Асад използвал химическо оръжие за трети път

Явно времето му е дошло, казват от сирийската опозиция в България
10 апр 2017 12:15, Екип на Bloomberg
120
Асад използвал химическо оръжие за трети път
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

 Явно му е дошло времето на Башар Асад, употребен от САЩ и от Русия. Сега сме изправени пред избора на по-малкото зло - силите на САЩ, защото през последната година и половина от Русия всичко, което виждаме е смърт. Това каза по Bloomberg TV Bulgaria Мохамед Ал Бармауи от сирийската опозиция в София в директно включване от протеста пред Сирийското посолство.

"Поводът за протеста пред сирийското посолство е съпричастността ни към жертвите на режима на Асад. Не за първи, а за трети път той използва химическо оръжие. Първия и втория път не бяха наказани, но сега явно дойде време за това. Трудно можем да кажем, че се радваме чужди сили да атакуват родината ни, но дойде време и това да се случи".

Използването на газа "зарин" не е лесно и изисква специални условия за съхранение и употреба, с които единствено Асад разполага, обясни събеседникът. Той добави, че международните организации ще успеят да докажат този факт". При процеса на обезоръжаване на Асад от химически оръжия е останало "малко количество", каза още Бармауи. 

Повече от разговора може да видите тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е американска крипто колония. Нормално е тук да се излиза с такава позиция. Ако ни кажат, че сме ***, ние ще правим на ***
2
2
 
70
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Сирийска опозиция в София ли, значи тук терористите си ги хрантутим? Относно химическата атака няма доказателства, обаче е факт, че Организацията за забрана на химическите оръжия взе Нобелова награда за мир 2013 година именно след като унищожи арсенала на Асад, всичко това под международен контрол.
1
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Сирийската опозиция". Тея не бяха ли от "умерените" терористи?