Втори взрив в Египет, загинали са най-малко шестима

Атентатор се взриви пред катедралата на Александрия
9 апр 2017 15:34, Анисия Иванова
39
Втори взрив в Египет, загинали са най-малко шестима
Снимка: БТА

Атентатор камикадзе се опита да влезе в катедралата на египетския град Александрия, но когато бе спрян на входа, се самовзриви там. Загинали са най-малко 6 души, а най-малко 26 души са ранени, предадоха световните агенции.

Загинал е полицейски служител, опитал се да спре камикадзето, което е било принудено да се взриви предсрочно. Ранени са трима други полицейски служители и цивилни.

Нападението е извършено броени часове след самоубийствен атентат в коптска църква в египетския град Танта. Там загинаха най-малко 25 души, а най-малко 71 души бяха ранени.

Атентатът в Александрия бе извършен срещу коптската катедрала катедрала "Свети Марк", седалище на коптския патриарх Тавадрос Втори.

По време на нападението той е бил в храма и е отслужвал празнична литургия по повод Палмова неделя (Връбница). Висшият духовник не е пострадал при нападението, предаде ТАСС, като се позова на египетската държавна телевизия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
v преди 7 години
До MEGADETH Само , че този ти въображаем приятел,както го наричаш, твори чудеса до ден днешен- изцелява хора, избавя от беди, обръща животи към добро- Исус Христос е това.Но има и един друг, дявол се нарича и неговите религии,които е подшушнал и чрез тях те убиват.
31
1
 
0
 
! Отговори
Moskov преди 7 години
Katolici i Pravoslavni za6to ni izbivat ?kakvo iskat ot nas ?tarpenieto svar6i.
30
0
 
0
 
! Отговори
Лиит преди 7 години
Извинявам се за правописните и пунктонационните грешки.
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Исляма УБИВА
28
0
 
12
 
! Отговори
Нфб преди 7 години
ДА СТЕ ВИДЯЛИ ХРИСТИЯНИН ТЕРОРИСТ..ДА СТЕ ЧУЛИ ХРИСТИЯНИН ДА СЕ ВЗРИВЯВА...ДОКОГА ДА СМЕ ТОЛЕРАНТНИ..19865
27
0
 
3
 
! Отговори
Лилит преди 7 години
Очевидно християнството за Египет не работи. От 17 век са последните опити прочее...Честно казано бих се възхитила ако ми покажат Озирис, Изида, Упес и Себек в светлината на живота си по настоящем, но няма да им ходя на гости. Жалкото е само това, че хора, показали на всички що е хляб и труд, са оставоли наследници,които мислят за глупости.
26
2
 
9
 
! Отговори
Anon преди 7 години
Сега няколко ракети по най- големите джамии в Египет и съм сигурен че повече няма да се повтори. Тези *** само от това разбират.
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Муслиманството е бич за цялото човечество
24
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Трумп? Какви християни, какви европейци са се използвали със всички? Ти наред ли си?Или имаш впредвид че Ердоган се използва със всички, а и кой ще го пита него за Египет?
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мирната религия! Хахаха!
22
8
 
5
 
! Отговори
ТРУМП преди 7 години
ПАПАТА ЩЯЛ ДА ХОДИ В ЕГИПЕТ ????ХРИСТИЯНИТЕ И ЕС , СЕ ИЗПОКАРАХА СЪС ВСИЧКИ, ПОСЛЕДНО И С ЕРДОГАН,СЕГА СИ ТЪТСЯТ ДРУЖКИ -ЕГИПЕТ :)ТРЪМП , ИЗРАЕЛ И ТУРЦИЯ НЯМА ДА ВИ ДАДАТ ЕГИПЕТ :))))
21
4
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
До Анонимен 20Не,това се ценностите на запада.
20
1
 
20
 
! Отговори
Не разбрах преди 7 години
Къде е оня мушмула Юнкер? Иначе все акъл ни дава как да спазваме Евро стандартите при краставиците.
19
1
 
20
 
! Отговори
Българин преди 7 години
"Дори змията не закача човека докато пие вода"Само едни ***, неуважаващи духовенството могат да направят атентат на празника на която и да е религия!Само остри и пщбезпощадни атаки срещу подобни из роди!!!
18
2
 
7
 
! Отговори
Бойко Банкянскийо преди 7 години
Глейте са, нема'се плашите, ние ше ги приемеме тука у България бежанците, кво толкова, там ги гонат да ги заколят като агнета! Мене не ме е страх от араби-бежанци, то у София на секи ъгъл дюнери има - ше си ядат дюнерите и ше мируват! Аз мисла даже и у Банкя да докарам една суриа бежанци да отворат дюнерджийница. Ние от ГЕРБ даваме каквото иска народа - иска дюнери-даваме им! Нема страшно, ГЕРБ със сичко се справя, ше се справи и с бежанската криза! Румето Бъчварова разбира от тия работи!
17
4
 
13
 
! Отговори
Имама на Елин Пелин преди 7 години
Иншалла братя, има ли още няколко сирийски семейства бежанци да се заселят в Елин Пелин, че имаме едни средства за усвояване покрай църквите там! Ако няма сирийци, може и пакистанци, афганци или мароканци. В краен случай и сомалийци може да минат за сирийски бежанци, какво толкова, религията ни е една! Хайде, още по Великден ще спретна един митинг в Елин Пелин в подкрепа на бежанците. Ще викна и Ашраф Ал Хаджудж да говори, той знае български! Иншалла!
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Само в Русия ги избиват веднага като си покажат рогата."ЩЕШЕ МИ СЕ ДА Е ТАКА, НО УВИ НЕ Е! ПУТИН ВОДИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИСЛЯМОЛЮБСКА ПОЛИТИКА В ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ, МОЖЕ БИ ЗАРАДИ ЧЕЧЕНИЯ.
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ли я чака още Европа, колко ли ще погинат мърцина? И отново меченца, цветенца и песнички. И ние българите мислихме, че нещо сме по-долу от тях, идваха тук, дава съвети какво да правим, как да вървим по Правия път. Обратното, оказаха де, че са въздух под налягане. Само в Русия ги избиват веднага като си покажат рогата.
14
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз да попитам ами тези убиици на пътя какви са и те ли са ислямисти,и тях ли ще изгоните?Аре пиите си ракииката...алкохолици.
13
1
 
6
 
! Отговори
анализатор преди 7 години
Забравих да са бавя и Меркел - и тя като Мей...