Русия и Турция: Преговори за решаване на кризата в Сирия!

Външните министри на двете страни разговаряха по телефона
8 апр 2017 08:20, Елка Василева
55
Русия и Турция: Преговори за решаване на кризата в Сирия!
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Външните министри на Русия и Турция Сергей Лавров и Мевлют Чавушоглу смятат, че преговорният процес е безалтернативен път за решаване на ситуацията в Сирия, заяви руското външно министерство след телефонен разговор между двамата министри, предаде ТАСС.

Още по темата

"От двете страни бе отбелязано, че продължаването на междусирийския преговорен процес няма алтернатива и е единственият път за постигане на мир в Сирия", се казва в изявление на руското дипломатическо ведомство.

В разговора Сергей Лавров е подчертал, че ударът на САЩ по сирийско летище близо до Хомс подронва усилията на Москва и Анкара за решаване на сирийската криза.

"Сергей Лавров подчерта, че подобна проява на агресия е недопустима и може да усложни вече напрегнатата ситуация и да подрони предприетите от Русия и Турция усилия по мирното решаване на сирийската криза. Подчертана бе важността на едно обективно, непредубедено разследване на всички обстоятелства на трагичните събития в Хан Шейхун, както и на предишните случаи на използване на химическо оръжие от бойци на терористични организации", заявява руското външно министерство.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: РусияТурцияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички шашмалогии досега бяха за протакане на времето, а то е пари и второ за да могат да се доставят на идил съвременно оръжие и време за обучение.
34
0
 
12
 
! Отговори
До турчина преди 7 години
"Спираш им доставките на оръжия(а те все още им продават оръжия) пускаш им една силна армия по въздух и земя и със съгурност няма да трае повече от една седмица"Прав си колега, но това няма да им върши работа...т.е. да свърши войната!Кои държави продават оръжия...кой хвърля даже без притеснения сандъци с оръжия с парашут от небето на терористи! Света е по голям от пет...но точно тези пет държави продават оръжия и най-интересното е, че се наричат ООН...безсрамници!
33
3
 
6
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Проблемът с тия велики сили - САЩ, Русия, Китай + Англия и Франция (които не са вече толкова велики) е, че не им пука изобщо за обикновените хорица - ние сме просто асети - ***, работна ръка. Даже Земята и без друго е пренаселена, тъй че проблем няма. Проблем има с интелегентните хора, които имат мнение и не се манипулират толкова лесно. Тях никоя власт не ги обича. Пречкат се и задават неудобни въпроси. Такива от хиляди години първи се изтрепват. Затова и човечеството не дърпа много.
32
0
 
8
 
! Отговори
Българина преди 7 години
До ТурчинаАми да ти сам си го написал. Отговорът е ясен - нямат интерес, даже терористите са идеален предтекст за всичката тази свинщина. Това е геополитически конфликт. Не могат да се бият директно, защото заради ядрените оръжия победител няма да има. Затова пък в Близкия изток и Северна Африка където са пустинния пояс е леш. Като добавим и наличието на ценни природни ресурси и ето. В Ирак и Либия защо влязоха - с демокрацията се отваря и път на западни компании да използват ресурсите.
31
4
 
5
 
! Отговори
бай Курти преди 7 години
До Турчина 36Прав си. Всяка една от великите сили може да ги изравни със земята, но тогава далаверата ще спре, а от това никой няма интерес и най вече САЩ и Турция. Няма да има печалба нито от петрола нито от продаваните оръжия, а нали това е целта все пак трупането на печалба. Много важно, че няколко хиляди хора са избили, както и, че една камара мигранти ще налазят Европа това тях не ги интересува изобщо. Важно е печалбата всичко друго няма никакво значение за тези алчни иди0ти.
30
0
 
2
 
! Отговори
земляк преди 7 години
Русия и Турция: ами сега
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия + Турция = ВНЛ :)Руснаци мястото вие в християнския съюз, не в мисюлманския! Ние не сме ви врагове, политиците ви така ви казват.
28
3
 
2
 
! Отговори
_ преди 7 години
А др.Лавров какво ще каже като:1.Президентът на Турция е със САЩ по въпр. за бомбардировките.2.В момента АСАД ОТНОВО от същото летище бомбардира същия град с хим атака: СЪГЛАСУВАНО с ВАС,ЛАРвов,или с ПУТИН?НАРОЧНО и НАПУК? Предизвиквате НАРОЧНО ( като децата на улицата) и ако САЩ сега бомбардират отново,да кажете;ЕТО,те са виновни.А ТОЧНО РУСКАТА страна ПРЕКРАТИ отново НАРОЧНО споразумението.МНОГО ХАШЛАШКИ, БЕЗОТГОВОРНО посъпвате.Надъхвате се ВЗАИМНО с АСАД. Искате война Да занимавате БЕДНИЯ Р
27
3
 
9
 
! Отговори
сашо преди 7 години
Нищо подобно , имало е голямо ритане и дърпане на уши , ще видим Турция сега каква песен ще запее !
26
1
 
5
 
! Отговори
А парите за добрите преди 7 години
До ТурчинаА спираш им оръжията ама Бойко & Ко дали са съгласни да се разсъхне далаверата натам оръжия насам каквото партнъорите натоварят и бежанци за Меркел да поддържат ДОСТлука!Милиардер не се става от вятъра
25
1
 
7
 
! Отговори
пенко преди 7 години
много странно /за мен/ е твърдението: "Целият свят е зад САЩ !" Само да ви светна за: Китай , Индия, Бразилия, Латинска Америка/без част от Чили/,Вече Египет, Иран и дори Ирак,Филипините евентуално някои страни от ЕС !??Кого ще избере /пречукана /Либия?Асанж не се ли крие в Еквадор !? И от вчера ,колкото и които страни са застрашени от САЩ ,ще се "гушкат" с Русия и Китай ! Саудит и Катар са абсолютна плюнка/уахабито-сунитска/!!!
24
0
 
11
 
! Отговори
марин преди 7 години
Нещо не се връзва , Турция нееднократно призова сащ да продължат с ударите , а Ловров ги изкара големи миротворци !!!
23
3
 
9
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Защо днес /събота/ по всички наши "независими" телевизии се подвизават Алекс, Митов и сие ? Оправдание ли им трябва на САЩ ? При самолетна газова атака жертвите са много -много повече! При атака с 59 "Томахоук" жертвите ще са много- повече ! Ех ЦРУ-ЦРУ... елементарни хватки за глупаците правиш! Аз съм се клел да воювам с НАТО и се моля: дане дойде този момент !!! Все пак там са и български момчета !!!
22
0
 
29
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Едно не ми е ясно какви световни сили са всичките тия държави които уж се бият с ИДИЛ пък от 6 години не могат да ги победят. Терористите сигурно се хвалят по между си след като дефакто се бият с най-силните държави на планетата и тия световни сили все още не можаха да ги очистят. Ако наистина искаха да ги победят решението е просто! Спираш им доставките на оръжия(а те все още им продават оръжия) пускаш им една силна армия по въздух и земя и със съгурност няма да трае повече от една седмица
21
19
 
10
 
! Отговори
до 32 преди 7 години
Нямя го в сайта,щото сайта е руски и е пълен с руски *** които предават родината си за копейки.Целия свят е зад САЩ.С Русия е ислямски Иран.хахахаха
20
3
 
17
 
! Отговори
тр-сащ преди 7 години
Не знам защо го няма в сайта,но след атаката турския премиер разговаря със САЩ и ги уверява,че Турция е готова за подкрепа ;)
19
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин ангажира Лавров да се занимава с тия гадджали, защото вече не иска да се занимава словесно с тях. Скара се с Ердоган оня ден . Само така Владимире!
18
2
 
14
 
! Отговори
mnjkf преди 7 години
До Анонимен 29Мечтай вдлъбнатиняко поне мечтите са безплатни. Можеш да погледаш комикси и някое друго филмче да ти стане густо на душата, защото само там хамериканците побеждават.
17
11
 
8
 
! Отговори
_ преди 7 години
Не Тръмп е направил сценарий:1.Предупредил е Путин съгл. споразуменията, за да не избие руски войски.2.Путин светкавично е предупредил Асад!!?? и те са изтеглили , облекли са спец. костщми.3.Сега Путин се прави на ОБИДЕН и прекъсва споразуменито за предупреждение: ерго, иска ВОЙНА, ако се сблъскат два самолета, а така ще избива ВСЕ< що е против Асад, ще праща "МИГРАНТИ, БЕЖАНЦИ" към ЕВРОПА, ще започне да праща и свои "руски терористи" като туристи.( вж. Щвеция, Турция- узбеки, казахстанци и д
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен 28 - не съм адвоката нито на Путин, нито на Тръмп, нито на Ердоган.Както казах - това е един голям театър в който всички страни имат една цел - печалба от продажба най-вече на оръжие, петрол .Но както казах - при бомбените и химически атаки не умират кукловодите, а невинни хора, в повечето случай.