Русия и Турция: Преговори за решаване на кризата в Сирия!

Външните министри на двете страни разговаряха по телефона
8 апр 2017 08:20, Елка Василева
55
Русия и Турция: Преговори за решаване на кризата в Сирия!
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Външните министри на Русия и Турция Сергей Лавров и Мевлют Чавушоглу смятат, че преговорният процес е безалтернативен път за решаване на ситуацията в Сирия, заяви руското външно министерство след телефонен разговор между двамата министри, предаде ТАСС.

Още по темата

"От двете страни бе отбелязано, че продължаването на междусирийския преговорен процес няма алтернатива и е единственият път за постигане на мир в Сирия", се казва в изявление на руското дипломатическо ведомство.

В разговора Сергей Лавров е подчертал, че ударът на САЩ по сирийско летище близо до Хомс подронва усилията на Москва и Анкара за решаване на сирийската криза.

"Сергей Лавров подчерта, че подобна проява на агресия е недопустима и може да усложни вече напрегнатата ситуация и да подрони предприетите от Русия и Турция усилия по мирното решаване на сирийската криза. Подчертана бе важността на едно обективно, непредубедено разследване на всички обстоятелства на трагичните събития в Хан Шейхун, както и на предишните случаи на използване на химическо оръжие от бойци на терористични организации", заявява руското външно министерство.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: РусияТурцияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мустака май му става горещо :) И почна да звъни на ***. Почна да се ослушва като гърмяно пиле от оня ден на са.
14
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един въпрос към всички четящи . Вие знаете ли какво се прави при обгазяване с отровен газ и? Знаете ли на колко метра се стои, по-тежък или по-лек от въздуха. Около вас , примерно на радиус 10км знаете ли къде има химически костюми?Сега се запитайте - как така минути след въздушната атака на мястото имаше подготвени хора, които знаеха какво да правят, бяха с химически костюми и имаха камери да снимат.Сценарий, в който за съжаление умряха и възрастни и деца!
13
1
 
2
 
! Отговори
mnjkf преди 7 години
До Анонимен 22Ей смешнико *** ти наистина ли си вярваш на глупостите, които си написал? Недей така бе объл ще ми докараш херния от смях.
12
11
 
3
 
! Отговори
ЕРДОГАН преди 7 години
МОЛЯ ТИ СЕ ПУТИН МОЛЯ ТИ СЕ ЛАВРОВ РАЗРЕШЕТЕ НИ ДА НАВЛЕЗЕМ В СИРИЯ И ДА ЛЕТИМ ЗА ДА ОТИДЕМ И СИРИЙЦИТЕ ДА НИ ВЪРНАТ В БЕЛИ ЧАРШАФИ БЕЗ КАПАЦУНИ.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България си има баджак тв и боконова.Какви гости. канят.......
10
11
 
12
 
! Отговори
РУСИЯ преди 7 години
Кризата в Сирия ще се разреши само когато руснаците подпукат всички смешници намиращи са на тази територия различни от коренното население и сирийската армия. Руснаците са търпеливи, но това няма да е постоянно. Ще им се сгъстят облаците над главите и на ФАЩ и на туркиетата, но е въпрос на време. Не случайно руснаците си направиха военна база там. Стойте и гледайте как ще *** евроатнлантици и разни опърлени бради и чаршафи.
9
7
 
5
 
! Отговори
Лавров, преди 7 години
докато защитавате АСАД и "БИЕТЕ" опозицията му, като ЗАБЛУЖДАВАТЕ, че ТЕ са ТЕРОРИСТИ, а не избивате бойците ( И ВАШИ ХОРА!) от Ислям. държава, КАК ще се постигне споразумение? ВЕЧЕ ШЕСТ ГОДУНИ КАКВО ПРАВИТЕ?? Упражнявате стари и нови оръжия, играете си на война, искате да предизвикате САЩ. Виждате, че ВАШИТЕ "РЕПУБЛИКИ" бълват терористи( сега в Щвеция- УЗБЕК!), остава и да ги пращате през лятото като ТУРИСТИ.ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ в РФ, а не УЖ да избивате терористи в Сирия- а то- подкрепа на АСАД!???
8
0
 
6
 
! Отговори
без име преди 7 години
Честит Лазаров ден,имаме ли Сащ и Русия готовност да спрем атентат на боко харам или ще гледаме пак с кеф Батман как натупва джокера
7
1
 
5
 
! Отговори
баси преди 7 години
Извинете г-да , може ли сложите два бутона за коментари! На единия нека пише Коментар от Мaлoумник за Мaлoумници!!!
6
4
 
5
 
! Отговори
Лавров преди 7 години
И между другото, имам памперси и няма да ме уплашат 59 ракети !
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Достойни политици!Дори и когато нищо не зависи от тях, те пак са готови да си говорят по телефона и да обсъждат световните събития!
4
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лавров има 59 причини да моли за мир.
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отивайте да посрещате сирийските бежанци от афганистан, пакистан и мароко какво сте задъвкали Путин оставете го на бира.
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краварите победиха в Сирия и отиват да освобождавт С. Корея либерастите си лаят кервана си върви.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мириканците си искат войни - факт!