САЩ изпращат самолетоносач към Корейския полуостров

Причината - нарастват опасенията от оръжейната програма на Пхенян
9 апр 2017 09:50,
161
САЩ изпращат самолетоносач към Корейския полуостров
Снимка: Reuters

Тихоокеанското командване на САЩ (ПАКОМ) потвърди придвижването на атомния самолетоносач "Карл Винсън" със съпровождащите го кораби към Корейския полуостров, предаде ТАСС. 

Командващият адмирал Хари Харис е дал заповед ударната група, начело с "Карл Винсън", да се насочи на север по акваторията на западния Тихи океан към бреговете на Корейския полуостров, след като отплава от Сингапур на 8 април. 

Първоначално бе планирано тя да отплава към Австралия. В края на март ударната група проведе в Източнокитайско море съвместни маневри с кораби от японския флот. 

В състава на съединението влизат палубно авиационно крило CVW-2 (Carrier Air Wing 2) със 7500 моряци и летци, ракетните есминци (разрушители) "Майкъл Мърфи" (Michael Murphy) и "Уейн Майер" (Wayne E. Meyer), въоръжени със системи "Иджис" (Aegis), и ракетният крайцер "Лейк Шамплейн" (Lake Champlain). 

Решението да се приближи към бреговете на Корейския полуостров съвпадат с нарастването на опасенията от напредващата оръжейна програма на Пхенян, отбелязва Ройтерс, предаде БТА.

"Чувстваме, че засиленото присъствие е необходимо", каза анонимен американски представител, като отбеляза, че поведението на Северна Корея буди тревога.

Тази година представители на Пхенян, включително самият лидер Ким Чен Ун, многократно намекваха, че предстои тест на междуконтинентална балистична ракета или нещо подобно, може би още на 15 април, 105-ия рожден ден на основателя на КНДР Ким Ир Сен, празнуван ежегодно като "Ден на слънцето". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не пипайте Русия,че ще изгорите кравари
64
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще е майтап някоя ракета на Ким да падне баш на самолетоносача. Уж се повредила по пътя.
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ким Грух ще иска пак показно да изстреля някакво подобие на ракета по случай "деня на слънцето". ай на бас че показно ще му я свалят!
62
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не излезне накрая, че "големите" са се разбрали помежду си, по подобен начин както едно време във Виетнам... да си мерят ишкитe на чужда земя?Щото да не излезне, че изстрелването на тия ракети е било само тренировка, за която и двете "големи страни" са знаели? Едните да тестват какво могат и дали го могат, преди да ударят някой друг... а другите да тестват дали ще се защитят успешно, ако някой ги нападне.
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** ДетовИ? Голям си ми стратег няма що. Вие май само на цифри ги гледате нещата :)
60
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 60Абе как става така все САЩ ще го поемат пък Русия го отнася :) уж бореха капитализма а балона ссср отиде в историята. От 30 години все голямата работа пък на практика едно нищо. Имат още местности където нямат асфалт, а по отдалечените селища дори не знаят че войната свърши
59
1
 
1
 
! Отговори
Детов преди 7 години
До Анонимен 54Поинтересувай се а литъл бит, как точно се съизмерват силите в подводното военоморско дело и не само там.
58
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До реалистДобре че мечтите са безплатни иначе с този курс на рублата не ви мисля :)
57
4
 
5
 
! Отговори
реалист преди 7 години
До Анонимен 58А бе кой ви има и вас за живи бе мамул. Упс жили ли казах скоро и живи няма да сте само гледай докато можеш да видиш как прехвалените ти кравари го поемат.
56
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той и Путин щеше да изпрати своя парен самолетоносач но го е срам като минава Босфора...
55
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилите ни бесни че никой не им обръща внимание на руската *** :) хаха
54
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НфбАма след това Путин си е сложил *** *** :)
53
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦЯЛАТА ТАЗИ БУТАФОРИЯ С РАКЕТНИЯ УДАР ПО СИРИЯ ОТ СТРАНА НА КРАВАРИСТАН ДЕТО ТОМАХАВКИТЕ (УДАРИХА) ЕДНО НЕИЗПОЛЗВАЕМО ЛЕТИЩЕ ОБЪРНАТО НА СМЕТИЩЕ ЗА АМОРТИЗИРАНИ САМОЛЕТИ ,КОЕТО ПО КЪСНО ОТ ВИДЕО ПО ИНТЕРНЕТ СЕ ДОКАЗА,ЧЕ ПОЧТИ НЕ Е ЗАСЕГНАТО , ТА ЦЕЛИЯ ТОЗИ ЦИРК НА ПАЛЯЧОТО ТРЪМП БЕШЕ ДА СЕ ДЕМОНСТРИРА (РЕШИТЕЛНОСТ) ПРЕД КИТАЙСКИЯ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА ,КОЙТО ПО ТОВА ВРЕМЕ БЕШЕ В САЩ. ЦЕЛТА НА ТОВА ЗАНЯТИЕ БЕШЕ ДА СЕ ПОВЛИЯЕ НА ТРУДНИТЕ ТЪРГОВСКИ ПРЕГОВОРИ С КИТАЙ И ДА СЕ СПЛАШИ СЕВ.КОРЕЯ.
52
26
 
13
 
! Отговори
мръсния хари преди 7 години
Американската военна машина се задвижи.Сега ще видите едни асдачовци,кимчовци,путинцовци.Предложиха ви хората един глобален свят,демокрация и мир.Не искате,искате да си играете на императори.Не искате Обама,бил слаб,на ви сега Дон Дони.
51
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 53Брех и как ще стане? :D
50
12
 
17
 
! Отговори
Напалм Детов преди 7 години
Чувствувам, че от презокеанският голям брат, скоро може да остане само пепел...
49
1
 
12
 
! Отговори
ндаа преди 7 години
И на Дончо Трампата му свиха сърмите,и сега се старае,та се къса!
48
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хе хе, много краварски страх, от малка Корея бре? Що така, нали краварите са всемогщи и организират демокрасИ на всякъде? А вчера просиха помощ от китайчетата срещу "гладуваща Северна Корея"? Даа Бул Краварски Шит и понамирисва сериозно.
47
10
 
23
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Американците ще ядат здраво мамула. Търсят си повод за война и ще си го намерят. Само не се досещат, че стигне ли се до ядрена война Америка няма да остане незасегната. Краварите си правят тънката сметка тази война да не е на тяхна територия, но много са сбъркали ако си мислят, че руснаците няма да им наградят територията и ще се задоволят само с няколкото им корабчета в Средиземно море. Когато войната се разрастне вече няма да има защитена територия руснаците ще засипят Америка с ядрени ракети.
46
7
 
16
 
! Отговори
Нфб преди 7 години
Руския президент е наредил да се заредят с ядрени заряди всички носители със среден и далечен обсег..