Реджеп Ердоган с призив към Путин: Да се отървем от злото Асад !

Турция призова Русия да подкрепи САЩ срещу режима в Сирия
9 апр 2017 12:30,
308
Реджеп Ердоган с призив към Путин: Да се отървем от злото Асад !
Снимка: архив Reuters

Президентът на Турция Реджеп Ердоган отправи призив към Русия да подкрепи усилията на САЩ срещу режима на Башар Асад или поне да се откаже от подкрепата за нето.

Ердоган поиска Русия да преразгледа подкрепата си към сирийския режим след предполагаемото химическо нападение в провинцията Идлиб и ответните военни действия на САЩ.

"Надяваме се, че това няма да се ограничи само с действие на САЩ. Надяваме се, че и Русия ще се намеси или поне ще спре да защитава президента на Сирия Башар Асад", заяви Ердоган, цитиран от Anadolu Agency и "Фокус".

Турският президент приветства скорошното изказване на Москва, че "безусловната подкрепа към сирийския режим не е възможна".

Още по темата
"Но нека ускорим нещата и да се отървем от това зло", призова президентът.

Ердоган поиска да се ускори и търсенето на политическо решение за сирийската криза.

Както Dnes.bg писа по-рано според вестник "Дейли мейл" Русия е предупредила САЩ, че са на една крачка от война заради Сирия.

Администрацията на президента Доналд Тръмп пък обяви, че е готова отново да извърши въздушни удари.

Руският премиер Дмитрий Медведев разкритикува САЩ, че са атакували законното правителство на Сирия и са нарушили международното право без одобрението на ООН.

Междувременно Доналд Тръмп изпрати писмо до двете камари на Конгреса, в което обясни мотивите си за удара срещу Сирия.

В него американският президент казва, че е действал в името на жизненоважните интереси на националната сигурност и външната политика на САЩ, в съответствие с конституционните си правомощия да отговаря за външните отношения и като върховен главнокомандващ и глава на изпълнителната власт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НормаленКато не разбираш си мълчи. В държавата на на Асад си беше съвсем мирно, беше една от най-мирните и цивилизовани мюсюлмански държави. Причината днес там да умират толкова хора не е в Асад, а в тези, които са недоволния от неговия начин на управление и искат поредния фанатичен исямистки режим наместо светския и културен режим на Асад.3/4 от опозицията му са чужденци наемници, на които им плащат да рушат и убиват.
204
3
 
7
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
ердоган не стопля май че ако оставят запада да смъкне асад, утре ще смъкнат и него самия. той още си вярва че не е като асад.
203
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименА колко безнаказани убийства и корупция има у нас, откакто сме в НАТО и ЕС? Какво получихме и какво дадохме на тези чиновническо-терористични организации?
202
3
 
14
 
! Отговори
като се ритат атове преди 7 години
страдат малките държави,независимо дали са прави или не.Сирия беше цветуща държава с равенство между всички религии,а днес е разрушена държава и война,на която не се вижда края й.
201
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз пък искам Ердо да го няма, че ми се струва не по малко зло от Асад, даже Асад по светски настроен, пък Ердо живее в 17 век
200
19
 
6
 
! Отговори
Нормален преди 7 години
От политика и войни не разбирам...обаче моята проста логика ми казва ,че тоя Асад е наистина зло...Да умират всеки ден хора в собствената ти държава от бомби,ти да не можеш да спреш това с години,и да си все още на власт .....е това ако не е и..зрод незнам какво е....
199
10
 
32
 
! Отговори
един там преди 7 години
Ашколсун Ердоган ага ефенди, а от тебе кой ще ни отърве?Дори и не доказаха, че Асад е употребил химическо оръжие, ама колко му е на западната преса да лепне на някой някое злодеяние, независимо дали той го е извършил или не!
198
11
 
28
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
До Путин: Да се отървем от злото Ердоган!
197
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 225 ти си жалък.......
196
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Събрали са се трима мракобесни сатрапа : Ердоган, Путин и Асад и си го мерат кой е по-сатрап.
195
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато Военно Промишлените Комплекси се занимават с бизнесите си и зоните си на влияние, ИД продължава съвсем необеспокоявано да бомби където свари - последно два атентата с 70 жертви днес в Египет! А мижитурките продължават да дискутират кой прав, кой крив...!!
194
15
 
16
 
! Отговори
anonymous преди 7 години
Султан Реджеб добре го е казал на цар Путин, но диктаторчето Асад му е по-мило.
193
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз призувавам Путин да ни отърве от всички терористи.Умерени или не умерени
192
44
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Саудитска Арабия под ръководството на САЩ от пустиня стана оазис.Сирия коя беше? Непомня? Само помня,че е под диктовката на Русия.Друго няма какво да кажа. Всеки има глава. Партньорите на САЩ живеят добре , Русия не може да се похвали с нищо: куба, Корея, целия източен блок, Армения, молдова, Украйна....
191
4
 
8
 
! Отговори
Бай Добри преди 7 години
Днес от него, утре от тебе.
190
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До гогоПиян си гого, никоя не е признавал, само призовават да излязат *** за без пари!
189
2
 
14
 
! Отговори
гого преди 7 години
хах 217хареса ми, един протестър да си признае че за без пари не ходи по площадите.
188
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, Русия е съюзник на Асад.Сирия беше светска държава с добро образование.От своя страна, САЩ са съюзник със Саудитска Арабия, Ердоган и с болшинството световни сатрапи.Какво ли не прави,,стара"Европа, за да защити енергийните си доставки от арабите, ,,затваря очи", кланя се на неуки ка милари и гледа в очите USA...За добро или лошо, нашите енергийни доставки са от Русия...
187
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ивчоЗащо не изкараш русофилите, те протестират за без пари, щом трябва российски интереси да защитават и по ЕС да плюват!
186
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До дядо ЙоцоАми оплачи се на дядо Вован, дядо Йоцо да ти спре геноцида дето вече над 10 години го правят с Лукойл-Нефтохим