След атентата в Стокхолм: Разпити, обиски, проверки...

Четирима от ранените при атаката все още са в тежко състояние
9 апр 2017 12:16,
12
След атентата в Стокхолм: Разпити, обиски, проверки...
Снимка: Reuters

Шведската полиция извършва проверки и разпити след атентата от петък, при който  камион се вряза в група пешеходци и уби четирима души.

Говорителката на полицията Ева Нилсон съобщи за полицейска акция в северното предградие на столицата Солентуна, но отказа подробности.

"Засега е арестуван само един човек", каза тя, имайки предвид 39-годишния узбекистанец, който беше задържан в петък няколко часа след атаката, информира БТА.

Полицията е обискирала също апартамент в южното предградие Варберг, откъдето е иззела предмети, между които чанти за лаптоп.

Според вестник "Афтонбладет" заподозреният извършител е посетил апартамента няколко часа преди нападението и се е свързал към безжична интернет мрежа.

Седем души се разпитват във връзка с атентата, заяви Йонас Хисинг от националната полиция по обществената телевизия СВТ.

Десет ранени при атаката са все още в болница. Четирима са тежко ранени.

По-късно днес на централния площад Сергелс торг, близо до търговския център Ахленс, където се вряза камионът, ще се състои възпоменателен митинг за жертвите. За днес в Швеция е обявен национален траур.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Същото преди 7 години
Същото като след всеки атентат, вече стават банални.Кой си го отнесе? Мирните хора...
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак рисунки с тебешир по асфалта, свещи, цветя, много цветя, траурно настроение, сълзи.Това не е правилната реакция. Колко жертви в цяла Европа трябва за да се събудят Шведите, а и не само те ?А да не забравяме 11 годишното момиченце, прерязано на две от камиона каран от убиеца. Снимките са в Интернет.Почивай в мир, невинно детенце.
4
0
 
2
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
И там сме свидетели на упражнението -"След дъжд, качулка!"
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стокхолм е ромско сборище, всякакви ***, черни, ислями, араби и наши и румънски джагали. Все едно си с пакистан
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наивните шведи още дълго ще гризат дръвчето. Слушаме едно и също, не ни е страх, няма дано победят, трябва да сме единни, да пеем песнички и носим цветя??? А муслитата ги газят като *** и още ще ги трепат. Усещам безсилие и страх. Защо прибраха толкова мюмюни, защо? Властите крият погромите които вършат правоверните, изнасилванията, палежите и пибоищата. Търпят? Това са бившите Викинги, страшилището за Европа. Те съвсем омекнали. Не забранят ли тази гнъс исляма, не изгонят ли радикалните, ч
1
1
 
15
 
! Отговори
*** преди 7 години
Язък за балончетата и меченцата!И ся кфо!?