Предлагат Найджъл Фараж за рицар

Имал заслуги за независимостта на Обединеното кралство от ЕС
10 апр 2017 22:41, Никола Димитров
20
Предлагат Найджъл Фараж за рицар
Снимка: БТА
Евродепутат от парламентарната група на евроскептика Найджъл Фараж прати писмо на кралица Елизабет Втора, в което й предлага да го направи рицар на кралството и да го удостои с титлата "сър".
 
Авторът на писмото е Бил Етъридж, който смята, че Фараж с цената на лични саможертви и "25-годишен упорит труд" е направил невъзможното - да даде възможност на британските граждани сами да изберат дали да останат в ЕС или да го напуснат.
 
Фараж беше един от водачите на кампанията за излизане от ЕС преди референдума миналия юни, когато 52% от гласувалите се произнесоха за напускане.
 
Етъридж намира, че "Фараж отдавна е заслужил да бъде възнаграден за годините, посветени на независимостта на Обединеното кралство от ЕС". Той също така бил преодолял много лични трудности в отстояването на своите възгледи, бил критикуван от медиите и обект на вербални и физически атаки, пише още евродепутатът до кралицата.
 
Етъридж уверява Нейно Величество, че се обръща към нея от името на всички британски избиратели, независимо дали са били за оставането или за напускането и че евентуално нейно решение да възнагради Фараж, ще бъде "прието с благодарност от милиони в Обединеното кралство".
 
Етъридж беше един от кандидатите за мястото на Фараж начело на неговата Партия за независимост на Обединеното кралство.
 
Фараж се оттегли след референдума, обявявайки, че е постигнал всичко в политиката. В предизборната програма на Етъридж тогава влизат обещава по-евтина бира, връщане на пушенето в кръчмите, повече права за бащите при разводи, както и референдум за връщанто на смъртното наказание. Той обаче не спечели надпреварата. Пред заплахата от разпад на партията си Фараж се върна като лидер.
 
Великобритания има сложна система за номинация и подбор на отличаваните от кралицата граждани. Всяка година за официалния й рожден ден - вторият четвъртък на юни и за Нова година, се одобряват списъци на определените за почетни рицарски титли. Два пъти годишно по около 1350 души получават различни титли според заслугите си, като имената им се одобряват от правителството и от различни комитети.
 
Кандидатите се номинират от общесвени и частни комитети, от правителството и от гражданите. Кралицата има последна думата по окончателния списък. Отличията се връчват на официална церемония в Бъкингамския дворец.
 

20
Още от
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
До Башка Луд

ххахахаха, оппави ми деня :)
10
0
 
6
 
! Отговори
Башка Луд преди 10 месеца
След реалния брекзит, Найджи ще е "Рицарят на печалният образ"!
9
1
 
7
 
! Отговори
ДО 9 преди 10 месеца
ПО ТАЗИ ЛОГИКА И НА Хитлер трябва да отдадем заслуженото....да не говорим за Боко Тиквата и неговите неуморни усилия да разграби БГ
8
2
 
2
 
! Отговори
Евгени преди 10 месеца
Нашия Травестит Ампов кога ще се нареди на опашката за титла
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Днес да не е 1-ви април в Обединеното кралство?
Ей, съвсем ни ошашаихте с тая смяна на времето...
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
НИЙ БЯХМЕ БРИТАНЦИТЕ,
КОИТО МИРИШЕХА
НА ЛУК И ВКИСНАЛО
И ПРЕЗ МУСТАЦИТЕ
УВИСНАЛИ
ЕВРОПА ПСУВАХА СЪРДИТО
5
5
 
9
 
! Отговори
хълк хоуган преди 10 месеца
Тоз хубавец,дето каза че Англия не искала Българи и Румънци,щото държавата им била под контрола на организираната престъпност,като така и самото население има престъпен ум.До някъде е прав,но може ли така да се изкаже в Европарламента.
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ИМА ЗАСЛУГИ ЗА БОРБАТА С КОМУНИЗМА.
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия заминаха и македонците по помпозност....
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да бе! Дъртата не ще да го чуе, за дето и разтури кралството
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ ИМА ЗАСЛУГИ