МВнР предупреди: В Египет може да ви арестуват и претърсят

Вижте съветите във връзка с извънредното положение в страната
12
МВнР предупреди: В Египет може да ви арестуват и претърсят
Снимка: БТА

Министерството на външните работи предупреди пътуващи и пребиваващи на територията на Египет българи, че в условията на извънредно положение полицията може да арестува граждани без съдебно решение. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Още по темата
След извършените на 9 април атентати в Египет на територията на цялата страна е въведено извънредно положение за срок от три месеца. Президентът на Арабска република Египет е издал нареждане всички служби по сигурността в страната да бъдат поставени в състояние на повишена готовност и да засилят мерките за сигурност на обекти и съоръжения с национално значение, както и за задържане на извършители и съучастници в атентатите, за да бъдат изправени пред правосъдието. 

Във връзка с това МВнР отправя следните препоръки: 
 
- българските граждани, които вече са направили резервации за пътуване до Египет с цел туризъм, да осъществяват пътуването си само чрез лицензирани туроператори и да не предприемат самостоятелни туристически пътувания на територията на страната. Посетителите не бива да напускат туристическите селища, в които са настанени и следва да се въздържат от посещения на други туристически обекти извън тях. Не са препоръчителни посещенията на църкви и джамии и на места със струпване на хора като търговски молове, концертни зали, стадиони; 
 
- следва да се има предвид, че в условията на извънредно положение полицията може да арестува граждани без съдебно решение и има право по своя преценка да претърсва домовете на гражданите; 
 
- трябва да се спазват стриктно разпорежданията на местните органи за сигурност и полицията и да не се влиза в спор и пререкания с техни представители; 
 
- при евентуален инцидент с органите за сигурност да се търси незабавна връзка с посолството на Р България в Кайро; 
 
- да се следват стриктно общите препоръки за пътуване в Египет, публикувани на страницата на МВнР на Р България. 
 
Контакти на посолството на Република България в Арабска република Египет: 
 
Адрес: 6, El Malek El Afdal Str. Zamalek, Cairo, Egypt 
Тел.: +20 2 273 630 25; +20 2 273 660 77 
Дежурен телефон в извънработно време: + 20 122 317 1991 
E-mail: Embassy.Cairo@mfa.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, то да те арестуват и претърсят добре. Ама ако те направят на мумия! Има да се чудят след 2000 години, кви са тия балкански египтяни.
6
0
 
0
 
! Отговори
Манафов преди 7 години
В Египет могат и да ви таковат, но само Аз мога и да ви оправя.
5
0
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Аз ходя САМО В БГ И ЕС !Никва Куба, никъф Тунис, никви Тайланди, Индии, Непали, Ботсвани, Бразилии. Бал съм им мамата, гледам ги на картинки, но не давам пукнат цент.
4
1
 
3
 
! Отговори
EVET преди 7 години
Прави ми впечатление, че в статията преобладава смекчителен тон към събитията с Египет. Когато това се случи в Турция всички медии крещяха - не ходете в Турция. А сега, "Ходете в Египет, ама да знаете може да ви причинят неудобства"
3
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 7 години
До АнонименН акой ? На динозаврите, извънземните, демоните, хората от атлантида или ?
2
2
 
2
 
! Отговори
съвет до всички преди 7 години
Ако уважавате себе си не ходете в ромски държави като Египед ,Турция Сирия ,Иран , Ирак ,Либия ,и всички мюсюлмански страни ! Тоест не ходете там където джамиите са повече от светските училища !
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България е същото, само че в България полицаите могат и да ви ограбят!