Гръцките пенсионери – пак засегнати, падат им пенсиите

Парите за пенсии трябва да са до 1% от БВП, или ?1,8 млрд.
10 апр 2017 13:23,
36
Гръцките пенсионери – пак засегнати, падат им пенсиите
Снимка: Reuters

Пенсионерите в Гърция ще са най-потърпевши от постигнатото в петък споразумение между правителството и кредиторите на страната, тъй като доходите им за сетен път се очаква драматично да паднат, като това орязване ще е до 25 на сто за 2019 г., съобщи в. "Та неа", пише БТА.

Още по темата

Правителството е поело ангажимент съкращенията на разходите за пенсии да бъдат до 1 на сто от брутния вътрешен продукт на Гърция или 1,8 млрд. евро.

Вестникът припомня, че поредното намаляване на пенсиите идва година, след като от джобовете на хората от третата възраст бяха иззети 1,1 млрд. евро. Тогава съкращенията засегнаха близо един милион пенсионери.

Не се изключва съкращенията да са още по-болезнени за пенсионерите, когато правителството и кредиторите, които се очаква да се завърнат в Атина до края на месеца за продължаване на преговорите, финализират техническото споразумение по мерките за икономии.

Гърция ще получи третия си спасителен пакет от правителствата в еврозоната, но за да й бъдат отпуснати средствата, Атина трябва да проведе реформите, договорени в замяна на финансирането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 13 БобоКвалифициран като диливари на дюнери ли нашия. Недей че и ние живеем там и много глупости дрънкаш. Аз взимам 850евра на не квалифицирана тежка работа, а гръко с вдигнати крака взима 1000-ка
14
5
 
16
 
! Отговори
До 11 преди 7 години
Не ми говори за плажове и др.глупости.. Плажат не е задължителен, т.е.не е стока от първа необходимост, гпвори за ПОКУПАТЕЛНАТА СТОЙНОСТ на гръцките пенсии, какво можеш да купиш с тях, живеейки в Гърция! Не ми сравнявай ябълки с круши.
13
5
 
15
 
! Отговори
Бай Тошо преди 7 години
ОБЕДНЯВАНЕ, ОБЕДНЯВАНЕ, ОБЕДНЯВАНЕ.ПРИЗЕМЯВАНЕ, ПРИЗЕМЯВАНЕ, ПРИЗЕМЯВАНЕ!
12
16
 
13
 
! Отговори
Бобо преди 7 години
Незнам какви са пенсите в Гърция.Но в Атина ,квалифициран работник взима 550евро.За тази работа в София няма да се хване някой за 1000лв.А там цените са двойни.Много са зле,и още по зле ще стават защото са уникално мързелив народ.
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 8 АнонименЗнам какви са цените в Гърция и със сигурност са по ниски от нашите . Я си вземи чантичка у джобчето че може да ти се наложи да си ПЛАТИШ за нова от близкия СуперМаркет в който пазаруваш ;)
10
6
 
28
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Ами хайде да сравняваме тогава.На плажа в Гърция чадъра с шезлонга,столчето и масичката са ти безплатни,трябва само нещо да си поръчаш за консумация,може и една мин.вода,в България са ти 15 лв.Много нашенци ходят в Гърция на почивка,защото водата е по-чиста,по-евтино им излиза и обслужването е по добро.Аз го знам от собствен опит.
9
6
 
28
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Новината е поднесена малко манипулативно. Досега Гърция даваше 13 процента от БВП за пенсии, сега ще станат 12 процента. В Гърция има 2 милиона пенсионери, лесно е да се сметне, че след намалението пенсията ще е средно 900 евро на месец.
8
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В уж фалирала Гърция пенсията е толкова,колото нашите управници ни обещават,че средната заплата ще стане след 4 години.Срам и позор!
7
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе, да... 850 евро пенсии, а цените в Гърция какви са никой не казва и какво можеш да купиш с тези пари...
6
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само пропуснахте да отбележите,че за нова година гръцкото правителство даде добавки към пенсиите на хора,които получават под 850 евро пенсия на месец.Сравненията и коментарите са излишни.
5
8
 
28
 
! Отговори
"Мустафа" преди 7 години
В България сме цъфнали та и вързали даже,защо не си гледаме собствената държавица,която е пред разпад,а оправяме хора които са доста напред.
4
1
 
26
 
! Отговори
Христо преди 7 години
Не ме карайте да мисля за хала гърците по време на Великденските празници в България.... Айде честит Велики Понеделник...
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я бай ***.. кво да каже.....
2
2
 
23
 
! Отговори
БГ пенЦия преди 7 години
Бързо да се отвори линия SMS:DMS gracki pensioneri на номер 123456789 за 5,60 без ДДС за да им помогнем на хорицата бе!
1
6
 
41
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Византийците може да са всякакви, ама поне с парите които взимаха си вдигаха пенсии и заплати, а не като нашите само да крадат !