Хиляди участваха в "демонстрация на любовта" в Стокхолм

Присъстващите почетоха паметта на жертвите от атентата
9 апр 2017 19:35, Анисия Иванова
90
Хиляди участваха в "демонстрация на любовта" в Стокхолм
Снимка: БТА

Десетки хиляди се стекоха днес на площад "Сергелсторг" в центъра на Стокхолм, близо до мястото на терористичния атентат, извършен в петък, за да участват в "демонстрация на любовта" в памет на жертвите, предаде ТАСС.
Огромно море от хора изпълни целия площад и съседните улици.

Полицаите старателно пренесоха всички цветя, положени по-рано пред огражденията около мястото на трагедията и ги подредиха на стълбите от едната страна на площада, оформяйки три огромни квадратни цветни лехи. Сред букетите имаше листове с послания от скърбящите хора и шведски знамена.

Още по темата

Присъстващите почетоха с минута мълчание паметта на жертвите от терористичния акт точно в 14.53 ч. местно време - когато беше извършено нападението на пешеходната улица "Дротнинггатан" в петък. Хората стояха прегърнати, а много от изказващите се изразиха през сълзи скръбта и единението си в тези мигове на изпитания, заявявайки, че "днес всички ние сме жители на Стокхолм".

"Терорът никога няма да победи. Вместо това ще си спомним за откритостта, присъща на нашия град", отбеляза кметицата на шведската столица Карин Вангард.

Откраднат камион на компанията "Спендрупс" в петък се вряза в минувачите на улица "Дротнинггатан" в центъра на Стокхолм, изминавайки 550 метра из пешеходната зона. По данни на полицията четирима са загинали, а 15 са ранени.

Двама души са задържани във връзка с терористичния акт, единият от които е предполагаемият извършител, 39-годишен гражданин на Узбекистан. Полицията разпитва още трима души. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Vun ot BG
69
0
 
10
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
жалки овце !
68
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Раздаваха ли плюшени меченца и сърчица на ислямските главорези? Имаше ли рахат локум и вилкомен либе терористен?
67
2
 
12
 
! Отговори
бх преди 7 години
Любов към смъртта и страха сигурно.
66
4
 
24
 
! Отговори
Порят преди 7 години
Ето за това ви порят, те бомбат а вие танцувате и говорите за любов. OMG!Абсолютна комедийна пиеска.
65
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Терорът никога няма да победи. Вместо това ще си спомним за откритостта, присъща на нашия град"---Ще си останете със спомените.
64
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте сега, днес бях на едно състезание, имаше българи, турци и "роми". Състезание за деца. Проблеми - нулеви. Отборите - смесени, всички са си приятели.Турците и ромите тук в България трябва да ви е ясно, че сме ви по-големи приятели от който и да е, където и да е. Но, мислете му много добре, и не дърпайте тигъра за опашката. Ако тръгне проблем, няма да е от нас, българите, а от вашите чугунени религиозни глави. Вярно, че не са много, но една клечка се иска, за да пламне копата сено.
63
0
 
15
 
! Отговори
Машшала Мустафа преди 7 години
До "Мустафа"........................Бурката не ме интересува,..............................Браво, това да се чува! Ако всички мюзлемани мислеха като теб, света щеше да е по-хубаво място, както и със сигурност по-красиво!
62
12
 
2
 
! Отговори
"Мустафа" преди 7 години
Аз говоря за забрадка,Бурката не ме интересува,тя е за тези които искат и няма задължителен характер.Кал приемате монахините за"набожни"същото е и с мусюлманите ;)
61
1
 
21
 
! Отговори
Роза преди 7 години
До "Мустафа""След като всеки има право да изглежда както иска,нали това е демокрацията,какво тогава Ви пречи жена със кърпа и дреха закриваща тялото?"--------------------------------------------------------------------------------------------------------Проблема ефенди е, че ако Западния свят не беше поставен на колене от управляващите с помощта на джихадистите от Залива неолиберални атеисти-анархисти (Меркел, Юнкер, Олан, Малмьо и т.н.) нужда от забрана на бурката изобщо нямаше да има....
60
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заподозреният за атентата а руски гражданин.
59
18
 
4
 
! Отговори
"Мустафа" преди 7 години
до:67 Бас държа,че днес не си ходил на Църква и Не знаеш ,какъв празник имате и с какво се свързва,обаче си много ерудиран за Ислямската религия да се смея ли,да плача ли;)
58
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, този Мухамед бил голем ръгач-педофил. И кво му е чисто тогава, 9 годишни дете за жена? Те всичките му последователи много сексуални, по 4 жени могат да имат?? Чудим се защо са мързеливи. Всяка вечер с друга жена, кога да му остане сила за да работи. И друго, уж учат исляма, по-точно зубраят бръщолевенията на един психопат които не разбират. А с това дупене направо избиват рибата. Подават на аллаха им задните си части, ужас!!! И това било религия.Трябва да си без мозък да я приемеш, наистина
57
30
 
6
 
! Отговори
"Мустафа" преди 7 години
Лъжата не е присъща за мусюлманите!
56
19
 
7
 
! Отговори
"Мустафа" преди 7 години
Смешно е знаеш ли,защото говорите за човек,който Майкъл Харт го поставя на първо място в своята книга.Вашите "разсъждения"не могат да наранят обичта ни към Пратеника Мухаммед(с.а.в)Аз до сега не съм обидил никой относно веруюто,което имате и не че няма с какво,а защото това си е ваша религия и на мен не ми пречите:)
55
4
 
32
 
! Отговори
до 53 Мустафа преди 7 години
Не лъжи. Мохамед се жени за нея, когато тя е на 6 години. Консумира брака си с нея, когато тя е на 9 години. Не изкривявай фактите по стар мюсюлмански обичай.
54
20
 
5
 
! Отговори
"Мустафа" преди 7 години
Винаги се намират индивиди,които сеят развала и които не зачитат суверена на дадена страна.Във всяка страна е имало Мусюлмани и проблеми не е имало,но от както "СЪТВОРИХА"идил нещата се промениха,защото идил не е Ислямска,аАнти Ислямско творение.
53
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във всички атентати умират и мноого Мусюлмани,кажете ми ,как да гледам на такива"вярващи"от идил,с тези убииства те показват,че НЕ СА Мусюлмани.
52
1
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Плюшени мечета имаше ли ?
51
17
 
3
 
! Отговори
"Мустафа" преди 7 години
След като всеки има право да изглежда както иска,нали това е демокрацията,какво тогава Ви пречи жена със кърпа и дреха закриваща тялото?Аз незнам някой да е дошъл и със сила да каже:искам и вие да сте като мен или нещо такова.Всички Мусюлмани са против това нещо "ислямска държава"!