Лондон: Русия е отговорна за жертвите от химическия ад

Москва трябва да разбере посланието от въздушните удари
Обновена: 10 апр 2017 07:02 | 9 апр 2017 22:50, Анисия Иванова
167
Лондон: Русия е отговорна за жертвите от химическия ад
Снимка: БТА

Русия е косвено отговорна за всяка една от 87-те жертви от нападението с химическо оръжие в северозападния сирийски град Хан Шейхун, заявява в статия във в. "Сънди таймс" британският министър на отбраната Майкъл Фалън, цитиран от Франс прес.

В публикацията Фалън разобличава отговорността на Русия като основен поддръжник на режима на Башар Асад.

"Ако Русия иска да бъде освободена от всякаква отговорност при бъдещите нападения, Владимир Путин трябва направи така, че да бъдат действително изпълнени ангажиментите за унищожаване на химическия арсенал на Асад. Путин трябва да се ангажира изцяло и с усилията на ООН за постигане на мир", пише британският министър.

"Можем да сложим край на страданията на сирийците, но само ако Москва също разбере посланието от въздушните удари в четвъртък вечер", допълва Фалън, имайки предвид 59-те крилати ракети, изстреляни по сирийската военна база Шайрат от два американски кораба в Средиземно море.

Намесата на САЩ последва предполагаемо нападение с химическо оръжие, приписвано на сирийския режим, при което загинаха 87 души в бунтовническия град Хан Шейхун.

"Днес призоваваме всички страни да се върнат на масата на преговорите и да постигнат споразумение", посочва британският министър на отбраната, отбелязвайки отново, че "президентът Тръмп е взел правилно решение".

В статията си Фалън подчертава, че такова споразумение трябва да постави началото на представително управление, в което Асад да няма никаква роля. Той признава, че "това не е лесно, но не е невъзможно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
4
 
! Отговори
Кирил преди 7 години
хахахахахаха
89
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе аз друго си мисля. Като стана войната в Ирак, голямата и страшна Иракска армия беше пометена за 2 седмици. Вярно не е имало партизанска война в градски условия, за което не знам дали да се благодари на Иракската армия или да се проклина. А тук вече 5-6 години някакви бандити си правят каквото си искат и големите армии не могат да им направят нищо кой знае какво. Че даже и сами влизат в капаните им. Много изводи могат да се направят от това. За сплотеността, нацията, желания, тревоги и т.н.
88
4
 
20
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 7 години
UK c US съвсем косвено и беобидно основаха джихат опозицията на Бараш която яде сърцата на христяните в региона.
87
5
 
34
 
! Отговори
Христо преди 7 години
Ами, какво да кажат англичаните,... каквото им кажат американците.
86
5
 
17
 
! Отговори
чичо Томахавчо преди 7 години
Казвам ти Асаде сещай се Владимире.
85
6
 
34
 
! Отговори
dido преди 7 години
Добре де в Мосул пак ли Асад атакува с химически оръжия??
84
8
 
51
 
! Отговори
трибунала в Хага преди 7 години
Милошевич беше оправдан от трибунала в Хага по всички точки. За военните си престъпления в Ирак, Буш и Блеър трябва да лежат по 25 години в килията в Хага, в която лежа и Милошевич.
83
8
 
22
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До славянинАтлантиците и техните дебилни фенове само трябва да се радват, че Путин е минал през школата на КГБ и има желязна психика, ако някой друг беше на негово място, щяха да му избият отдавна балансите--------Що бе, кво толкова е станало, че да му избиват балансите? Нали такова... само една столова ?
82
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факт е, че Асад не ходи до тоалетната без да пита Путин! А за бомбите....
81
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаха доказателства и за химическото оръжие на Садам Хюсеин в Ирак.Разрушиха една държава,родиха от руините и ИДИЛ,не намериха и грам химикали,отнесоха милиарди долари и..... признаха като грешка нападението в Ирак.Този филм сме го гледали вече.Ипоследствията са ужасяващи-терористични атентати по целия свят.При всяко криминално деяние следователите търсят мотива(причината) за извършването му.А в случая със Сирия намерихме повода...
80
8
 
39
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
Лондон: Имаме доказателства, че Русия е отговорна за жертвите от химическия ад. Ще извадим епруветката с прах за пране от времето на Буш е ще я пробутаме като сирийско химическо оръжия.
79
24
 
6
 
! Отговори
Съвет преди 7 години
До ОНЗИ 84 На гол *** шега не се прави.Путин трябва да разбере кой е Властелина и да слуша началника си Тръм.
78
2
 
11
 
! Отговори
О Боже преди 7 години
"Куче, ти ще отговаряш за жертвите на американските терористи, ако не проговориш и не седнеш на чина и напишеш едно стихотворение......ТАКА значи не искаш, ясно....правиш се, ще ти наложа санкции....."Каза 4 годишната Жаклин и се начумери на кучето си .
77
3
 
23
 
! Отговори
шовинист до 89 преди 7 години
Момче, гръцките полковници след преврата в Атина искаха да присъединят Кипър към Гърция и тогава турците предприеха операция Атила. Колкото до кралството на сатана, наречено Великобритания - тези из. роди са отговорни за цялостното унищожение на бялата раса. Излишно е да споменавам, че самият главен емисар на луцифер на земята - ротшайлд, не живее в сащ, а в лондон. малките букви са нарочно :)
76
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да спрат протестите в русия почнаха пак да избиват хора.скачени съдове
75
33
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИВОДокато има пияни и агресивни руски ***, ще има и кравари.
74
17
 
11
 
! Отговори
Руска дезинформация преди 7 години
До ДО ОНЗИВ Кипър гърците направиха преврат и искаха да се присъединят към Гърция. Това са фактите, останалото са русофилски лъжи.
73
5
 
21
 
! Отговори
Georgi преди 7 години
Vie Anglosaksonski goveda mnogo skoro shte razberete poslanieto na Putin... S Irak vi se poluchi s Afganistsn sushto s Libia sushto no v Siria produljavaite i shte chuete voq na mechkata...
72
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Загиваща Англия ми прилича на някогашна социалистическа България. Когато в Москва кихнат, в Бългврия се разболяваха. Помните ли когато Буш каза, че в Ирак има химически оръжие и трябва да се напада. Тогавашният *** - премиер на Англия, Тони Блеър щеше да се разплаче от умиление и не престана да подскача, че това е истина. Оказа се, че няма такова нещо, Блеър се подлагал на Буш по инерция. И това грозно женище и то по същия начин. Съвсем изчезна достойнството в политиката.
71
9
 
45
 
! Отговори
ИВО преди 7 години
КРАВАРИТЕ ОТ САЩ НАПАДНАХА -ИРАК,ЛИБИЯ,СЪРБИЯ -СЪЗДАДОХА ИДИЛ И АКО ИМА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОИНА ТЕ ЩЕ Я ПРЕДИЗВИКАТ И ТОГАВА НЕ СЕ ЗНАЕ КАКВО ЩЕ ОСТАНЕ ОТ ТАЗИ ЦИВИЛИЗАЦИЯ.САЩ СА АГРЕСОР В СВЕТОВЕН МАЩАБ..КРАИНО ВРЕМЕ Е ДА ГО РАЗБЕРАТ ВСИЧКИ