Ударите в Сирия – US томахавки по стария световен ред

Руският печат коментира реакцията на Москва след "Томахоук"
10 апр 2017 13:07,
219
Ударите в Сирия –  US томахавки по стария световен ред
Снимка: БТА

Централният руски печат коментира американските удари в Сирия, реакцията на Москва и последиците за руско-американските отношения.

Още по темата

Американски томахавки (ракетите "Томахоук") нанесоха удар по стария световен ред, отбелязва в. "Независимая газета". Според в. "Известия" САЩ са нанесли ракетен удар по борбата с тероризма, а "Российская газета" публикува статия със заглавие "Агресия".

За първи път от началото на руските военновъздушни операции в Сирия САЩ проявяват решимост да отнемат на Москва дипломатическата инициатива в Близкия изток, посочва в. "Комерсант". Всекидневникът пише, че след въздушните удари в Сирия САЩ прехвърлят ударна група на военноморските си сили към бреговете на Корейския полуостров, а увеличаването на военното присъствие в отговор на извършеното от Северна Корея изпитание на балистична ракета е придружено от политически декларации за готовност за решителни действия срещу държави, които подкопават международната сигурност, като Сирия, КНДР и Иран.

"Комерсант" предупреждава, че намесата със сила заплашва да върне света към времето на "оста на злото" на президента Джордж У. Буш, главните събития при чието управление бяха войните в Афганистан и Ирак. Вестникът подчертава, че преди планираното в началото на седмицата посещение на държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън в Русия позициите на двете страни все повече се раздалечават.

Според "Комерсант" натискът върху Москва се засилва и едно от свидетелствата за това е отменянето на насрочената за днес визита в Москва на британския външен министър Борис Джонсън, което от Лондон обясниха с "фундаментална промяна в ситуацията във връзка със събитията в Сирия".

Вестник "Ведомости" се фокусира върху реакцията на Москва на американския удар в Сирия. Според вестника Русия е реагирала на него много по-меко, отколкото би могла. В Москва изглежда още се надяват, че поврат в сирийската политика на Вашингтон няма да има, отбелязва той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
3
 
5
 
! Отговори
министъра преди 7 години
а задавал ли си е въпроса някой как така американците един път не приведоха никакви реални доказателства за удостоверение на твърденията си -ако те имаха такива доказателства щяха да тръбят но нямат . а руското военно разузнаване вече приведе доказателства за това че химикалите са от складове на терористите опозиционери и сирийските самолети са ги ударили без да знаят какво има върте. А какво ли замисляха с химикалите опозицията ако не бяха ударени.За отбрана не пасва . Русия ще ги смаже здраво.
110
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1092 - не е нужно да си гений за да проследиш права линия, показваща от къде идват и къде отиватотиват право към летището бе дурак :д представям си командването на телефона "оп оп тази я остай, а не другата, я дай да видя пак оназ къде отиваше... "
109
5
 
5
 
! Отговори
нико преди 7 години
Невероятен резил за саш , повтори се случая с "Доналд Кук" и руското "Хибини" , толкова скъпи фойерверки и китайците не са виждали !!!!
108
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 106Ох че си клет...1 - ПВО е в постоянна готовност, разчита на радари, не на изрични предварителни предупреждения 2 - не е нужно да си гений за да проследиш права линия, показваща от къде идват и къде отиват3 - ЕДНА ЕДИНСТВЕНА С400 ракета ги сваля, не е моментално, в рамките на 1-2 минути4 - спестяват на ФАЩ тоталното унижение, и глупостта,която вероятно ще извършват в отчаянието от нея5 - 100 милиона $ ракети и летището си продължи работа. А ФАЩ мишеят по въпроса...
107
4
 
5
 
! Отговори
Министър преди 7 години
С Руските въоръжени сили и сирийската армия не бива базик защото военната мощ на Русия е огромна. Американците или по точно ЦРУ (защото някои вишестоящ американец винаги цитира Тръмп ама той не излиза да каже пряко нищо което значи че службите явно му запушват устата) се опитаха да провокират военни действия обаче резултатите бяха зле за тях. А Русия увелече военните си сили в Сирия с кораби с балистически ракети.Така че явно плъховете във Вашингтон сега треперят защото ще ги идавят руските сили
106
2
 
5
 
! Отговори
Министър преди 7 години
До 93 АнонименМног ти е невежа глупостта. Но такива като теб трябва да са наясно че Русия не е фашистка или нацистка а социалистическа и членът на НК се отнася до фашизма.А единствените фашисти и подкрепящи фашисти днес са САЩ която политика е точно същата като нацистка Германия през ВСВ - както по отношение на Сирия така и на Украйна където управлява пронацистки режим така че членовете на Наказателния кодекс създаден в НРБ е насочен точно за такива агресори като САЩ и монархофашисти в странта
105
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво знаем до момента:1) Руснаците не са били предупредени (всички други са, но Руснаците не знаят) за намеренияата на САЩ.2) Последва изненадващ удар с ракети от неизвестен нападател с неизвестни намерения.3) Моментално руските С-400 свалят 36 ракети.4) Руснаците решават да оставят другите 23 ракети с неизвестен заряд да уцелят мишените си за ташака и за да не съсипят икономиката на Русия като изтрелят втора ракета.5) Руснаците са най-големите.
104
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знам, че мисленето не е силна страна на много от присъстващите, но все пак да пробваме.Значи, САЩ изстрелват ракети за 100 милиона долара по летище, от което те твърдят Асад е извършвал бомбардировки с биологично оръжие. За наказание според тях.И какво следва? Какво направи Асад? Да си е подвил опашката, да се е предал? Нищо такова, разчистиха за някой друг час, и мисиите си продължиха. Тотално напук, и грам не им дреме за САЩ и посланията им. И кво прават САЩ по въпроса - НИЩО. Защо ли?
103
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До чолоКой е гърмял шампанско бе? За всеки с поне 2 активни неврона е ясно, че президента на ФАЩ е кукла на конци, която няма право на мнение. В историята на ФАЩ има точно 4 президента, които са посмели да имат мнение, има и точно 4 президента, които са били застреляни.
102
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
nai novite ruski tehnologii i voenni taini ot komentarite v dnesbg gi nauchavam. cia napravo tyka da idvat i da si zapisvat amatiorite
101
5
 
6
 
! Отговори
чоло преди 7 години
Няма знчение какво са поразили ракетите.Акта е символичен и той показва че,до като Асад е на власт,сближавяне с Русия,и отпадане на санкициите няма да има.Също така показва че,Тръмп ще продължи политиката на САЩ,и ще действа по твърдо от Обама.За Русия това е лошо,защото руснаците гърмяха шампанско като го избраха,значи се надяваха на нещо,а то няма да се случи.
100
2
 
4
 
! Отговори
ДО Изненадан преди 7 години
Не само ти си изненадан.Пентагонът също,че даже и повече от теб.И то много неприятно.
99
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
za titana 96
98
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
brat ne moga da sporq s jelqznata ti logika. prav si za sichko pechelish ti mi otvori mi ochite
97
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственото, което САЩ постигнаха беше да покажат на света, че са шайка военнопрестъпници. Единствените, които одобряват тази атака, която очевидно е монументален провал, са платените им копои и малoумните им последователи.
96
11
 
4
 
! Отговори
Изненадан преди 7 години
Чета и не вярвам на ушите си.Има баламурници, които вярват, че С400 сработили, прихванали и свалили Томахоук.
95
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 95И ква база за натрошили? Разчистиха отломките и след 4 часа мисиите продължиха. Краварщината е далече от способността и ефективността на руските ракетни системи, и едва ли скоро ще се приближи, докато продължават да изостават в други показатели, в които имат предимство.Ама така е то, краварската армия е проектирана да напада и граби слаби държави, руската е проектирана да пази русия. Краварската армия е ограничена на ниво дизайн, няма шанс срещу много по-малката Руска.
94
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 92Уникална бойна тактика - "дай баце им пуснем малко гювеч да натрошат базата и да покажем че най-модерното ни ПРО за нищо не става".
93
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Така че русофилите трябва да се съобразяват какви ги говорят за да не попаднат под ударите на закона."Плашиш гаргите ***. Но да, това е подхода на тероризма и неговите поклонници - заплахите, страха.
92
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Томахахавките удариха жестоко единствено по авторитета и величието на Русия и авторитета на руския вожд, който в същност се оказа един обикновен военно престъпник. Мисля че има точка от наказателния кодекс в която възхваляването на военно престъпници и фашистки държави като Русия се наказва от закона със затвор. Така че русофилите трябва да се съобразяват какви ги говорят за да не попаднат под ударите на закона.