА *АДМИРАЛ ГРИГОРЕВИЧ* В СИРИЯВОЙНАТА ПОЧНАУРААААААААААААААААААА
321
1
 
28
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Знаете ли кое е жалкото? Както и руските граждани, както и американските, както и ние тук във форума сме далеч от тази трагедия която става в Сирия и го приемаме, като забавление..американец ударил бази с ракети, руснак отговорил срещу ИД с ракети...и всичкото това го имаме за нещо като забавна арена за коментари, а през това време на Тази арена на тази действителна арена умират деца, майки , възрастни..умират беззащитни хора, а ние си правим душевната чеккия с коментари в нета. Жалка история.
320
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност информацията е общо за 230 ракети, ама журналистите помислили, че е фейк махнали една нула. От останалите става дума за Панер С1, една съвместна разработка на Русия с ОАЕ.
319
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-концентрираната клика сатанисти се опитва да вкара във война Русия и Америка,това ще означава трета световна в голям мащаб,оцелелите ще бъдат свидетели на такива ужаси и страдания,че биха подкрепили всеки,който спре ужаса.Тогава антихриста ще излезе официално на сцената,християните ще го разпознаят,не казвам ционистки"християни".