Американските ракети в Сирия – ход без стратегия!

Следващата интрига е как ще се развият руско-американските отношения
11 апр 2017 12:07, Екип на Bloomberg
30
Американските ракети в Сирия – ход без стратегия!
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Все повече хора започват да мислят, че това (ракетната атака на САЩ срещу Сирия – бел.ред.) беше по-скоро епизод. Това, че като че ли Тръмп нямаше идея какво да последва след това, се споделя и в Европа, и в САЩ. Буквално преди ден бившият шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс зададе въпроса има ли идея Тръмп какво ще прави след тези удари.

Това каза по Bloomberg TV Bulgaria бившият заместник-министър на външните работи и настоящ ръководител на Института за икономика и международни отношения Любомир Кючуков.

"Важното е какво се случва оттук нататък. Какво се случва поне в няколко политически полета. Първото е какво се случва в самата Сирия. Има предвиждания, че това може да засили бойните действия на терен дотолкова, доколкото ударът бе насочен основно срещу военновъздушната инфраструктура на сирийската армия, т.е. там – в небето на Сирия, където тя няма съперничество от страна на опозиционните сили", допълни гостът в студиото.

"Второто поле е как Съединените щати ще действат оттук нататък в Сирия. Дали те имат намерение за някакво по-активно и масирано присъствие на терен – нещо, отхвърляно както от Обама, така и до преди една седмица и от самия Тръмп", каза още той.

"Следващата интрига е как ще се развият руско-американските отношения. Защото, може би, най-сериозното напрежение от тези удари беше предизвикано в отношенията между Москва и Вашингтон. От това доколко Рекс Тилърсън ще успее да слепи това счупено, но започнало да се оформя някакво взаимодействие между Русия и САЩ в борбата с международния тероризъм, ще зависи как оттук нататък ще се развият събитията в Сирия", коментира Кючуков.

Повече от разговора може да видите тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
40
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Стратегията им се нарича Цион...
20
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що да е без стратегия?Руснаците обстрелваха свойте неприятели с крилати ракети от кораби и подводници в Каспийско и Средиземно море .Ред е на САЩ ,да покажат на света,че не остават по-назад ,а и за самочувствие на Тръмп,че по деен от Обама. Китайците и те да се включат в бомбенето на Сирия и всички които имат възможности и желание. А по на юг С.Арабия и коалиция съсипва Йемен и народът му ,жертвите са хиляди, но тък демократичната общност е безмълвна.
19
1
 
40
 
! Отговори
гого преди 7 години
остарели ракети, проектирани края на 80 те, трябва пидмяна, за това ги стрелят на кило
18
24
 
34
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
"...следващата интрига е как ще се развиват руско американските отношения..." Никаква интрига няма.От тук нататък Америка просто ще казва къде и какво ще става,а кремълското дудже ще надува от време на време пилешки мускули от хорска срама.
17
25
 
34
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Тоя пък кремълски храненик кой го е питал нещо??? Кючуков, я питай работодатела си Путин дали американските ракети са били ход без стратегия...Ама първо поизчакай малко щото на джуджето още му пищят ушите...
16
3
 
56
 
! Отговори
Иран преди 7 години
САЩ са книжен тигър!
15
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Погледнете на сателитни снимки колко ракети са попаднали в района на летището.Колко самолета (2) са разбити и една цистерна.Пистите здрави!
14
3
 
62
 
! Отговори
иво преди 7 години
Невероятен провал на американската атака , толкова голям , че възниква въпроса дали не е замислен така , с единствената цел да повдигне рейтинга на Тръмп , защо ли германците и белгийците се изнесоха от там !
13
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Следващата интрига,на Сащ.Крайно време е,Русия да задейства Периметър 21.И интригите на Американосите ,ще секнат завинаги
12
15
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да ви се иска да не е така шампанското в Кремъл го гръмнаха напразно.
11
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на мен ми мина тази мисъл. Каквото и да си говорим става дума за много пари.
10
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе дали хода с томахавките, не е все пак една много тънка, двойна игра между русата златка и путин ? имаше доста статии, показващи връзка pycкa връзка в "избора" на царя ня фалитите?томахавките идват точно навреме, за да закрепят поразклатеният в последно време рейтинг на "спаската бaшня".като, че ли има и такава логика. в крайна сметка, томахавките не убиха никого и не разрушиха нищо съществено, което вече е повод за размисъл ?!
9
4
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички, които мислят ,че американците ще унищожат Идил се заблуждават.Никой не си унищожава рожбата .
8
36
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напротив, американските томахавки обезмислиха руската стратегия. Вместо сирийската Одисея да върне Русия на международната сцена (както беше замислено), Русия затъва здраво в Сирия и изпада във все по-дълбока изолация.
7
36
 
38
 
! Отговори
До 4 преди 7 години
Не...Америка ще победи руските терористи.
6
43
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Буквално преди ден бившият шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс зададе въпроса има ли идея Тръмп какво ще прави след тези удари.Има Петреъс има ще ги удари втори път след това трети път, докато и последната yшанка напусне Сирия.
5
3
 
64
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
ПР акция, безмислена
4
4
 
65
 
! Отговори
1 преди 7 години
Тъпите американци си избраха откровено откачен, за съжаление той държи червеното копче и ако няма кой и как да го спре следващата война ще е със сопи:(
3
3
 
62
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Може би искаш да кажеш, че Америка ще подкрепи терористите ?
2
2
 
57
 
! Отговори
всички са доволни преди 7 години
едните си изхвърлиха старите ракети, за да си направят новидругите ще продадат малко самолети и ПВО