След терора в Стокхолм: Центърът на града е блокиран

Пет сгради са на разположение на тези, които не могат да се приберат
Обновена: 8 апр 2017 08:02 | 7 апр 2017 22:31,
12

Виж други галерии »
Десетки хиляди хора, работещи в центъра на Стокхолм, останаха на работните си места и след приключване на работното време днес по молба на полицията, сред като камион се вряза в хора по оживена улица, а после и в търговски център в сърцето на шведската столица, при което загинаха най-малко трима души, предаде ТАСС.
Още по темата
По мостовете, съединяващи различните острови и части на града, се появиха дълги опашки от хора, връщащи се пеша към домовете си от офис сгради в центъра. 

След инцидента с камиона, третиран от властите като терористичен акт, метрото на Стокхолм и цялото движение в центъра на града изобщо бе спряно. До края на деня няма да се движат и крайградските влакове, тръгващи и пристигащи в центъра на Стокхолм. 

Градската администрация пусна на сайта си обява, че предоставя на разположение на онези, които не могат да се приберат вкъщи заради липсата на транспорт, пет сгради. 

Полицията призова жителите да не идват в центъра на града, който е блокиран. Там е в ход акция по издирване на шофьора нападател

Няколко автомобилни ленти за движение по Йоресундския мост през морето между Швеция и Дания са затворени по молба на шведската полиция, предаде ТАСС. 

"Движението по моста е ограничено. В посока към Дания са открити две ленти, за да може полицията да контролира преминаващите автомобили", каза представителка на фирмата-оператор на моста, предаде БТА.

В късния следобед камион, принадлежащ на компанията "Спендрупс" и превозващ бира, който по-рано през деня бе откраднат, връхлетя върху хората по централната пешеходна улица Дротинггатан и се вряза в мол "Оленс". 

По непотвърдени данни са загинали трима души, а ранените са осем. Премиерът на Швеция Стефан Льовен нарече случилото се терористичен акт. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А честито! Нека да приютяват още талибани и после да се чудят защо!!!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Докле е мъничка змията, да и строшиме ний главата..." имаме си у България методика, ама не ни слушат! Сега как ще се трепе змеят???
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боли ме оная работа дали центърът на Стокхолм е блокиран. Трима души си заминаха от тоя свят. А шведите продължават да блеят за толерантност, за съпричастие и за не знам си какви други простотии. Не са сами в това блеене, пригласят им германци, датчани, французи, англичани, американци... Сами си го направихте бе, хора, никой не ви е виновен.
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
докато ЕС не приеме японската позиция по отношение на исляма нещата няма да се подобрят.
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Премиерът на Швеция Стефан Льовен нарече случилото се терористичен акт."Той много нетолерантен и смел този премиер бе. Казва се "акт на културно различие" на политически коректен *** език.
3
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе как ще блокирате центъра бе! Сега как ще организираме гей-парад с плюшени мечета, сърца и свещички?
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На това разчитат ,че не сме единни !
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То ако това е решение тури му пепел.Трябва кардинално общоевропейско решение.