Русия предупреди САЩ: На една крачка от войната сме!

Руска въоръжена фрегата се отправи към Средиземно море
Обновена: 9 апр 2017 09:36 | 9 апр 2017 07:44,
839
Русия предупреди САЩ: На една крачка от войната сме!
Снимка: архив Reuters

Русия е отправила сериозно предупреждение към Съединените щати. Кремъл обявил, че със САЩ са на една крачка от война заради Сирия, пише вестник "Дейли мейл".

Администрацията на президента Доналд Тръмп пък обяви, че е готова отново да извърши въздушни удари.
В петък Тръмп упълномощи изстрелването на 59 крилати ракети срещу военно летище в Хомс и срещу режима на сирийския президент Башар Асад.

Руският премиер Дмитрий Медведев разкритикува САЩ,  че са атакували законното правителство на Сирия и са нарушили международното право без одобрението на ООН, пише "24 часа".

Според него администрацията на САЩ е демонстрирала намерение да се бори безкомпромисно срещу законната власт в Сирия вместо срещу главния враг - "Ислямска държава".

Руската фрегата "Адмирал Григорович", въоръжена с най-модерни балистични ракети, отплава към Средиземно море, съобщи РИА Новости. Там се намират американските военни кораби, от които бяха изстреляни ракетите "Томахоук"4 срещу Сирия.

Според източници, близки до руските военни, корабът е заредил с припаси на пристанище Новоросийск в Черно море.

Всички 59 американски крилати ракети "Томахоук", изстреляни по военното летище в провинция Хомс, са поразили целите си, заяви на брифинг говорител на Белия дом. Според руски експерти само 23 ракети са ударили мишените.

Сирийски военни самолети са излетели от ударената от САЩ база в събота, съобщи в. "Дейли телеграф".

Изтребителите нанесли нов удар по град Хан Шейхун, в който преди дни бе извършена предполагаема химическа атака, отнела живота на 87 души и ранила стотици.

Според групата Местни координационни комитети обаче ударът е бил нанесен от руски самолет.

САЩ проучват  дали Русия е участвала в химическата атака, заявиха висши американски военни, цитирани от Ройтерс. Те твърдят, че дрон, принадлежал или на Русия, или на Сирия, е бил забелязан да кръжи над мястото на нападението с химическо оръжие във вторник.

Дронът се оттеглил по-късно през деня, след като местни жители отишли в близката болница за лечение. По-късно болницата бе бомбардирана.

Посолството на САЩ в Москва призова американските граждани в Русия да проявяват особена бдителност след ударите в Сирия, предаде ТАСС. Американците трябва да бъдат предпазливи особено на многолюдни места и в обществения транспорт, постоянно да носят документи за самоличност и средства за комуникация, да не привличат излишно внимание.

Същевремнно британският външен министър Борис Джонсън отмени планираното си посещение в Москва на 10 април заради събитията в Сирия, съобщи Би Би Си. Джонсън осъди Москва заради подкрепата ѝ за режима на Башар Асад. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


839
Още по темата: войнасащрусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
574
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 653"Тръмп може да е страхотен бизнесмен, но като политик е пълна нула.Световната игра му е напълно непонятна. Да реагираш така първосигнално последното нещо, нужно в политиката."Тръмп доказа че е много добре запознат с политиката. Съвсем понятни му са нещата от голямата политика, удари точно там руските бандити където ще ги боли най-много. Путин *** като прасе по Коледа, но време е всички русофили да свикват с квиченето.
573
2
 
31
 
! Отговори
До Създателя преди 7 години
Боже, Боже, моля те, давай разум на световните лидери, искаме мир! Закриляй човечеството и не позволявай световна война! Амин!
572
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия предупреди САЩ: На една крачка от войната сме!Лошата новина за Русия е, че е само на педя от смъртта, та няма как да се стигне до една цяла крачка.
571
3
 
20
 
! Отговори
Банкялията преди 7 години
Тръмп е смел и се пери на Путин , защото Бойко Борисов му е зад гърба , на него се надява той!
570
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп може да е страхотен бизнесмен, но като политик е пълна нула.Световната игра му е напълно непонятна. Да реагираш така първосигнално последното нещо, нужно в политиката.Опита се да докаже, че е независим от Русия, но да не стане за сметка на човечеството.Алчната войнолюбива с-*** го тласка в опасна посока.
569
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Смях :) 641Знаеш ли кой се смее последен????? Ако не - питай дядо си, който си е запалил цигарата на стълбището на Райстага през 1945г!!!! Да, руснаците ги подлъгаха през 1990г, като индианците, с разни стъкълца и гривнички та зи разтуриха съюза, но ВОЕННО НИКОЙ ДОСЕГА НЕ Е ПОБЕЖДАВАЛ РУСИЯ. Така че по-добре четете история, а после се закачайте с мечката! Защото после ВЪОБЩЕ НЯМА ДА ВИ Е ДО СМЯХ!
568
2
 
3
 
! Отговори
??? преди 7 години
Zaradi niakakva Syria?neka gi ostaviat tam samí da si opraviat bakiite
567
3
 
26
 
! Отговори
Вярвам в доброто преди 7 години
САЩ - Империята на злото и родител-настойник на Ислямска държава и Ал Кайда. Май ще се окаже, че е вярно..., а по-умният и зачитащ човешките ценности отстъпва, но докога? Докога злото в лицето на американските агресии срещу суверени държави ще продължава?
566
7
 
22
 
! Отговори
АБВ преди 7 години
Не дразнете бялата мечка, че бели ще стават. Навик им стана на джонитата да си водят войни, те го правят откакто съществува изкуствената им страна. Но каквото и да си говорим , с Русия шега не бива, защото страшни шамари ще ядат. Само *** с промити мозъци могат да си позволят да се закачат с този, когото не бива. Ще се научат.
565
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, само платените са останали да пишат в сайта, нормалните хора си почиваме със семействата по това време на деня.
564
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати шаха егати щуротиите.Докато си натривате носовете кой какъв е, въобще не се сещате за какво ново разделение става на въпрос.Всяка от изстреляни ракети струва по над милион, а въобще няма поражения.Другата страна пък закрила телефонна линия и критикува. Само си спомнете ООН колко бързо действа когато е необходимо а сега сякаш са на почивка.Въобще трагикомедия с цената на чужд човешки живот.А за газовата атака - не е за вярване Асад да продължава да го използва безмислено с цел убийства.
563
3
 
17
 
! Отговори
факт преди 7 години
Мнооого близко сме до края на света който познаваме.Всичко е въпрос на едно копче.Късметлиите ще измрът веднага останалите ще се самоубият,малък брой хора ще живеят в бункери и ще ядът консервирана храна и ще разполагат със няколко квадрата лично пространство докато се побъркат.Дори живота в днешните затвори ще е луксозен пред живота в бункерите.Няма да има коли,море,балкан,животни,интернет,прясна храна и вода както и др. нормални работи.
562
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин се уплаши от Турция, а се пъчи на САЩ ... съранно.И глупаво поведение.
561
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето Хрешчов плашеше Кенеди с макети. Блъскаше с обувка по трибуната на ООН, но като дойе решителния момент даде назад защото макетите не могат да стрелят.В наше време Путин започна да продава ядрените глави за гориво на Американските АЕЦ за да прави пари. Тези глави не са обект на санкции но Русия спря износа което навежда на мисълта че главите може и да са свършили . . .А Источния блок спря своите АЕЦ под давление на Русия и сега няма кой да снабдява с плутоний. Така че спете спокойно!
560
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видя се силата на Русия - турците и събориха супер самолета ;)
559
28
 
11
 
! Отговори
Смях :) преди 7 години
Горките руснаци, пак се излагат...Бедни , пияни и гладни, а се правят на мъже.С Курск ли ще ходят на война?!Или с парния Кузнецов?!Или с калпавата Армата ?!Смешници :))))
558
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия само се цупи, нали видяхме какви са смешни когато им свалиха модерния самолет със стар турски Ф-16 ;)Путин тогава се скри и сниши като лаллугер.
557
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро Русия няма да има :)
556
6
 
16
 
! Отговори
42 преди 7 години
До 623Руската средна класа да не е само в България.Имат имоти и в Гърция, и в Италия, и в Испания, дори в Хърватия, Кипър и Черна гора, Турция, а Грузия да не я броим. А знаеш ли, че има и милиони руснаци и в бившите републики.
555
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как я преброи колко човека е средната класа в Русия? Или просто си измисли цифрата?