Русия спира споразумението със САЩ за предотвратяване на инциденти във въздуха

Москва иска спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН
7 апр 2017 12:36, Елка Василева
52
Русия спира споразумението със САЩ за предотвратяване на инциденти във въздуха
Снимка: Reuters

Руското външно министерство съобщи, че суспендира сделката с САЩ за предотвратяване на сблъсъци във въздушното пространство на Сирия в отговор на американския удар по сирийска военновъздушна база, предаде Асошиейтед прес.

Съгласно меморандума за предотвратяване на инциденти и осигуряване на безопасност на полетите, подписан след като Русия започна през септември 2015 г. въздушната си кампания в Сирия, Русия и САЩ разменяха информация за полетите си, за да избегнат нежелани сблъсъци в небето над Сирия.

Още по темата

Русия има няколко дузини бойни самолети и противовъздушни батареи в базата си в Сирия, отбелязва Асошиейтед прес.

В специално изявление на руското външно министерство се призовава Съвета за сигурност на ООН да се събере на извънредно заседание за обсъждане на ситуацията след американския удар по сирийската авиобаза в провинция Хомс, предаде ТАСС.

От руското министерство подчертаха, че военната акция на САЩ в Сирия е опит да се отвлече вниманието от положението в иракския град Мосул, където в резултат от действията, включително на американската коалиция, са загинали стотици мирни жители и където се задълбочава хуманитарната катастрофа.

"На всеки специалист му е ясно, че решението за нанасяне на удари е било взето от Вашингтон преди събитията в Идлиб, които бяха използвани просто като претекст за демонстрацията на сила", подчертаха в руското дипломатическо ведомство.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
с лицемери преди 7 години
споразумение не може да има!
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко разочароващо е в официален български ежедневник да се допускат статии с правописни грешки! Как може това да се нарича журналистика? А редактори има ли изобщо във вестника ви? Случайно да са учили правилата за удвояване на съюза "с" и използването на "със".... Безобразие и неграмотност, а иначе световни жирналисти. Срам, дами и господа
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ракетите са ударили база, намираща се на 100 километра от системата С-400. Максималната далекобойност на зенитно-ракетния комплекс е 400 км, но тя може да противодейства само срещу въздушни цели, летящи на средна и голяма височина.Крилатите ракети летят на височина 30-50 метра и така стават незабележими за С-400. Ако искаме да им противодействаме, трябва да потърсим увеличение на радиохоризонта на нашите зенитни системи.
41
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука тролчетата реват за С-400.Нашата зенитно-ракетна система С-400, която е в Сирия за защита на военната ни база в Латакия не би могла да противодейства на американските ракети Томахоук. Тя има ограничения в радиохоризонта. Това казва пред Свободна преса полковникът от запаса и експерт на военно-промишлената комисия на Русия към президента на страната Виктор Мураховски.
40
2
 
13
 
! Отговори
тя преди 7 години
Да му мислят американските пилоти- "цветко , петко", С руснаците шега не бива , ще ги гръмнат отраз, само ако прекаляват!.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да пускат Кузнецов към Сирия. Американските ракети ще се объркат от пушилката.
38
9
 
8
 
! Отговори
бвп преди 7 години
По последни данни специален отряд от десет човека,предвождан от свръхчовека Путин е тргнал със сал да се разправя със американските самолетоносачи.
37
9
 
28
 
! Отговори
от тъп по-тъп преди 7 години
До Прав е 39Те занем ги краварие на какво са пособни 11/09 - бутнаха си небостъргачите за да влязат във война , та да инсценират химическа атака ли не могат?
36
1
 
0
 
! Отговори
DD преди 7 години
И за това ли ще му пуснат тръбата...
35
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тролчетата пазете си репликите за руския отговор.Скоро ще замирише на говеждо печено и тогава како ще редите тука?
34
11
 
11
 
! Отговори
Прав е 39 преди 7 години
Това е цялото инсценировка.Около 100- 200 противници на Асад, включително и деца нарочно са се нагълтали с бойно отровни вещества и са умрели, само и само за да злепоставят Путин и Асад.Тоава е сценария. Това е работа на млъсните ***, империалисти и други подобни.Всичко е инсценировка.
33
4
 
11
 
! Отговори
да знаете преди 7 години
Незнам за икономиката ,не съм бил в Русия,но чувам ,че в тия детски градини основно са деца от републиките с мюсюлманско население.Русия е с 1/3 мюсюлмани .Тенденцията е ислямизация до края на века. Ами нали и в ЕС е същата работа. Двете свръх сили се мразят и воюват ползващи ислямските си съюзници ,но на практика в перспектива губят и двете. Затова и у нас вече нямат вяра ни на Русия,ни на НАТО .Стигна се дотам да се обяви Доган за защитник на нацията от Турция.
32
23
 
9
 
! Отговори
по пътя путкин преди 7 години
Русия щяла да раздроби НАТО.Те само САЩ и Турция без да се намесват другите вече и разкатаха фамилията.Свалиха им самолет,сега им взривиха базата.Руските гейчета могат да се репчат само на държави като Украйна и Грузия,въпреки че и Украйни ги отсвири.
31
6
 
22
 
! Отговори
Пак стария сценарий преди 7 години
Цялата история мирише *** краварски тор!Отговорете и ще ви е ясно:-Защо им е на побеждаващите Сирийци да ползват химически оръжия?-Кой се е притеснил че ще го трежат от региона?-Кой най-много лъже-маже и после няма химически оръжия?
30
21
 
10
 
! Отговори
ПУТИНЕ преди 7 години
Драги Путине,Сигурно и в други страни се мъчиш да намериш тролчета, ама май само в България ти се отваря парашута.Зер, успя да накараш българския СУВЕРЕН, да избере предложения от теб *** за президент. Сега почнахме да му ядем попарата.Ама това до време. Скоро и ние ще ти бием шута. Ще останеш само със Северна Корея и Беларус да си другаруваш.
29
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия не са зле икономически. Не слушайте платените, а вижте фактите. Защо Путин вече никъде не повдига въпроса за сваляне на санкциите срещу Русия? Защото санкциите доведоха до сериозен ръст на вътрешното производство и потребление, което засили икономиката! Има статистика - всеки ден се откриват нови заводи, фабрики и най-важното - датски градини! Помислети си добре какво означава всеки ден да се откриват по няколко детски градини в цялата страна!!!
28
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И къде са доказателствата, че химическото оръжие е използвано от Асад? Не е достатъчно САЩ да си го мисли, наскоро видяхме, че сгреши точно по този въпрос!!! САЩ си го търсят, и много ще се изненадат, когато си го получат.
27
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свалиха Турция руски самолет, после в поза партер с наколенки и лакътници и ох, ох извинете.
26
12
 
15
 
! Отговори
Не се преди 7 години
Не се шегувайте с Путина и Русия.Били слаби икономически -- и какво от това. Твоа не е проблем. Те винаги намират, решения, ако няма храна, не се изключва и канибализъм. Имат го в близката си история.А, Руския народ не се трогва от нищо -- готове е да живее като СКОТ, но да следва Великия Путин. Слава Слава Слава !!!
25
20
 
6
 
! Отговори
Абе, този Путин преди 7 години
Много се репчи бе. Ами да прав е човека -- какво като неговата креатура Асад е използвал химическо оръжие. Това си е в реда на нещата -- няма начин да не е минало без Путиновото одобрение.Сега Бум по Путиновата база в Русия. Бийй Чорбата по Главата. Много отива този израз -- зер този е с манталитета на Чорбар.