Реджеп Ердоган с призив към Путин: Да се отървем от злото Асад !

Турция призова Русия да подкрепи САЩ срещу режима в Сирия
9 апр 2017 12:30,
308
Реджеп Ердоган с призив към Путин: Да се отървем от злото Асад !
Снимка: архив Reuters

Президентът на Турция Реджеп Ердоган отправи призив към Русия да подкрепи усилията на САЩ срещу режима на Башар Асад или поне да се откаже от подкрепата за нето.

Ердоган поиска Русия да преразгледа подкрепата си към сирийския режим след предполагаемото химическо нападение в провинцията Идлиб и ответните военни действия на САЩ.

"Надяваме се, че това няма да се ограничи само с действие на САЩ. Надяваме се, че и Русия ще се намеси или поне ще спре да защитава президента на Сирия Башар Асад", заяви Ердоган, цитиран от Anadolu Agency и "Фокус".

Турският президент приветства скорошното изказване на Москва, че "безусловната подкрепа към сирийския режим не е възможна".

Още по темата
"Но нека ускорим нещата и да се отървем от това зло", призова президентът.

Ердоган поиска да се ускори и търсенето на политическо решение за сирийската криза.

Както Dnes.bg писа по-рано според вестник "Дейли мейл" Русия е предупредила САЩ, че са на една крачка от война заради Сирия.

Администрацията на президента Доналд Тръмп пък обяви, че е готова отново да извърши въздушни удари.

Руският премиер Дмитрий Медведев разкритикува САЩ, че са атакували законното правителство на Сирия и са нарушили международното право без одобрението на ООН.

Междувременно Доналд Тръмп изпрати писмо до двете камари на Конгреса, в което обясни мотивите си за удара срещу Сирия.

В него американският президент казва, че е действал в името на жизненоважните интереси на националната сигурност и външната политика на САЩ, в съответствие с конституционните си правомощия да отговаря за външните отношения и като върховен главнокомандващ и глава на изпълнителната власт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прага на бедността в САЩ е 1600 долара. Средната заплата в Русия е 86 евро.
124
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Счита се, че е редно американци и европейци да вземат повече облаги от всички други.Защо?Зад всяки технически напредък стои труда *** хора, които са копали, плевили, ринали "....." на ***.Защо техният 12 часов усилен труд да е по-маловажен?Нима телата и умовете на хората на физическия труд да са иначе синтезирани?
123
2
 
16
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
А кой финансира Ислямска държава и умерените терористи в Сирия?
122
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИзточноевропееца каро отиде на запад съзфава светско семейство докато арабина създава покошение джихадисти.Българите в чужбина почти всички работят чистачи и продавачи в мароканските и турските ресторанти на запад. Българина в очите на западния човек стои много по долу от най-долния арабин и африканец.
121
21
 
6
 
! Отговори
Пейчев преди 7 години
Ердоган пак греши . Главният престъпник и убиец в случая е Путин -терорист номер едно в света .....
120
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да ти се случи нещо до 16 април, ***!!!
119
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По времето на Бай Тошо и СССР нямахме тоалетна хартия и банани а храната се получаваше само с купони.
118
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дойче веле вече каза истината за обгазените сирийци , Германия много бързо се отказа от подкрепата си за саш , а този още плямпа глупости и накрая ще опере пешкира !
117
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Западният чпвек прави лоша съпоставка на източноевропейския мигрант и арабския мигрант. Източноевропееца каро отиде на запад съзфава светско семейство докато арабина създава покошение джихадисти. Дори в комунизма източноевропееца не е агитирал на запад за комунизма докато тия хем бягат хем агитират за техния алах с което пренасят тяхната *** в европа
116
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПравославенСирия е единствената светска държава в Близкия изток. Диктаторите с в Кувейт, ОАЕ и Садитска Арабия.
115
3
 
13
 
! Отговори
Напалм Детов преди 7 години
Ердоган се опитва да спаси кожата с противопоставяне на Русия, но от много хитруване Турция скоро може да се окаже с нови граници, и то такива, каквито ислямистите в съседка ни не си представят.
114
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да наистина не е добре един диктатор да р несменяем, но пробшемът на арабските държави е, че народът там е глуповат и си избир ислямисти които обявяват джихад на целия свят. Решението е да се оставят да си правят халифат но плътно миниране на границите и недопискане на никакви ала.а.бари. Тогава след някоя друга година халифатстване и забулване ще почнат сами да искат държавите им да бъдат светски
113
8
 
22
 
! Отговори
Православен преди 7 години
Който е против Асад е анти-християнин. Асад е единствения ,който пази християните и арменците в Сирия от това да бъдат изклани от "умерената опозиция" Честит празник на всички Цветница! Замислете се над това като ходите да си взимате клонки днес!
112
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DO133 PUTIN VECHE NE RESHAVA. SHTE RESHI NASELENIETO V RUSIA. V RUZETE MU E ORUJIETO I SHTE SMENI PUTIN.
111
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безспорно е, че независимо от правото на Асад, войната взема граждански жертви.Войната трябва да се спре.Остава основната причина за възникване на Сирийската война-желанието на "богопомазаните" ЕС и САЩ да експлоатират труда и ресурсите на целия свят т.е. рано или късно сценарият Ирак-Либия-Сирия-Украйна ще се случи в Индия, Латинска Америка, Африка и навсякъде, където хората се чувстват онеправдани, докато не настанат масови безредици на територията на причинителите на злото.
110
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турчинът как се врътна?! Изостави Жужо да бере негативите от деянията на Дълговратия!Дружбата между Жужо и Ердо много ми напомня за дружбата между Сталин и Хитлер. Дружба от ден до пладне, както казват старите хора!
109
11
 
9
 
! Отговори
Заварчикът преди 7 години
Перфектна ситуация, Турския поток направо пресъхва, сега Боко да търчи в Москва да целува...каквото му подадат, да се извинява и да се възобновява Южен поток, че ни се подиграват всички около нас, как си отрязахме клона на който седим...И, бързо, бързооооо...
108
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът да си диктатор като путин е, че никой не те обича, дори и другите касапи като него, в този случай Ердоганя и оставаш сам като мишок в своята дупка с неговите 120% одобрение от "народа", докато не те обесят на площада.
107
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асад осигури присъствието и доминацията на Русия в Сирийския залив,затова ,Путин няма да го отстрани.
106
17
 
6
 
! Отговори
свободен преди 7 години
послените седмици на сатрапа Асад .. ще последва съдбана на Садам, Кадафи ... така се получава когато си тръгнал срещу собствения си народ и си предал бащиния си завет ... на убийците мястото им е в небитието