Експерт: Химическата атака в Сирия бе провокация към САЩ!

Щеше да е страшно руски военни да бяха загинали - Мохамед Халаф пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 8 апр 2017 13:41 | 8 апр 2017 10:04, Елка Василева
86

"Използваното химическо оръжие е провокация към САЩ дали те са склонни да променят позицията си към Сирия", посочи в предаването "Денят ON AIR" журналистът д-р Мохамед Халаф.

Според него използването на химическо оръжие е било съвместен опит на сирийския президент Башар Асад и Русия САЩ да променят политиката си към Сирия.

Гостът на Bulgaria ON AIR добави, че подобно оръжие може да бъде управлявано и съхранявано само от държавен апарат.

"Няма как опозицията на Башар Асад да е използвала подобно оръжие. То може да се притежава само от държави, а не от организации", убеден е Мохамед Халаф.

Още по темата

Журналистът посочи, че има няколко хипотези за причината за отговора на САЩ и изстрелването на десетки ракети срещу Сирия.

"Тръмп може да иска да разсее слуховете за връзки с Русия и намесата ѝ в предизборната кампания. С тези атаки Доналд Тръмп става герой в очите на американците и отрича връзката с Русия", обясни той.

Според Халаф Тръмп се интересува главно от установяване на влияние в индустриалния град Арак, намиращ се в Иран.

"Тръмп се интересува само от ликвидацията на "Ислямска държава". Той цели изтласкването на "Хизбула" и Иран от Арак. Те са главен трън в очите му", обясни журналистът.

Другата гледна точка според д-р Халаф е, че може да се очаква разваляне на отношенията между САЩ и Русия.

"Атаката на Тръмп обезсмисли ракетните бази, които Русия дава на Сирия. Това е голяма обида, която може да доведе до ескалация на напрежението между двете велики сили. Руснаците бяха информирани за тази атака, поради това те се евакуираха преди нея. Би било много страшно, ако руски военни бяха загинали", каза д-р Халаф.

Въпреки това той посочи, че стъпка в промяна на позицията на САЩ към Сирия е отстраняването на главния стратег Стив Банън от Съвета за национална сигурност.

"Един от важните показатели за промяната на външната политика на САЩ е премахването на Стив Банън от Съвета за националната сигурност. Той беше архитект на отношението на САЩ към Сирия", подчерта Халаф.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: сащСирияМохамед Халаф
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
ddd преди 7 години
Тоя халаф ли олаф ли е да не си получава чековете от американското посолство.
60
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изслушах интервюто и почти припаднах от твърдението на "експерта", че Асад организирал химическата атака с цел да провери каква ще е реакцията на САЩ. Няма такава глупост, дами и господа! При положение, че целият свят (изключая Русия) е срещу него, последното нещо, което Асад би искал да си навлече е американска наземна операция. Тоя Халаф или няма акъл в главата или се опитва доста нескопосно да се впише в хора срещу Асад.
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Няма как опозицията на Башар Асад да е използвала подобно оръжие. То може да се притежава само от държави, а не от организации"===Тоя явно е забравил, че когато конфликтът в Сирия избухна, бунтовниците и ИД завладяха цели военни бази и съоръжения. ООН и САЩ инспектираха тези, които се намираха в контролираните от Асад територии (но не и в контролираните от бунтовниците и ИД, че не им стиска) и иззеха наличните химически оръжия. Г-н Халаф, изключително плитък опит за манипулация.
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп показа, че може безпроблемно да засили мигрантския поток към Европа и никой няма да се обади. Велик е!
57
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 7 години
До ИстинатаНа твоя пост му давам 2 минути. Цензурата е жестока.
56
0
 
10
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Британская газета Daily Mail удалила со своего сайта статью под заголовком "США поддержали план осуществить химическую атаку в Сирии и возложить вину за это на режим Асада" от 29 января 2013 года.
55
1
 
7
 
! Отговори
Nobody преди 7 години
Тоя що го обиждате на експерт? И експерт по какво е, всъщност?
54
2
 
24
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
а не си ли признаха Англичаните че в ирак никакви складове с химическо оръжие не е имало, просто една добре нагласена лъжа ,за да се унищожи Садам или по скоро Ирак, като фактор в персийския залив..и сега същите схе ми
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 42 Nedey zabravq che SADDAM izpolzva v severen Irak himichesko orujiye sreshtu kyurdite kideto umrqha nad 8 hiladi kyurdi ,no e bil prav Saddam tiya kyurdi sa za trepane v momenta izbivat arabite s pomoshtta na amerikancite i zavzemat tehni teritorii
52
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този ч.е.р.н.ъо обикаля всички телевизий и раздава акъл , като че ли сме т.ъ..пи та не разбираме какво стана в сирия - американски геноцид !
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, защо никой не опроверга 42 (освен един мижав минус!)?
50
4
 
24
 
! Отговори
курти преди 7 години
Използваното химическо оръжие е провокация към САЩ от САЩ.
49
5
 
24
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Пълни Глупости говори този Ислямист.Химическото оръжия бе използвано от "Умерената Опозиция и ИДИЛ за да можа да провокират САЩ да нападне Асад .Асад и Путин нямат никаква полза от използването на Химическо Оръжие .Ситуацията е под техен контрол .Ислямистите губят позиции и Асад няма никакъв интерес да настройва света срещу него! Това химическо оръжие е отчаян опит на Умерената опозиция или ИДИЛ да се справят с плачевното си състояние!
48
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до доктор фалафел... русия не е велика сила от поне 30 години
47
19
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Просто Тръмп показа на света ,че с него шега не бива,който иска да си има едно на ум.
46
5
 
38
 
! Отговори
луда работа преди 7 години
Да бе. Разбира се! Асад си взривява собствените водни запаси ! Асад гори собствените си заводи. Асад избива собствените си цивилни при това с химическо оръжие ! Как не се сетих. Асад сигурно убива и своите военни, за да шокира медиите. Вие нормални ли сте ?
45
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 44А сега си представи руски филм в който новоизлюпения руснак Стивън Сегал който играе "вежливо, зелено човече" казва "-Направихме грешка като анексирахме Крим. Путин ни използва за да запази едно марионетно правителство. Дори още по-лошо. Взриви самолет с учени които се борят с най-страшната болест през последните 50 години, само за да може неговите олигарси да продължат да печелят милярди на гърба на мирния украинския народ. "Хихихихихихихи.
44
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веднага експерта г-н Халав и другите сирийци да заминават да живеят в Сирия във контролираните от опозицията територии -нали подкрепят опозицията тези убавци. И приятен им живот под ислямския шериат .
43
7
 
22
 
! Отговори
АСАН преди 7 години
МОХАМЕД ХАЛАФ ДРЪНКА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ....Особено това, че било доказано, че Асад бил използвал химическо оръжие! Нищо не е доказано и хим оръжие бе склад на терористите...
42
1
 
17
 
! Отговори
пънчо преди 7 години
тоз ако го барна ще му покажа бобена атака.защо въобще го показвате и му давате коментаритетоз е в основата на каналите за европадобро пиркрите си има ама нашите служби спят