В камиона на атентатора в Стокхолм имало експлозиви?

За открити взривни вещества съобщават шведски медии
8 апр 2017 11:24, Елка Василева
16
В камиона на атентатора в Стокхолм имало експлозиви?
Снимка: Reuters

Експлозиви са били открити в камиона, с който вчера беше извършено нападение в центъра на Стокхолм, съобщиха Ройтерс и ТАСС, позовавайки се на шведската телевизия СВТ. Тя пък се позовава на полицейски източници.

Началникът на Шведската полиция по сигурността обаче каза пред телевизия ТВ4, че не може да потвърди информацията за открит експлозив в камиона, предаде Ройтерс. Говорителят на полицията Ларс Бистром пък каза, че няма практика полицията да коментира какво е конфискувала.

Още по темата

Така той нито потвърди, нито отрече медийните твърдения за експлозиви в камиона, отбелязва Асошиейтед прес.

По-рано днес полицията каза, че задържаният във връзка с атентата вчера вечерта мъж най-вероятно е шофьорът на камиона, прегазил минувачи и врязал се в търговски център в Стокхолм.

В нападението загинаха 4 души, а 15 бяха ранени.

Шведският прокурор Ханс Ирман каза, че задържаният е бил официално идентифициран като заподозрян за извършване на убийство от терористични подбуди, насочвайки откраднат камион към множество пешеходци, убивайки 4 души и ранявайки 15 души, предаде Асошиейтед прес.

Прокурорът каза, че арестуваният ще се яви в съда най-късно до вторник на обед, за да бъде постановено дали ще бъде продължена мярката му за задържане под стража или ще бъде освободен.

Според шведски медии задържаният е узбекистанец на 39 години, за когото се твърди, че симпатизирал на "Ислямска държава".

Засега никой не е поел отговорност за нападението.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Стокхолматентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ми е интересно на колко ще го осъдят тоя шведите. Навярно ще го пратят на някой неограден остров с луксозни апартаменти с фитнес зала, сауна, климатик и високоскоростен интернет, за да го превъзпитават за около 10-15 г, а после ще го пуснат и ще гледат дали ще сгази още някого.Норвежците осигуриха на Брайвик такава луксозна квартира с морски изглед.Най-добре е да ги съберат заедно да обсъдят противоречията си ;-)
9
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
и как пък все на ислямисти им се случва да ги обсебе зъл дух ,ми чи те нали са вярващи ,вярата не ги ли пази от зли сили
8
0
 
4
 
! Отговори
: преди 7 години
Интересно колко трябва да умрат за да се вземат истински мерки за ограничаването на ислямизацията в страните им, аз съчувствам на хората, но не се чувствам част от Европа и няма да си слагам шведски флагчета, точно както те не слагат руски, иракски, сирийски и т.н. за хилядите хора, които умират там.
7
1
 
1
 
! Отговори
иво преди 7 години
Истинските атентатори са се покрили , а тия са хванали един от улицата и хайде "колко бързо свършихме работа" , да няма оставки !
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
NISHO NE RAZBIRAM KAKVO STAVA GOVORI SE CHE ATENTATA STANAL V SHWEZIA A NA SNIMKATA POKAZVAT PAKISTANSKI ILI BANGLADESHKI POLIZAI DA NIAMATE GRESHKA MNOGO MI PRILICHA ATENTATA DA E STANAL V PAKISTAN
5
0
 
6
 
! Отговори
и преди 7 години
Не са експлозиви ,а фоеверки !! Така поздравяват Европа диваците !
4
1
 
14
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Как така полицията нямала практика да обявява какво е конфискувала, смешно е освен ако не е трагично и камиона е бил пълен с експлозив!Иначе не разбрах и как след като казват че това е шофьора на камиона, щяло да стане ясно във вторник дали да го оставят в ареста? Ами не, по добре го пуснете
3
0
 
8
 
! Отговори
До Хълк преди 7 години
Шерлок събота и неделя е, почивни си малко. От много работа гърбав се става
2
22
 
2
 
! Отговори
хълк преди 7 години
Узбекистанец-тоест от Евразийския съюз на Путин.Тоест Русия стои зад този терористичен акт,както и зад другите из Европа,както и зад атаката с химическо оръжие в Сирия.Русия това е терор и ислям.
1
2
 
24
 
! Отговори
Щ преди 7 години
ШвеДЦите, швабите, ингилизите, франсетата трябва да разберат, не забранят ли тази религия, не затворят ли всички джамии и не изгонят ли "преподавателите по ислям", ще събират трупове периодично. Всичко радикални ВЪН. Които остават, от Реза, ните, под пълен контрол или приемане на Християнството. Не искат, на кораби и по ловните полета на Афганистан и Пакистан. Няма друг начин! Колко още трябва да бъдат смачкани като мравки в една столица като Стокхолм? Да ги пращат в Русия, там ги трепат веднага