Реджеп Ердоган с призив към Путин: Да се отървем от злото Асад !

Турция призова Русия да подкрепи САЩ срещу режима в Сирия
9 апр 2017 12:30,
308
Реджеп Ердоган с призив към Путин: Да се отървем от злото Асад !
Снимка: архив Reuters

Президентът на Турция Реджеп Ердоган отправи призив към Русия да подкрепи усилията на САЩ срещу режима на Башар Асад или поне да се откаже от подкрепата за нето.

Ердоган поиска Русия да преразгледа подкрепата си към сирийския режим след предполагаемото химическо нападение в провинцията Идлиб и ответните военни действия на САЩ.

"Надяваме се, че това няма да се ограничи само с действие на САЩ. Надяваме се, че и Русия ще се намеси или поне ще спре да защитава президента на Сирия Башар Асад", заяви Ердоган, цитиран от Anadolu Agency и "Фокус".

Турският президент приветства скорошното изказване на Москва, че "безусловната подкрепа към сирийския режим не е възможна".

Още по темата
"Но нека ускорим нещата и да се отървем от това зло", призова президентът.

Ердоган поиска да се ускори и търсенето на политическо решение за сирийската криза.

Както Dnes.bg писа по-рано според вестник "Дейли мейл" Русия е предупредила САЩ, че са на една крачка от война заради Сирия.

Администрацията на президента Доналд Тръмп пък обяви, че е готова отново да извърши въздушни удари.

Руският премиер Дмитрий Медведев разкритикува САЩ, че са атакували законното правителство на Сирия и са нарушили международното право без одобрението на ООН.

Междувременно Доналд Тръмп изпрати писмо до двете камари на Конгреса, в което обясни мотивите си за удара срещу Сирия.

В него американският президент казва, че е действал в името на жизненоважните интереси на националната сигурност и външната политика на САЩ, в съответствие с конституционните си правомощия да отговаря за външните отношения и като върховен главнокомандващ и глава на изпълнителната власт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
11
 
6
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Нека всички Българи да кажем НЕ на Арабския петроли газ, който финансира ислямски терористи!! И да кажем ДА на Руския!! И да не протестираме дори да е 10 пъти по-скъп. Все пак ние даваме парите си на православни хрисяни, а не на на фанатици терористи!!
144
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 150Мислете за една просперираща България, моля...
143
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От руските прокремълски сайтове са отстранени предишните хвалебствени публикации как руските "С-300 и С-400 са закрили небето над Сирия". Само задунайските ватенки все още бълнуват за силата на руското оръжие.
142
6
 
10
 
! Отговори
ТРУМП преди 7 години
ЕРДОГАН И ТРУМП, ЩЕ СЕ ВЗЕМАТ,И ДВАМАТА ОБИЧАТ ДА БОМБАРДИРАТ,И ДВАМАТА СА АГРЕСИВНИ,ЕРДОГАН И ТРЪМП , МНОГО СИ ПОДХОЖДАТ :)
141
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е един балон -въздух под налягане!Каквато в същност е и ко.чината Русия, какъвто беше и СССР.А балоните като се надуят много и.....се пукат.Държава без икономика, без умствен потенциал е обречена на гибел.
140
12
 
9
 
! Отговори
Марин преди 7 години
Аз неискам *** арабска газ и нефт в Христянска европа!!! По добре да плащам тройна цена, но това е християнка, православна газ!!
139
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че наз ко на интересува руската газ,Бойко каза намерехме находище в черно море
138
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган пръв преди всички, още когато започна Асад да избива опозицията и преди ИД да се разрастне искаше Асад да се махне от властта. Ако го бяха послушали светът щеше да си спести много неприятности.
137
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай ви Реджеп от умрял писмо чака ли? Асад ще бъде свален само след редовни избори, когато Сирия се нормализира. А до тогава местните така ще са набрали на саудитите заради мръсната им роля във войната, че няма да искат да чуят името им. За тази война в Идил се наливат пари, страшно много пари за наемници и оръжие! И е обществена тайна кои са "спонсорите" им!!!
136
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и Иран иска да изнася газ за Европа, ама Русия неиска конкуренти на Евро пазара. Затова и обещава на Ердо "Турски поток" и кво ли не само и само бариерата Сирия да остане и Арабската газ да не потече към европа. Че после Лук Оил как ще свалят по 3 кожи?
135
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради една арабска тръба,сума народ го отнесе,а Европа се напълни с бежанци!
134
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вова удари им по една Топола на тия ***.. има 3-4 американски бази в България, моля те не ги пропускай
133
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истински ад е живота на тази планета,престъпление срещу човечеството е да създадеш живот който след това да се мъчи.Аз не бих създал вече дете.
132
9
 
6
 
! Отговори
истината преди 7 години
Саудитска Арабия имат огромни запаси от евтин газ , но за да стигне до Европа трябва да мине през Сирия. Асад обаче не разрешава по искане на Путин защото така ще бъде нарушен руския монопол за газта в Югоизточна Европа и руснаците няма да могат да продават газ на двойни цени /справка -последното увеличение на газ парно ,ток и пр./ Ей за това е паткламата .Руснаците стискат Асад като умрял свещ , но дните са му преброени. Бай Реджеб се опитва да кандърдиса Путин ,но той се дърпа още .
131
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А сега сериозно по темата: Дава ли знаци Ердоган, че е склонен да предаде Русия и да се изметне? Изнудва ли я? Ще му мине ли номерът? Да не забравяме, че на терен имаме и нов играч - Китай.
130
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган направо е изтрещял. Ще го гази скоро мечка, не е задължително да е руска. И той има интерес Сирия да стане просто територия, алчен е за чужда земя като селянин.
129
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Над 150 коментара и нито един не граничи с истината .
128
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След Украйна руските *** нямат право да говорят за международно право. По-добре е да послушат бай Реджеб и да не подкрепят повече касапина Асад. Защото ще ядат хурката.
127
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евроатлантическата общност вече не може да претендира за изключителност.Освен, че доведаха планетата до екологична катастрофа въпросните ари-йци са прекалено малко на брой за да могат да защитат позицията си на богопомазани.ЕС и САЩ лидери включително Тръмп направиха пътека да целуват зад-ника на китаеца Кси, без който ще си ходят голи, боси, гладни и безпарични, а Китай полека завзема бившите колонии на бе-лите.
126
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПо времето на Бай Тошо и СССР нямахме тоалетна хартия и банани а храната се получаваше само с купони.-----------затова сега гоним банановите републики по "благосъстояние" и мизерия.