Германски съд забрани да ни връщат бежанци. Защо?

Условията ни били лоши, не сме им давали помощи
10 апр 2017 09:37,
51
Германски съд забрани да ни връщат бежанци. Защо?
Снимка: архив, Reuters

Съдът в северния германски град Хановер постанови забрана за връщане на бежанци в България, съобщава радио Deutschlandfunk, цитирано от "Фокус".

Решението е мотивирано с лошите условия за търсещите убежище, които предлага най-младата държава-член на Европейския съюз, и заплахите, които пред които са изправени бежанците.

Мярката е неоспорима и ще остане в сила за неопределено време, докато ситуацията в България не се промени из основи, подчерта говорител на Административния съд.

Кандидатстващите за закрила в България са изправени пред липса на подслон, достъп до пазара на труда и социално-осигурителните обезщетения, подчертават от редакцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ееее и ние веднъж да сме на далаваре
2
2
 
45
 
! Отговори
Някой преди 7 години
След като стъпят или минат през територията на Турция за каква закрила кандидатстват? Какво ги заплашва ако не е някаква секретна либерална тайна? И като гледам снимката - В чужбина са заплашени само мъжките сурикати между 16-60 г.? Къде са им жените, родителите? Дъщерите??? До гога ще се правите на "клъвнати" и ще продавате делото на Ботев и Левски за някое дуго левче???
1
4
 
62
 
! Отговори
ас преди 7 години
БРАВО, едно смислено нещо