Асад използвал химическо оръжие за трети път

Явно времето му е дошло, казват от сирийската опозиция в България
10 апр 2017 12:15, Екип на Bloomberg
120
Асад използвал химическо оръжие за трети път
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

 Явно му е дошло времето на Башар Асад, употребен от САЩ и от Русия. Сега сме изправени пред избора на по-малкото зло - силите на САЩ, защото през последната година и половина от Русия всичко, което виждаме е смърт. Това каза по Bloomberg TV Bulgaria Мохамед Ал Бармауи от сирийската опозиция в София в директно включване от протеста пред Сирийското посолство.

"Поводът за протеста пред сирийското посолство е съпричастността ни към жертвите на режима на Асад. Не за първи, а за трети път той използва химическо оръжие. Първия и втория път не бяха наказани, но сега явно дойде време за това. Трудно можем да кажем, че се радваме чужди сили да атакуват родината ни, но дойде време и това да се случи".

Използването на газа "зарин" не е лесно и изисква специални условия за съхранение и употреба, с които единствено Асад разполага, обясни събеседникът. Той добави, че международните организации ще успеят да докажат този факт". При процеса на обезоръжаване на Асад от химически оръжия е останало "малко количество", каза още Бармауи. 

Повече от разговора може да видите тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До (-_-)"Той и Садам имаше някакви оръжия за масово унищожение, ама никой не ги откри."По-този повод вчера в американския конгрес се изкоментира, че химичкото оръжие на Садам се намери в складовете на Асад.
22
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко са глупави тия хора. Асад им пусна интернет.Баща му канализация и водопровод.В държавата им беше нормално имаше църкви синагоги и джамии.Гледам снимки от онова време преди да почнат да протестират и протестите да ескалират във война- ми то си е изглеждало почти като нормална държава.Тоя за кво се бори?Халифат?Тоя е много подозрителен талибан.Сигурно е неква скрита лимонка на "Ислямска държава"Затва циври от руснаците.Така е, бият лошо и са много :))
21
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До факт"Все още няма официален доклад за тази хим.атака и какъв газ и кой го е използвал и всички твърдения са клевета и обслужват терористите."Има няма важното е че престъпниците Путин и Асад си получиха шамара, важното е че света разбра че русия е напълно безпомощна срещу САЩ. Важното е че русофилството получи мощен шут от шута Тръмп. Не мога да не изразя възхищението си от решителността на новия американски президент.
20
3
 
30
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Той и Садам имаше някакви оръжия за масово унищожение, ама никой не ги откри.. Сега някакъв промит мозък припява някакви стари песни, но фейк нюз му пише и на челото!
19
1
 
19
 
! Отговори
seira преди 7 години
"МАЛКО КОЛИЧЕСТВО" ЗАРИН - ОСТАТЪК ОТ ПРОЗЦЕСА НА УТИЛИЗАЦИЯ Е ОСТАНАЛО В РЪЦЕТЕ НА ПРОТИВНИЦИТЕ НА АСАД!
18
2
 
33
 
! Отговори
кой преди 7 години
А защо този "смел опозиционер"не се бори с "лошия Асад там на място а е дошъл тука да клевети и лъже и от какво живее този тип,вижте има яке Армани.
17
5
 
29
 
! Отговори
факт преди 7 години
Все още няма официален доклад за тази хим.атака и какъв газ и кой го е използвал и всички твърдения са клевета и обслужват терористите.
16
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това надминава всякакви граници, някакъв сириец който не е запознат с величието на Путин ще твърди че Асад и Путин са преките виновници за газовите атаки и още по-лошо ще твърди че Асад и Путин са най-обикновени военно престъпници извършили гнусно престъпление срещу човечеството. Четете русофилски сайтова само там ще научите истината че Русия е най-големия освободител на народите и че най-голямото "престъпление" на Путин е раздаването на бонбонки на децата.
15
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са терористи и трябва да бъдатизгонени докато не са взривилинещо.Инструктират ги от Вашингтон.
14
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква е тая наглост! Как си позволяват тея да нарушават обществения ред в чужда държава, че да се месят в политиката!? Я марш обратно от където сте се довлекли и там взимайте оръжието, и си се борете за страната както прецените, а не тук да ми протестирате!
13
4
 
38
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Това, че този индивид на снимката казва, че Асад е използвал химическо оръжие, по никакъв начин не означава, че това е истина.Човечеца нагло следва спуснатата опорна точка! Питам се защо т.н. журналисти не задават на такива като този елементарният въпрос, а именно "По добре ли ще живеят сирийците при шариатско управление на Ал Кайда" която е гръбнака на т.н. "умерени" бунтовници, които като цяло са снищо по различни от ИД,...ако Асад бъде свален точно тези ще вземат властта...това е безумие!!!
12
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво правят тия главорези тук и как смеят да говорят за жертви ? Точно умерената опозиция взима жени за секс робини и коли наред. Тия ли са бъдещето на сирия ? Виждам защо асад ги трепи.
11
3
 
30
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Странно в някои държави подготвят закон за разпространение на неверни новини. Тази новина случайно не е ли такава доказателства нЕма, но общи приказки колкото искаш та се чудя при един такъв закон дали ще остане неосъдена медия у нас хеле па и тоя сайт.
10
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБСОЛЮТНО ВЯРНО.
9
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако наистина искате да четете новини определено пропуснете този сайт...
8
41
 
5
 
! Отговори
Русофил преди 7 години
Тоя сириец явно не е запознат с опрните точки спуснати от Кремъл и смее да казва истината. Каква наглост от негова страна.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напишете в тубата - "When US marine speak the truth"
6
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ли им лъскате имиджа на терористите?Вчера имаше празненство на сирийските християни в цялата територия, контролирана от Асад.О КАКЪВ ЛОШ ДИКТАТОР - дава на християните да празнуват свободно своите празници. А какъв е случая ако християнин поиска да празнува своите обичаи в територия, контролирана където се веят терористичните знамена от протеста?
5
1
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХАААААААА преди 7 години
МЕЛАНИ ЩЕ КАЖЕ:*НЕ МИ ХАРЕСА ТОЗИ ТИП*И ТРЪМП ЩЕ ГО ЦАПАРДОСА С ТОМАХАВАКА
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Асад бил дота симпатичен бе, аз мислех че е някой старчок като Трумпф.