Лондон: Русия е отговорна за жертвите от химическия ад

Москва трябва да разбере посланието от въздушните удари
Обновена: 10 апр 2017 07:02 | 9 апр 2017 22:50, Анисия Иванова
167
Лондон: Русия е отговорна за жертвите от химическия ад
Снимка: БТА

Русия е косвено отговорна за всяка една от 87-те жертви от нападението с химическо оръжие в северозападния сирийски град Хан Шейхун, заявява в статия във в. "Сънди таймс" британският министър на отбраната Майкъл Фалън, цитиран от Франс прес.

В публикацията Фалън разобличава отговорността на Русия като основен поддръжник на режима на Башар Асад.

"Ако Русия иска да бъде освободена от всякаква отговорност при бъдещите нападения, Владимир Путин трябва направи така, че да бъдат действително изпълнени ангажиментите за унищожаване на химическия арсенал на Асад. Путин трябва да се ангажира изцяло и с усилията на ООН за постигане на мир", пише британският министър.

"Можем да сложим край на страданията на сирийците, но само ако Москва също разбере посланието от въздушните удари в четвъртък вечер", допълва Фалън, имайки предвид 59-те крилати ракети, изстреляни по сирийската военна база Шайрат от два американски кораба в Средиземно море.

Намесата на САЩ последва предполагаемо нападение с химическо оръжие, приписвано на сирийския режим, при което загинаха 87 души в бунтовническия град Хан Шейхун.

"Днес призоваваме всички страни да се върнат на масата на преговорите и да постигнат споразумение", посочва британският министър на отбраната, отбелязвайки отново, че "президентът Тръмп е взел правилно решение".

В статията си Фалън подчертава, че такова споразумение трябва да постави началото на представително управление, в което Асад да няма никаква роля. Той признава, че "това не е лесно, но не е невъзможно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
48
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е нужно да си Шерлок Холмс за да разбереш че Русия е в дъното на химическата атака, а Асад е само простия изпълнител, момчето за черната работа. На всичкото отгоре руснаците се издадоха сами като показаха химическите контейнери с надписи на кирилица на летището в Хомс след рапертушинващата Русия и Путин атака на САЩ по руската държавна телевизия.
9
51
 
13
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 7 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
8
6
 
53
 
! Отговори
Вова преди 7 години
Добрата стара Англия. Тоз *** и той имал мнение. Подкрепял ударите.Те америка и на вас ще го ***, като видят зор.Британски ***.
7
6
 
60
 
! Отговори
Минаващ преди 7 години
Този английски министър обвинява руския президент, позволява си да казва на Путин какво да прави и какво да не прави. Британски министър е ***, кой го бръсне за слива. Със сигурност е някакъв инфантил.
6
7
 
53
 
! Отговори
Тони Блеър преди 7 години
Вече 15 години светът чака "неоспоримите" доказателства за химическото оръжие на Саддам. Вече 3 години светът чака "неоспоримите" доказателства за това че малайзийският самолет е бил свален от руски БУК, а не от украински такъв.Чакаме, чакаме, чакаме ...а американците си правят каквото си искат. Но това няма да е вечно. От вчера започна НАЧАЛОТО НА КРАЯ.The Final Countdown ... тик-так, тик-так, на *** Трумпф времето му изтича ... тик-так, тик-так ...
5
9
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия па, мърльовци, и те се обадиха! Я да си гледат там острова и да не дават акъл!
4
8
 
63
 
! Отговори
Хетеро преди 7 години
английски гейове
3
8
 
69
 
! Отговори
:) :) преди 7 години
по бих се учудил ако не бяха го казали.Те и за заводите на Садам така бяха сигурни пък после се оправдаваше бившият им премиер как бил подведен и били сгрешили....папагали, как пък нищо от британското достойнство не им остана.
2
10
 
77
 
! Отговори
x преди 7 години
А имало ли е въобще химическа атака?
1
13
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
слуги хамерикански..горете в ада