Жена роди бебето си на 14 000 метра над земята

Раждането е започнало в самолет, а турски стюардеси го изродили
9 апр 2017 15:13,
58
Жена роди бебето си на 14 000 метра над земята
Снимка: Turkish Airlines

Кабинният екипаж на самолет на Turkish Airlines трябваше да се преквалифицира в екип на родилно отделение на 14 000 метра над земята, съобщи Скай нюз. 

По времена полета между столицата на Гвинея Конакри и главния град на Буркина Фасо Уагадугу бременната в 28-а седмица Нафи Диаби получила предродилни болки и усетила, че й изтичат водите. 

Тя веднага се обърнала към стюярдесите, които, с помощта на пътници, оборудвали нещо като операционна и изродили бебето. 

Така на бял свят, но във въздуха, се появява малко момиченце, което веднага било кръстено Кадиджу и дори било вписано в списъка с пътници, предаде "24 часа". 

За нейното раждане светът получил съобщение от туитъра на авиокомпанията, в който пишело: "Добре дошла на борда. Поздравленията са за нашия кабинен екипаж!".

Веднага след кацането в Уагадугу майката Нафи и малката Кадиджу били откарани в местна болница, където по-късно съобщили, че и двете са добре. 

Скай нюз уточнява, че някои авиокомпании имат условия, за да качат на борда бременни жени след 28-та седмица. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Ноа преди 7 години
Тва си е баш реклама на Turkish Airlines !
37
0
 
0
 
! Отговори
РВ преди 7 години
Сега...че не е летял на 14 км алтитюд...не е. По-скоро на 9до 11км. До колкото се отнася за кабин-крюто,блестящо са се справили в ситуацията,да не говорим че стюардесата която е в близък план е доста симпатично момиче.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А в Булгарайрленс кога?То самолет нямало бе.
35
0
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
Прощавайте за незнанието ми, но защо Turkish Airlines обслужват полета между столицата на Гвинея Конакри и главния град на Буркина Фасо Уагадугу? А за извънредната ситуация, браво на стюардесите, трябва да получат двойни надници. А на бебчето, решило да дойде на бял свят на хиляди километри над земята, му желая здраве, щастие и късмет.
34
0
 
1
 
! Отговори
Астрофизик преди 7 години
Това ще да е първото раждане в стратостферата ..... пътнически самолети там не лятят. Някой по-долу е посочил тавана от 12500 метра плюс минус - 39900 фута .... ама кой не е учил в школото отива в Днеса
33
0
 
7
 
! Отговори
Защо се заяждате бе? преди 7 години
Двете стюардески отляво на снимката изглеждат много добре.Другите две може да са просто уморени, но изглеждат добродушни.Като започнете да се заяждате, та нямате спирачка!Бг
32
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грозни грозни ама най малко двете са с български происход.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
sega novinata e za rajdeneto na edno nevinno angelce bebentse ( nyama znacenie tsvyat religiya etnos to si e angelce ) ot tova kak mojahte da izkarate tolkova zloba jalko za bg a edno vreme ne bese v tova polojenie kak uspyahte za tolkova kratko vreme da dostignete v tova polojenie ne e za vyarvane pozdravi ot turkiye
30
2
 
17
 
! Отговори
vanka преди 7 години
До Курти Браво на туркините,ако бяха нашите кифли щяха само селфи да си правят на фона на пищяша жена.Жалък е Бая Ганьвския наследник.
29
26
 
10
 
! Отговори
Курти преди 7 години
Само като им гледам гнусните мутри на тези, бях сигурен че са туркини.
28
0
 
27
 
! Отговори
Никой преди 7 години
И между другото: реактивните самолети летят най-често на височини между 9 и 12 километра по простата причина, че двигателите са най-икономични в тази част на атмосферата. Дали смолетът е бил на 9 или 12, какво значение има? А и стюардесите били граозни :) Има хора за които света е голяма черна дупка. Няма грозни жени, особено млади момичета като тези на снимките, има мъже без въображение :) Наздраве!
27
0
 
29
 
! Отговори
браво! преди 7 години
Браво на момичетата! Да са живи и здрави!
26
1
 
14
 
! Отговори
Никой преди 7 години
Здравейте всички. Надявам се да имате добър ден. Много експерти тук. Бебето получава турско гражданство автоматично, самолета се счита за турска територия, когато е в полет, според международните закони. Командирът е и държавен глава и съдия и палач. Браво на стюардесите и късмет на малката, не са много хората родени във въздуха. А колкото до некомпетентните журналисти, мързи ги да отворят дори Wikipedia. Ако ги болеше толкова, досега да са се споминали :)
25
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много разбирачи от авиация. Само ми обяснете как това е 28 седмично бебе и как е оцеляло без раждането да става във добре оборудвана болница?
24
0
 
16
 
! Отговори
точен преди 7 години
Turkish Airlines cabin crew deliver premature baby mid-flight at 42,000ft - това е заглавието в Sky News. Полетът е бил на височина 12 801,6 метра. Няма никъде писано, че е бил на 14 000 м. В Sky News има и още снимки, който иска да ги види!
23
32
 
10
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Нито една от тия туркини не е истински весела- всичките са насила усмихнати и изглеждат по-скоро тъжни заради страната,в която са имали нещастието да се родят. Горките!...
22
26
 
3
 
! Отговори
Младеж преди 7 години
Братче туй да испращиш туркиня тря си на 4, 5 водки, че тогава.....
21
20
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
Това малкото след 12,15 години ще е нахлузило експлозивите.....
20
13
 
6
 
! Отговори
ОМГ преди 7 години
Ще повърна....
19
9
 
19
 
! Отговори
neo5 преди 7 години
14 000 метра - самолет?! Проверете отново, може да се окаже, че са били в совалка, и жената да е бил мъж, и израждането да не е отпред било а отзад.... явно турските опити са се увенчали със успех вече. Всичко е възможно!!!