САЩ изпращат самолетоносач към Корейския полуостров

Причината - нарастват опасенията от оръжейната програма на Пхенян
9 апр 2017 09:50,
161
САЩ изпращат самолетоносач към Корейския полуостров
Снимка: Reuters

Тихоокеанското командване на САЩ (ПАКОМ) потвърди придвижването на атомния самолетоносач "Карл Винсън" със съпровождащите го кораби към Корейския полуостров, предаде ТАСС. 

Командващият адмирал Хари Харис е дал заповед ударната група, начело с "Карл Винсън", да се насочи на север по акваторията на западния Тихи океан към бреговете на Корейския полуостров, след като отплава от Сингапур на 8 април. 

Първоначално бе планирано тя да отплава към Австралия. В края на март ударната група проведе в Източнокитайско море съвместни маневри с кораби от японския флот. 

В състава на съединението влизат палубно авиационно крило CVW-2 (Carrier Air Wing 2) със 7500 моряци и летци, ракетните есминци (разрушители) "Майкъл Мърфи" (Michael Murphy) и "Уейн Майер" (Wayne E. Meyer), въоръжени със системи "Иджис" (Aegis), и ракетният крайцер "Лейк Шамплейн" (Lake Champlain). 

Решението да се приближи към бреговете на Корейския полуостров съвпадат с нарастването на опасенията от напредващата оръжейна програма на Пхенян, отбелязва Ройтерс, предаде БТА.

"Чувстваме, че засиленото присъствие е необходимо", каза анонимен американски представител, като отбеляза, че поведението на Северна Корея буди тревога.

Тази година представители на Пхенян, включително самият лидер Ким Чен Ун, многократно намекваха, че предстои тест на междуконтинентална балистична ракета или нещо подобно, може би още на 15 април, 105-ия рожден ден на основателя на КНДР Ким Ир Сен, празнуван ежегодно като "Ден на слънцето". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ее сега вече ще таковат мамата на Прасчо Ким!
104
11
 
7
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
САЩ напрау се разтрепереха от дебелия диктатор!! Мухахахах!! Авионосната група е под опасност!! Кимчо незабавно ще вдигне МиГ-17, МиГ-19 и Миг -21/всичките китайски копия/ и великия бомбер от 50-те години ИЛ-28/пак китайско копие/. И тези "страховити" машини ще изпосвалят Ф-18 веднага!!!!:)) И после като се започнат едни бомбардировки по американските кораби..............мале. мале.......:)) А и 'подводния флот " не е за подценяване -руски копия на немски подводници от ВСВ:)) Абе......страх!!
103
7
 
11
 
! Отговори
Мразя АНГЛО-САКСОНИЯ преди 7 години
Причината - нарастват опасенията от оръжейната програма на Пхенян--------Истинската причина - задокеанските хулигани искат нови войни, причини да се дразнят с по-слабите, да налагат "демокрацията" и Новия Световен ред.Само ядрени гъби от Уошингтън до Калифорния ги оправят. Владимире, хвърли атом над Америка, спаси света от Империята на злото!
102
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Агресора САЩ който иска да бъде господар на света,заедно с верните си койотиАнглия и Франция,трябва да бъдат наказани.
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 94 - цъкнах ти плюс, гоуема простоти си написал, със злоба, доста натуралистично описание, гротеска, и много пропилян талант. не се раждат често хора, като тебе, а като умрат им изследват мозъка!
100
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е миилионер и знае да печели ПАРИ и УВАЖЕНИЕТО НА СВЕТА!...И ТО С ЕДИН ЯДРЕН УДАР!
99
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Издърви ли се Чик Чи Рик...загубен е!Чичо Сам ще го затрие за секунди , за показно на ***! Тръмп е играч от световно ниво и ЗНАЕ КАК ...
98
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А рашките тяхния парен самолетоносач
97
3
 
2
 
! Отговори
бежанец с нагон преди 7 години
Amerika is wunderbaaaaaa!
96
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 100Пишеш колкото да си изпълниш нормичката за постове нали??? Ххахах! "Нов Пърл Харбър"!! Ххахах ! С какво бре?? С МиГ-19 ???? !! Ххахах!
95
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мисля, че корееца ще има търпението на Путин. А са го пернали, не ни трябва нов Пърл Харбъл. А може и това да е целта....Като не се получава на запад, боксува на юг, защо да не пробват от изток?
94
5
 
7
 
! Отговори
Yйо преди 7 години
Нищо жудно лудия кореец да ментне заплп от ракети към корабите на ненормалния кравар.
93
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голема грешка на Путин .Неправилен избор за президент на отминалите избори в САЩ.Сега съжаляват че отстраниха Хилари Клинтън
92
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тука ще стъпят на криво , ким чен е луд и като нищо да унищожи америка дори със собствената си гибел , с такива хора не трябва да се подхожда по тоя начин защото може и гибелта на човечеството да се стигне , а от друга гледна точка ким чен си е прав а америка не може да се меси в тяхната политика , ще бъде интересно
91
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е някой да избави света от САЩ, дори това да са извънземните. Кой им дава право да се месят, където си пожелаят? Ако ги нямаше тях нямаше да има Северна и Южна Корея, нямаше да има фашизъм, нито тероризъм, нито комунизъм. Да не забравяме, че финансистът на Октомврийската революция Лео Троцки е спонсориран от САЩ!
90
9
 
14
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Америка още от първите заселници до днешните кравари си е била кръвожадна, военолюбива и демократично-крадлива на чужди ресурси!!! Дано Кимчо да им подпали чергата на тези обезумели наглеци! Изборите в щатите миналата година бяха епични - американците бяха принудени да избират между двама имбецила, а читавите кандидати- в девета глуха....
89
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е сега ще стане страшно. Тарамбуката изобщо не си дава сметка с какво се захваща. Ако си мисли да уплаши севернокорейците и по този начин да ги спре да правят опити за производство на междуконтинетални ракети в голяма грешака е! Такъв дебел с котешка глава ще му влезе на тарамбуката че ще му изхвръкнат зъркелите а косата му ще се накъдри. И още по хубавото за не го ще е че няма да му трябват хапчета за полова мощ за да опрашва ку.рвенцето си северно корейците ще му го надъ.рвят за вечни времена!
88
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато Русия атакува американските бази и съюзници лъже,че атакува Ислямска държава.САЩ по същият начин,атакуват руски бази и руският съюзник Асад,казвайки,че атакуват ИДИЛ.
87
5
 
9
 
! Отговори
пекин преди 7 години
Прасчо може да изстреля две три ракети пробно по самолетоносача-дано да уцели.
86
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със Северна Корея,Турция и Русия,трябва да се преговаря от позицията на силата,те от друго не разбират.