Бомба избухна в църква в Египет, 15 души загинаха

Атентатът става три седмици преди визитата на папата
9 апр 2017 12:58,
46
Бомба избухна в църква в Египет, 15 души загинаха
Снимка: Reuters

Бомбен атентат бе извършен днес в църква в египетския град Танта. При атаката са загинали най-малко 15 души.
Атентатът става три седмици преди визитата на папа Франциск в Египет, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Експлозията в църквата "Мар Гиргис", при която са ранени над 40 души според египетските медии, е станала в момент, когато християните празнували Палмовата неделя (Цветница).

По данни на медиите взривът е бил дело на атентатор самоубиец.

Атентатът се случва след призив, отправен от местния клон на групировката "Ислямска държава" за нападения срещу християните в Египет.

Християните са около 10 процента от населението на Египет, наброяващо 92 милиона. Те подкрепиха свалянето на ислямисткия президент Мохамад Морси през 2013 г. от тогавашния командващ на армията и настоящ президент Абдел Фатах ас Сиси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
0
 
! Отговори
1 преди 7 години
Християните в Египед са повече, просто не смеят да си признаят. За справки вижте отец Захария Ботрос.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ISIS claimed responsibility for bombings that killed 36 at two Coptic ***********************************************************Ami don4o i toj podkrepi glavorezite....
28
1
 
18
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 7 години
Така излиза, че само живота на изповядващите ислям е ценен.. Като умират християни - е, голяма работа.За псевдобежанците - голяма олелия по медиите, голям рев, че били се издавали прекосявайки морето...Когато християни биват убивани и измъчвани - това все едно е нормално..
27
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Арабска Република Египет не е нито на франзолите нито на американците нито на християните щом може да се взривят джамии молещи се невинни хорица така и може в църквите трайте си.Нито пък Либия е тяхна нищо не знаете.
26
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тези избити десетки християни ООН няма ли да излезе с декларация и да заклейми ислямистите . Или живота на тези християни няма цена, а се изписа тонове за убитите в Сирия . Погнусена съм. Отвратена съм
25
5
 
32
 
! Отговори
Идеалист преди 7 години
По времето на Кадафи в Либия вТриполи имаше няколко копски църкви, голяма католическа катедрала с центъра на града и гръцка църква. На Велик ден мюсюлманите ни даваха 2 дни отпуск, нощта се прибирахме със свещи в ръце през целия град. След установената сега там демокрация от САЩ И Франция не зная каква е поносимостта към християните. Америка с нейната човеконенавистна политика е виновна за войните в по света. Проклети да са
24
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ислямистите избиха християните в Сирия,които бяха 20% от населението. Странното е , че ИД досега не е изпратила и един куршум срещу евреите. Защо ли?
23
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мюсулманите и християните преди не са имали проблеми помежду си в Египет.А сега?
22
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до:ислямофоб Мия си краката най- малко по пет пъти на ден и моите крака са за целуване в сравнение с твоето лице.В Исляма има стотици тонове литература,която критикува такова течение като "Анти Ислямска държава" за съжаление никой не чете,а само пише с цел да обиди другия.
21
2
 
20
 
! Отговори
Ислямофоб преди 7 години
Престани да замазваш гнусна Таккия по коментарите, Мустафа! Отивай да си миеш нозете, че бая миришат и тичай на Намаз, че после да си хапнеш от вкусната супичка от овча лой, дето *** е приготвила!
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма работа, не е в Западна Европа. Важното е Асад да се оттегли и да отстъпи място на демокрацията и да се изгонят руснаците. Ето каква хубава демокрация ЕС и САЩ въведоха в Ирак, Либия, Афганистан.
19
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕРОРИСТИТЕ НЯМАТ ЕТНОС И РЕЛИГИЯ,ТЕ СА ЗЛО С КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ БОРИМ ВСИЧКИ!
18
1
 
13
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 7 години
Не бе... няма доказателства че това е теpоризъм, а още по-малко мирнорелигиозен. Това е бил газ гризу натрупан във криптата под църквата и избухнал от пожароопасните свещи които християните разнасят.
17
2
 
19
 
! Отговори
Кико преди 7 години
Бомбата не е просто "избухнала", с е най-целенасочено взривена, като елемент на акта на Ислямски Джихад, извършен от мюсюлмани над "неверници", като част от предписанията и изискванията към тях, формулирани от Корана.
16
2
 
22
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Ислямиските отрочета на атлантиците получиха крила след атаката срещу сирийската база! Вече няма човек на планетата, който да не знае кой стои и подкрепя *** от ИДИЛ!
15
4
 
14
 
! Отговори
за всеки християнин преди 7 години
загинал в църквите-15 мюмюна в джамиитедокато се гъзят.По рамазана най-добре.
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой от вас ръсят глупости,къде прочетохте,че може да се лъже или да се убива?Всички Аяти се извличат извън контекста и се нагаждат,кой,как му е удобно.
13
1
 
24
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Важното е папата да им мие крачката, а Меркел да ги гушка.
12
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези се крият зад Исляма,защото сега е много угодно да се каже Ислямски Терористи.Ние като мусюлмани не признаваме тези"джихадисти"за мусюлмани,защото те нарушават най-важното нещо:Правото на избор.
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемите както винаги идват от страните които още взимат религията на сериозно... колко наивен и глупав трябва да си да се молиш на литературни герои от стари книги.