По-малко бежанци пристигат в Германия

Броят на кандидатите за убежище намалял рязко
Обновена: 10 апр 2017 22:48 | 10 апр 2017 22:47, Веселина Йорданова
15
По-малко бежанци пристигат в Германия
Снимка: БТА, архив

Броят на кандидатите за убежище в Германия рязко е намалял, стана ясно от разпространени днес от германското вътрешно министерство данни. Това е признак, че сделката между Европейския съюз и Турция за мигрантите дава резултат, предаде Ройтерс. 

Огромният приток на мигранти в Германия през последните две години се отрази зле на популярността на канцлера Ангела Меркел преди изборите през септември и засили позициите на антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия", отбелязва агенцията. 
 
Вътрешното министерство съобщи, че между януари и март в Германия са пристигнали около 47 300 души, предимно от Сирия, Ирак и Афганистан. За същия този период молби за предоставяне на убежище са подали 60 000 души, което е с две трети по-малко от същия период на предходната година. 
 
Германската служба за миграцията и бежанците се е произнесла от януари до март по 222 395 молби. На около половината от кандидатите е било позволено да останат временно в Германия, но само на една пета е бил даден пълен бежански статут. 
 
Мигрантите, които пристигат в Германия, първо се регистрират в приемни центрове, където трябва да изчакат няколко месеца, преди да имат право да подадат молба за убежище и това задръства системата. В края на март все още е имало 278 000 необработени молби, съобщи вътрешното министерство. 
 
През декември кандидат за убежище от Тунис, получил отказ, уби 12 души, като се вряза с камион в коледен базар в Берлин. Това подкрепи обвиненията на опоненти на Меркел, че заради масовата миграция Германия е станала по-уязвима на ислямистки нападения. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като напишеш до Анонимен, всичйи ще те разберат на кой всъщност пишеш. Доста умно.
7
5
 
1
 
! Отговори
Девил преди 7 години
Тези 278 000 дето били необработени молби...ми да ги пратят тука, то без това има място достатъчно, то таз държава доста се обязлюди последните години.
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи за два месеца са пристигнали 47 300 души,а 60 000 души са подали молби.Да ви имам математиката.Сигурно за 3-4 години са влезли 500 000 души,а един-два милиона са подали молби!
5
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пропагандата е в пълен ход заради изборите. Всеки ден пО всички станции само такива новини се въртят впри швабите.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като изпраскат още 60 томахавки по плешивата тиква потока бежанци съвсем ще пресъхне.
3
0
 
22
 
! Отговори
Е преди 7 години
Броят на експулсираните трябва да се увеличи рязко! И не само от Германия, а от цяла Европа.
2
2
 
39
 
! Отговори
лъжат преди 7 години
Моето скромно мнение е, че лъжат, за да се засили поддръжката за Меркел, но тя е пътник. Никой не трябва да подценява инстинкта на народа.
1
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Конкуренцията между арабските и балканските тарамбуки е жестока. Социалът не стига за всички. Балканските тарамбуки неистово реват. На белия германец не му дреме много много кой му чисти *** или му сменя гумите.