Путин отсече: Атаката в Сирия е опит за отвличане на вниманието!

Руският президент разглежда удара на САЩ като агресия
7 апр 2017 10:45,
498
Путин отсече: Атаката в Сирия е опит за отвличане на вниманието!
Снимка: Reuters

Американските удари в Сирия са агресия срещу суверенна държава, смята президентът на Русия Владимир Путин, предаде Фокус, като цитира ТАСС.

"Путин също така вижда в ударите в Сирия от страната на САЩ опит за отвличане на внимание на световната общност от многобройните жертви сред цивилното население в Ирак", допълни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Още по темата

"Президентът Путин счита американските удари в Сирия като агресия срещу суверенна държава в нарушение на международното право, при това под измислен предлог", подчерта Песков.

Американската атака сериозно вреди на руско-американските отношения, "които и без това са в плачевно състояние" и пречи ефикасно да се противодейства на тероризма, заяви Песков, предавайки мнението на Путин.

Руският президент е на мнение, че американският удар е опит да се отвлече вниманието на света от многото жертви сред мирното население в Ирак, добави Песков.

"И най-вече Путин счита, че тази стъпка не ни приближава към крайната цел в борбата с междунарония тероризъм, а напротив - създава сериозни препятствия в създаването на международна коалиция за борба с него и ефективното противодействие на това световно зло, което президентът на САЩ Доналд Тръмп провъзгласи като една от основните си задачи по време на предизборната си кампания", заяви Песков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


498
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
387
3
 
10
 
! Отговори
Чукча от чукотка преди 7 години
Да се готвят Северна Корея и Иран,Китай даде съгласие за удари по люлката на демокрацията Севрна Корея.Със интерес наблюдавам как САЩ си партнират със уж съюзниците на кремалските бандюги
386
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Внимавай какво си пожелаваш, за да не се сбъдне са казали старите хора.Русофилите искахте Тръмп и бяхте против Обама. Само че, Обама е една мекушава женско междукрачие. Тръмп е хиена. Много ядове ще бере джуджето с него....
385
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление с арогантните си действия по потъпкване на международното право в Югославия, Ирак и Либия, САЩ и западните демокрации отвориха кутията на Пандора и май връщане назад няма да има. Сега вече никой не се съобразява с правилата, защото се въведоха двойни стандарти. Апропо, ако САЩ са толкова загрижени за правата на човека, първата държава, която трябва да ударят, е Саудитска арабия.
384
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както обяви днес началник щаба на САА в изявлението си по държавната телевизия... Правителството на Сирия е внесло протестна нота пред ПК на СС на ООН, а също така е уведомило СС на ООН за "Обявяване на война от страна на ФАЩ срещу Сирийската Арабска Република", тъй като ракетните удари на армията и флота на ФАЩ са извършени без наличието на официална резолюция на СС на ООН и на територията на суверенната държава Сирия в момента присъстват сухопътни войски на ФАЩ, тежка артилерия и бронирани части, морска пехота и атакуващи и военнотранспортни хеликоптери в ситуарана база на територията на фре
383
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяко зло за добро,сега Путин като си вземе полагаемото от Украйна,САЩ няма да имат повод да пискат !Каквото почукало,такова се обадило !
382
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Светът със сигурност разбира безчинствата на САЩ и тайничко ги мрази и чака момента на възмездието.Много хора мразят САЩ макар и негласно,а това не е маловажно .После падналия приятели няма,но на някои държави много им е къса историята и паметта .
381
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
36 от 52 брадви, са свалениот от ПВО.
380
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шахът е велика игра. Даже и в политиката. Малко хронология: Янките предупреждават руснаците за удара около 2 часа преди него. Руснаците не правят нищо с тяхното ПВО защото не могат или защото не искат. Брадвите си летят около 30 минути до летището. И 23 от тях го удрят. По тревните площи и тук-там по некоя цел. А другите 36 къде са??? Върнаха ли се или нещо друго им се случи? Питанки много. Отговори - йок!Путин мълчи мъдро по въпроса.
379
6
 
6
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Смях....жужи какво става с С300..С400 пазят небето над Сирия - боините им глави са намазани с лепило С200..залепва се за томахавката и я сваля.
378
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май ще има крави с подвити опашки
377
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джуджето още не може да се опомни от звучния шамар, който получи.
376
1
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Много ви моля,ДНЕС.БГсамозакрийте се,че големи глупости се пишат тук.Чудя се на акъла на тук пишещите дали е възможно човешки ум да роди толкова простотия.
375
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Asad i kompania sa palni nekadarnici da polzvat himicheski orajiq sled kato znaqt posledstvqta ama qwno sa si povqrvali poveche
374
2
 
7
 
! Отговори
прецизност преди 7 години
Американците могат да улечат точно по главата с ракета, където и да се намира, освен ако се е заровил на 50 метра под земята !!!!!!
373
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москва започва да подсилва сирийската защита срещу самолети и ракетиНа зла круша - зъл прът
372
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е и целта на занятието я.То беше ясно, още когато се очерта ролята на циониста Кушнър в бъдещата политика в района..Колко се бори Нетаняху да убеди Обама да се откаже от политиката си на компромиси с Иран, която според Израел не само че не премахва опасността от ядрена програма, но и осигури и финансиране на поддържани от иранците терористични групировки.Отделно, че за пред хората поне, Тръмп вече не е някакъв ...манчжурски кандидат на руснаците.
371
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ракетите са ударили база, намираща се на 100 километра от системата С-400. Максималната далекобойност на зенитно-ракетния комплекс е 400 км, но тя може да противодейства само срещу въздушни цели, летящи на средна и голяма височина.Крилатите ракети летят на височина 30-50 метра и така стават незабележими за С-400.
370
10
 
6
 
! Отговори
168 преди 7 години
Този мушмурок Путин, още ли не са си го обесили руснаците ??Много смешен милиционер ,това джудже !!!!!!
369
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои сладури май не прочетоха статията докрай. Пише, че руснаците са били предупредени за този удар. Разсъждавайте бе, или ви е трудно?!?
368
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С400 бяха разположени демонстративно, когато Султана свали руски самолет. Досега тези ракети не са са били ползвани за нещо друго, освен за плашене на гаргите. Дали тепърва ще влязат в употреба, предстои да видим.