Двама души са арестувани за атентата в Стокхолм

Терористите никога няма да победят, заяви шведският премиер
8 апр 2017 07:44, Елка Василева
29
Двама души са арестувани за атентата в Стокхолм
Снимка: Reuters

Шведската полиция задържа втори човек в разследването на атентата в Стокхолм, съобщи местният вестник "Експресен", цитиран от ТАСС.

Арестът е извършен в северното столично предградие Юлста. На мястото на операцията са се събрали 10 полицейски коли. Арестантът е бил окован в белезници и отведен в полицейска кола.

Първият задържан от полицията в разследването на атентата в Стокхолм е изразил симпатии към радикалната групировка "Ислямска държава", съобщи местният вестник "Афтонбладет", цитиран от ТАСС.

Още по темата

39-годишният мъж е бил задържан от полицейски патрул в предградието на Стокхолм Мешта. Той е гражданин на Узбекистан. Не е известно откога живее в Швеция.

На страницата му във Facebook са качени пропагандни филми на ИД. Той също така е лайкнал снимки на окървавени хора, направени след атентата в Бостън от 15 април 2013 г., пише БТА.

Вчера камион връхлетя върху хора на улица в центъра на Стокхолм, изминавайки 50 метра. Убити са четирима души, а 15 са ранени, 9 от тях тежко. Започнато е разследване по версия за терористичен атентат.

Швеция е засилила контрола по границите си след атентата с камион в центъра на Стокхолм, заяви шведският премиер Стефан Льовен, цитиран от Франс прес.

„Днес решихме да засилим граничния контрол. Терористите не могат да решават как да живеем и никога няма да победят", заяви Льовен, цитиран от ДПА.

Вътрешният министър Андерс Югеман уточни, че контролът по границите ще продължи 10 дни и може да бъде удължен с още 20 дни.

Льовен положи букет червени рози и запали свещ близо до магазина в центъра на Стокхолм, където се разби използваният в нападението камион, предаде Асошиейтед прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Стокхолматентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно. Но продължително ще ви kлeцaт, защото с мигрантските благодеяния на Сатаната Меркел европейците сами си свалихте гащичките и си навирихте дyneнцaтa!
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
EI NA SNIMKATA EDIN "ISTINSKI ORGINAL CHISTOKRAVEN SHWED POLIZAI" PONE DA IM RAZDAVAT BRASNARSKI NOJCHETA DA SE BRASNAT MIAZAT NA PROSIAZI ILI TALIBANI GOLIAMA INTEGRAZIA NA BEJANZI PADA V EVROPA CHAK POLIZAI GI NAPORAVILI CHE PO MALKO SE RABOTI DA VI E.......A I EVROPATA HAZAROZIONISTKA
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти си инвазията сигурно си се побъркал преждевременно.
19
0
 
1
 
! Отговори
да преди 7 години
Налявам се този да е прав и да няма пълномащабна победа на терористите в Швеция, но не съм много сигурен.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заслужаваме си го, след като позволихме на тези политици с празни глави да ни управляват.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да го поправя тоя - терористите вече са победили, щом успяха да променят начина ни на живот така драстично - тотален контрол и неудобства при пътуванията. В противен случай, не знам тогава какво той си представя под "победа".
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рразнодумието не е само на власт в БГ.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя най-открито си качвал и лайквал във Фейсбук от 2013 (!) година, тайните им служби не го забелязали, никой не знаел от кога е в Швеция? Как се е издържал тогава, къде е живял (в Стокхолм за жилище под наем се чака 20 години) и как стават такива работи?
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това че терористите никога няма да победят, шведския премиер защо не се опита да го каже на загиналите.Това е висше лицемерие - държавата няма да я победят, но вас гражданите може да ви газят отвреме на време.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разменени реплики между чужденец и швед в коментарите под пост в Bbc news:"Терористите никога няма да победят Швеция и нейните ценности ... "(цитат на премиера ) И в същото време продължавате да ги пускате в страната си!? Швед :Приютяваме бежанците от безкрайната война, нормалните хора - такъв какъвто сте вероятно и Вие,!... ------------------Май повечето шведи са с безнадеждно промити мозъци... Все пак прочетох и призиви" Да си върнем страната!", което ми навява асоциация с Brexit
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес решихме да засилим граничния контрол. Терористите не могат да решават как да живеем и никога няма да победят", заяви Льовен, цитиран от ДПА.В едно изречение си противоречи този човек. Карайки ви да за силите граничния контрол те ВЕЧЕ ВИ казват как да живеете занапред. Което е забавно.
11
0
 
7
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Остават ви още само 1000 000
10
1
 
19
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Питам се - кога най-сетне някой от близките на размазаните ще се сети да даде под съд Мурксул-ханъм за нарушаването на куп европейски закони, и инициираната от нея мюсюлманска инвазия!
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А наш БиБитко ще им печата бележници в които ще се пише как са се интегрирали мюмюните??? Кметовете щели да оценяват степента на приобщаване??? И президента се хвана на тази простотия. Даде надежда, че ще отмени МП 208/2016 и той се подведе. Още колко трябва да загинат за да се разбере, НИТО ЕДИН НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА!!!! Какви и;;;диоти ни управляват само? Все едно не са българи а врагове на България.
8
2
 
23
 
! Отговори
Циник преди 7 години
За рефепендума в Турция - милиони алаходупци излязоха на улиците в Германия, Холандия, и Франция!! Къде са същите тези алаходупници с плакати - не на ислямисткия терор??? Къде са?? Нещо не ги виждам!! Гейлесбопедофилите със свещичките, цветята, и плюшените мечета не се броят !Миролюбиви алаходупци - нещо като хиена-вегетарианка!
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ауууу, смешници и гейове западни, като чуя, никога няма да победат, ми се драйфа! А вие кога ще Ги победите, питам аз? Никога, защото ги прибирате най-наивно, храните, а те ви газят като ***. И как ще отговорите, с меченца и цветенца, пеейки песнички и прегръщайки "добри" муслита в знак на приятелство. В Русия две муслита убиха двама полицаи.На вторият ден ги заградиха и убиха. А шведите ще ги осъдят, ще оставят в лукс-затвори за да развръщават други.Да ви газят тогава, това сте си избрали!
6
2
 
20
 
! Отговори
Циник до 6 преди 7 години
То да са само сирийци....с мес да ги нахраниш..ама не са! Алжирци , мароканци, афганистанци, пакистанци, суданци, либийци, иракчани...от всички мюсюлмански клоаки на арабския, и африканския свят се преселват милиони тарамбуки...да - ПРЕСЕЛВАТ - е точната дума! БЕЖАНЦИ е ЛЪЖАТА , която ни пробутват ежедневно в жалък опит да ни излъжат!
5
1
 
17
 
! Отговори
/./ преди 7 години
Аз не мога да разбера, защо никой не напада ИД. Наистина не разбирам. Кое му е сложното? Въздушна атака и след края на атаката - всичко с нaпалм и това е. Ама имало цивилни граждани - дреме ми, така не умират ли цивилни граждани??? То не беше Лондон, сега Стокхолм, не беше в Германия, Франция, Русия... колко народ от цивилното население умря.... Значи ние ще пазим цивилното население в Сирия а от там бълват терористи които не пазят нашето цивилно население. Що за мислене е това? Директно атака.
4
2
 
27
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Терористите няма да победят...Те отдавна победиха ! Плъзнаха навсякъде из Европа...правят каквото, и както си искат! Вече ежеседмично трепят неверници! Плодят се като кухненски хл*ебарки ...и харчат милиарди на европейския данъкоплатец.С темповете с които ти разселват навсякъде..и с несекващия приток към Европа - в съвсем обозримо бъдеще ще са и електорално мнозинство - и ще започнат да избират правителствата на европейците!
3
1
 
23
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Да както винаги за съжаление се тича след събитията и то само на думи. Пак ще последват познатите заклинания, че лошите няма да победят пак рев, сополи,свещички, цветенца, розови мечета и на края един гей парад и готово ония с брадите победени и умрели от смях.